發新話題

很想知道一個觸發,同埋找人幫手

[Close]

很想知道一個觸發,同埋找人幫手

如果我吾想用法球整技能 用一擊斬改 要點: )? 仲有我用激戰島玩法整緊一張激戰島之信長野望  基本上地形已經整好 怪物都係 但好多物品 變數吾識 有無人可以幫下手? 得既話留下msn

為妳做到最好

你係要整咩技能

例如. 凍雲吾用法球整 用一擊斬改造成
為妳做到最好

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 20-2-2012 20:05 發表
例如. 凍雲吾用法球整 用一擊斬改造成
不如唔洗咁煩,直接咁
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=513054&extra=page%3D1

一擊斬唔識得放技,觸發亦都捉唔到一擊退幾時發動
所以,你還是腳踏實地,用法球or觸發模擬吧

\\AUD///\\AUD///\\AUD///\\AUD///\\AUD///

沒錯,用AUD比較好
用"部隊被攻擊"這個事件有一個缺點,就是起手一刻,還沒擊中敵人就已經觸發了
假如使用者不動按s停止,就可以不觸發攻擊的冷卻時間,卻不斷發動技能

樓上果然唔簡單,識野wo

引用:
原帖由 altonydom 於 23-2-2012 19:54 發表
沒錯,用AUD比較好
用"部隊被攻擊"這個事件有一個缺點,就是起手一刻,還沒擊中敵人就已經觸發了
假如使用者不動按s停止,就可以不觸發攻擊的冷卻時間,卻不斷發動技能

樓上果然唔簡單,識野wo ...
信F百地天生技=[

aud係比對buff?

AUD 系全部隊到愛害
系一種不停製造觸發幫部隊注冊事件,不停刪除觸發既系統

引用:
原帖由 komica 於 23-2-2012 20:45 發表
AUD 系全部隊到愛害
系一種不停製造觸發幫部隊注冊事件,不停刪除觸發既系統
明白了.任意部隊傷害事件

另回樓主,可以睇下之前比賽作品
凌宵亂舞

發新話題