37 123
發新話題

...

[Close]

...

真係睇到火到黎,大家知唔知乜嘢叫尊師重道,黎學校係學習,

連最起碼既道理都不懂,唔怪之早日有個學生,身穿校服,手執香煙,

係馬路中間大搖大攞,有一小巴險些兒撞到佢,佢還惡人先告狀,粗口滿飛,
點解呢代d學生去到咁,在校不尊重師長,在外不守法紀....

回復 2# 的帖子

佢亂咁屈人先  ~"~

樓主是不是小學生?
係小學生我可以原諒你~
因為到了中學~
阿SIR/MISS~永遠是對的~
在堂上~和SIR/MISS~口角~
一定會當你不對在先

係堂上對罵~~係我地以前好驚老師~就算上左中學都5敢同先生嘈。e傢既年代真係越來越自由~細路仔真係好難教。家長講下就話閙、打下就叫虐待~

咁勁 嘈到喊-口-

我之前個miss 叫左我出班房

之後同我講講下野

突然喊..嚇親我

引用:
原帖由 chicky 於 2007-10-5 15:44 發表
係堂上對罵~~係我地以前好驚老師~就算上左中學都5敢同先生嘈。e傢既年代真係越來越自由~細路仔真係好難教。家長講下就話閙、打下就叫虐待~
唔可以~以一取百既~
正如我例子~
識我人都知~
我係幫手做家務~(煮飯,洗碗)
自己事自己做~
唔洗叫阿媽比零用錯~

其實先生教堂壓力真係好大~再加上你地欲D就同先生頂嘴~而且先生一教得5好又會被上司問話~而且要頂住家長既壓力~

佢地有苦自己知....

回復 8# 的帖子

講得岩              所以我都say 左sor ~"~

我覺得你地唔識尊敬老師~老師咁辛苦教你地...

你地竟然咁樣,博打嗎-.-

引用:
原帖由 JaSoNOoOoOo 於 2007-10-5 15:33 發表
樓主是不是小學生?
係小學生我可以原諒你~
因為到了中學~
阿SIR/MISS~永遠是對的~
在堂上~和SIR/MISS~口角~
一定會當你不對在先
你應該掉轉左掛
小學生敢同老師嘈?!

引用:
原帖由 nam25121 於 2007-10-5 18:52 發表

你應該掉轉左掛
小學生敢同老師嘈?!
佢係想講細路仔唔識世界~"~有怪莫怪不見怪-.-

引用:
原帖由 williamkhw 於 2007-10-5 18:54 發表

佢係想講細路仔唔識世界~"~有怪莫怪不見怪-.-
如果小學生敢 D句野先會成立

引用:
原帖由 nam25121 於 2007-10-5 18:56 發表

如果小學生敢 D句野先會成立
小學生食煙都係咁話-.-~"~

37 123
發新話題