發新話題

如何製作天生技

[Close]

如何製作天生技

例如我想令隻英雄有天生技(姐係1lv已經有個技能唔洗學咁自動有).咁我應該點做.我整黎整去都整唔到.求高手相助

唔好整英雄技能
天生技係普通技能來

當然你可以用觸發黎用英雄技能做天生技

請問普通技能姐係唔係英雄技能同唔係物品技能???
咁請問如果我想整觸發應該點整.?

引用:
原帖由 xKuramAx 於 2015-8-15 14:42 發表
請問普通技能姐係唔係英雄技能同唔係物品技能???
咁請問如果我想整觸發應該點整.?
建議唔洗用觸發

用物編就夠
當然我講既野唔可以盡信

因為我都好耐未開過WE

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

成功左了~唔該哂你.好多謝你o既幫忙.希望我有唔明果陣你都可以答我啦XDDDD

咁如果我想整某英雄50lv自動習得技能(因為英雄上限技能為5個).但個技能又唔會因為我開左魔化金身(因為之前我整過類似o既野但一用完魔化金身招技就會冇左)而冇左.咁請問個觸發應該係點???

引用:
原帖由 xKuramAx 於 2015-8-15 16:06 發表
咁如果我想整某英雄50lv自動習得技能(因為英雄上限技能為5個).但個技能又唔會因為我開左魔化金身(因為之前我整過類似o既野但一用完魔化金身招技就會冇左)而冇左.咁請問個觸發應該係點??? ...
這做得比較差

若然你突發奇想諗到個做法就唔好用我呢個

u1係部隊類型 唔用變數都得

另外觸發3記得一定要取消個初始值開放(黑箭咀)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

請問一樣野.如果我個英雄一開始唔存在係個地圖上(因為我揀英系統係一開始個英雄唔係到).咁我設定變數果到應該禁d咩.因為設定變數果到果個值一定要我揀地圖上的部隊.

引用:
原帖由 xKuramAx 於 2015-8-15 17:31 發表
請問一樣野.如果我個英雄一開始唔存在係個地圖上(因為我揀英系統係一開始個英雄唔係到).咁我設定變數果到應該禁d咩.因為設定變數果到果個值一定要我揀地圖上的部隊. ...
變數係部隊類型 部隊類型唔洗簡地圖上的部隊

哈哈...我諗諗下用物件編輯器將我魔化金身果個對象整番之前個天生技咪得...不過都唔該你.我都學到好多野.真係好多謝你花時間黎教我.唔該哂~我有咩唔明就再問你啦XDDD

請問點樣將部隊o既攻速同移速突破極限?(例如有d game d人物攻速超快).但係我就算整到設定到幾快佢都有盡頭咁.唔俾我再快.咁請問應該如何突破?

移速破極限就用觸發做
但我未試過做

咁如果係突破攻速咁你知唔知 ?

引用:
原帖由 xKuramAx 於 2015-8-15 20:48 發表
咁如果係突破攻速咁你知唔知 ?
引用至某人

自學手冊
攻擊 - 等候時間:兩次攻擊間的間隔。攻速上限為此值的5倍(即提高4倍),但不會超過每秒45.45次的上限。

係呢~咁請問如果我想整個觸發係拉遠個鏡頭(姐係睇得多左野)應該係點?
例如所有玩者禁左上制.就拉遠.但我唔係太明個鏡頭觸發果邊。

發新話題