發新話題

out of memory問題..

[Close]

out of memory問題..

有時玩玩下game就彈左個out of memory
究竟係乜事?

唔夠ram,你玩minecraft都唔夠=_=(笑左
------------------------------------------------------

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-5-31 20:16 發表
唔夠ram,你玩minecraft都唔夠=_=(笑左
------------------------------------------------------
8gb ram- - 仲唔夠?? = = 我部機連gta iv都玩到--  diablo3都係

引用:
原帖由 霧‧六道骸 於 2012-5-31 20:45 發表

8gb ram- - 仲唔夠?? = = 我部機連gta iv都玩到--  diablo3都係
你果時玩minecraft做緊咩,部機幾勁都好,你玩極多tnt,極多紅石果d都會咁

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-5-31 20:56 發表
你果時玩minecraft做緊咩,部機幾勁都好,你玩極多tnt,極多紅石果d都會咁
我去呢個ser玩囉- -jimmy ser,IP:192.168.240.199,彈SER重入!

可能個d adm玩野,玩指令咪會咁=_=

32BIT WINDOWS JAVA 只有1GB RAM SUPPORT 你有8GB RAM 有鬼用= =?

引用:
原帖由 魔撒 於 2012-6-1 10:15 發表
32BIT WINDOWS JAVA 只有1GB RAM SUPPORT 你有8GB RAM 有鬼用= =?
我記得有個程式可以比多d ram比minecraft

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-5-31 20:56 發表
講起TNT=.=
我就記得我參考[自制地雷陷阱]呢條片
學佢咁整多3層,一踩制(引爆)
3秒~OUT OF MEMORY
之後入多次~再OUT OF MEMORY
持續4次先完

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-6-1 16:57 發表
我記得有個程式可以比多d ram比minecraft
控制台 改java 就可以啦= =
洗鬼程式

引用:
原帖由 魔撒 於 2012-6-1 23:56 發表

控制台 改java 就可以啦= =
洗鬼程式
聽人講都係唔得,加左=冇加,人地話咖,我唔知呀,我部機不知幾順a_a

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-6-2 00:37 發表
聽人講都係唔得,加左=冇加,人地話咖,我唔知呀,我部機不知幾順a_a
好似我行128X 材質包 就已經成日唔夠用啦

順便打埋教學

控制台->JAVA->JAVA控制面版->JAVA RUNTIME -> 檢視 -> RUNTIME 參數

-Xmx2048 -Xms2048

呢到就2GB RAM

預設應該係1GB 鐘意可以加大

1GB=1024
2GB=2048
3GB=3072
4GB=4096

-Xmx = (最大值) Xms = (最少值)

發新話題