22 12
發新話題

[原創] 為了夏娜10月第二季作出準備

[Close]

為了夏娜10月第二季作出準備

為了夏娜10月第二季作出準備,提高人氣
post一些圖來支持支持好了

廢言不多,去圖~!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

內容講d咩,如果好就十卜

早就聽說秋季會出第2部
非常期待

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

雖然我冇睇過呢套動畫
不過見你貼得咁辛苦
就加你2分,十卜下啦

回復 #4 kelvin19250 的帖子

我都有貼到丫^^
不過唔洗加我分
去欣賞下呢套動畫就得XD

引用:
原帖由 mokit12345 於 2007-8-2 00:32 發表
早就聽說秋季會出第2部
非常期待
你附件第一張圖唔係夏娜
係h-game個女主角
引用:
原帖由 kelvin19250 於 2007-8-2 00:54 發表
雖然我冇睇過呢套動畫
不過見你貼得咁辛苦
就加你2分,十卜下啦
多謝版主
==================分格線======================================

故事簡介
平凡的高中生坂井悠二與忽然出現的少女被捲入非日常的世界。這位少女,「炎髮灼眼的殺手」夏娜──掃討干擾世界秩序的紅世使徒的火霧戰士的一員──告知了悠二他已經是已死的存在,為了保護特殊的火炬--悠二,夏娜與欲針對他的紅世使徒展開戰鬥。

夏娜(聲優:釘宮理惠)
真名為「炎髮灼眼的殺手」的火霧戰士,喜歡甜食而其餘一切不明的神秘少女。「夏娜」之名是悠二由其所持武器大太刀「贄殿遮那」來的﹝因羅馬音同為 Shana ,悠二原來截取位置的部份為「遮那」,「夏娜」是女式音譯﹞。在還未覺醒發火的能力之前就定契約,因此作戰以贄殿遮那的近身連續攻擊為主,在遇上悠二之前都是過著追獵紅世使徒的不定生活,在取代平井緣的存在之後,開始開發其正常社交活動和處世的一面。她最愛的食物是菠蘿麵包,並自創一套理論:吃菠蘿麵包時,要先咬一口酥脆的外皮,再咬一口柔軟的部份,然後這兩種味道相互交替,才能享受菠蘿麵包的美味。

官方網站:http://www.shakugan.com/staff/index.html

引用:
原帖由 威力啤酒 於 2007-8-3 15:48 發表

你附件第一張圖唔係夏娜
係h-game個女主角

多謝版主
==================分格線======================================

故事簡介
平凡的高中生坂井悠二與忽然出現的少女被捲入非日常的世界。這位少女,「炎髮灼眼的殺手」夏娜──掃討干擾世界秩序的紅世使徒的火霧戰士 ...
第一張,我知唔係
不過,我覺得幾似
都睇得出,夏娜邊有咁大:lol

引用:
原帖由 mokit12345 於 2007-8-4 11:43 發表

第一張,我知唔係
不過,我覺得幾似
都睇得出,夏娜邊有咁大
果隻係hg女角....EG6過夏娜好多:lol

18+            --????
d相.....

引用:
原帖由 SiukinB 於 2007-8-6 01:32 發表
18+            --????
d相.....
邊個d相18+?

套野叫咩名,,幾多集
foxy有冇得dol

d圖有少少H......乜夏娜有第二季GA咩????你唔post我真係唔知

引用:
原帖由 亞聰 於 2007-8-6 13:27 發表
d圖有少少H......乜夏娜有第二季GA咩????你唔post我真係唔知
有,10月日本開始會播

引用:
原帖由 櫻雨 於 2007-8-6 12:08 發表
套野叫咩名,,幾多集
foxy有冇得dol
叫灼眼的夏娜...

24集同1集ova同一個5分鐘小夏娜版

咁似d h-game圖既- -

22 12
發新話題