22 12
發新話題

煉獄魔

[Close]

煉獄魔

召煉獄魔招技我只係想留個暈同傷但唔要召野,姐係好似毛毛招聖光彈咁要點做?
我想做隱單但搞極都唔明

召喚單位加預設技能,(王)虫群

引用:
原帖由 .Jay- 於 2013-4-19 00:50 發表
召煉獄魔招技我只係想留個暈同傷但唔要召野,姐係好似毛毛招聖光彈咁要點做?
我想做隱單但搞極都唔明
可以整1個部隊e.g係聖光彈既模型配合技能大小

部隊既爆炸死亡改做聖光彈

如果想整得好d可以移除佢既攻擊 移動 影

仲要加蝗蟲群技能

預設加蝗蟲群唔洗改任何野都得?

都係唔明..姐係咁

個模型就係墮落特效,咁如果我用預設模型,我想要一塊冰炸落地下,咁如果我唔改任何野,只係將個冰移除佢既攻擊,移動,影同加蝗蟲群,咁會唔會變成只有一塊冰奇奇怪怪咁出現AND比傷害然後消失?

引用:
原帖由 .Jay- 於 2013-4-20 03:12 發表
都係唔明..姐係咁

個模型就係墮落特效,咁如果我用預設模型,我想要一塊冰炸落地下,咁如果我唔改任何野,只係將個冰移除佢既攻擊,移動,影同加蝗蟲群,咁會唔會變成只有一塊冰奇奇怪怪咁出現AND比傷害然後消失? ...
我開始有D明你想講乜

果然好似你講咁

可能要用到觸發

點解你唔直接用冰波呢?
煉獄魔你咪用物編改囉
召喚物有時限

引用:
原帖由

y20011074

於 2013-5-29 16:45 發表

點解你唔直接用冰波呢?
煉獄魔你咪用物編改囉
召喚物有時限
如果用冰波黎整 我都諗過
但係冰波唔多夠靚
想整靚佢
就要好似落石咁

最簡單
將召喚物既模組改變,好似你話要冰,就將  模組>不死族>特殊單位>煉獄魔  個名改做冰,外型模組改做冰感既野(推薦用   寒冰爆),
召喚物持續時間改做0.01秒(搞左之後好似會自動同你整到時限下限,大概係0.14秒)
跟住好似平時既修改感,改輸出傷害同暈眩時間既數字

引用:
原帖由 gundumX 於 2013-6-2 22:38 發表
最簡單
將召喚物既模組改變,好似你話要冰,就將  模組>不死族>特殊單位>煉獄魔  個名改做冰,外型模組改做冰感既野(推薦用   寒冰爆),
召喚物持續時間改做0.01秒(搞左之後好似會自動同你整到時限下限,大概係0.14秒) ...
咁樣會唔會太古怪 出e招技果時 趺落黎既係粒石 但係爆左果陣係寒冰爆

.......

---------------------------------------
我諗到個 但係唔知得唔得
先將果粒石(趺落黎果粒)變做暴風雪
再較召喚部隊係步兵(p.s e個步兵係一舊寒冰爆個模組)
當然要加技能啦
              (完)

引用:
原帖由 古物.帝 於 2013-6-19 19:52 發表
咁樣會唔會太古怪 出e招技果時 趺落黎既係粒石 但係爆左果陣係寒冰爆.......
---------------------------------------
我諗到個 但係唔知得唔得
先將果粒石(趺落黎果粒)變做暴風雪
再較召喚部隊係步兵(p.s e個 ...
你好似唔多明我講,
改埋個技能既美術效果做寒冰爆米得,
再唔係就將粒石個模組變做藍色

引用:
原帖由 gundumX 於 2013-6-22 00:19 發表
你好似唔多明我講,
改埋個技能既美術效果做寒冰爆米得,
再唔係就將粒石個模組變做藍色
乜粒石個模組可以改架咩
改左做藍色咪一樣唔似冰
改唔到就要用觸發啦
事件
任意部隊連結技能
條件
觸發技能等於xxx(xxx=技能名)
動作
創造一個xx(xx=冰風暴個樣既部隊,作用係制造一舊冰墜落既效果)

冰風暴/暴風雪會好怪,
冇爆炸既感覺

樓主是這樣的意思嗎?

引用:
原帖由 Yoshioka~Yui 於 2013-6-23 00:07 發表
樓主是這樣的意思嗎?
gnn-fA8Zwss&feature=youtu.be
呢個係龍哥既意思,
同埋你個美術圖示都未改
我覺得都好怪
禁細舊完全冇左地獄火個爆炸感

22 12
發新話題