發新話題

Left 4 dead 插曲Still Alive

[Close]

Left 4 dead 插曲Still Alive

Still Alive是以幾乎被主角消滅的超級A.I.電腦身份唱的,大約的意思是「我還在做研究,我不會死」。

歌曲作者是Jonathan Coulton(
http://www.jonathancoulton.com),是一位網絡唱作歌手(他的歌的版權是CC-non commercial的)。主唱的女聲在遊戲中為A.I.配音的Ellen McLain,她的聲音很清脆,聽Still Alive的感覺有點像聽The Cardigans的歌,總之就是好聽。Still Alive在youtube上的幾個主要版本已播放了超過600萬次,看來很受網民歡迎呢。

[youtube]Y6ljFaKRTrI&feature=player_embedded[/youtube]

呢首歌關Left 4 Dead 咩事._.??
唔係Portal架咩-.-??

希望我無睇錯
呢個插曲寫住portal...
不過首歌好好聽

引用:
原帖由 squaresun 於 2010-10-18 23:25 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2887119&ptid=304030][/url]
呢首歌關Left 4 Dead 咩事._.??
唔係Portal架咩-.-??
引用:
原帖由 959595 於 2010-10-18 23:25 發表
希望我無睇錯
呢個插曲寫住portal...
不過首歌好好聽
玩個陣開下唱片機聽

引用:
原帖由 wai621 於 2010-10-19 12:45 發表

玩個陣開下唱片機聽
呢首歌玩PORTAL果陣已經覺得好聽

不過我仲未試過係唱片機播到
(抽中既機會率實在太細)

[youtube]GipyLWjMBC0[/youtube]
Rosterteeth

Wow!Old news is so exciting!

PORTAL原歌
L4D2既點唱機有得播
仲有一首叫EAT YOUR BRAINS
唱到其中一段就會爆屍潮
(ALL WE WANT TO EAT YOUR BRAIN)
呢首就唔清楚

發新話題