22 12
發新話題

第九屆香港兒童及青少年魔法師大賽2011

[Close]

第九屆香港兒童及青少年魔法師大賽2011

時間       
8月26日 14:00 - 8月28日 20:00
地點       
鑽石山荷里活廣場一樓明星廣場

詳情       
香港兒童及青少年魔法師大賽2011
簡介
香港兒童及青少年魔法大師大賽是本年度宏亮國際香港魔術​節的其中一個環節,透過是次比賽,使兒
童、青少年及家長更能投入並參與魔術節這個令人興奮的活​動。
宗旨與目的
♦ 正面推廣魔術這項藝術,增加廣大香港市民對魔術的認識
♦ 激發兒童及青少年對魔術的興趣
報名事宜
♦ 可遁以下途徑索取及遞交報名表格
♦ 主辦單位:香港魔術同業協會
報名方法
Emai : [email protected]
(留低你地既電話號碼及電郵地址,我們有專人聯絡你) ♦ 截止日期:2011年8月20日(星期六)
兒童比賽詳情
日期:201期年8月26-28日
時間:14:00 – 20:00
地點:鑽石山荷里活廣場一樓明星廣場
對象:兒童組– 6至12歲
道具:參賽者需自備所需之道具、音樂及服飾等。
限時:每人限於5分鐘內完成比賽項目
獎項:兒童組各設冠亞季軍三個獎項,優勝者可獲得:
♦ 「第九屆香港兒童魔法師大賽冠/亞/季軍」之名譽及獎牌​一個
♦ <魔法幻影俱樂部>免費會籍一年
♦ 魔術套裝禮品
青少年比賽詳情
日期:2011年8月26-28日
時間:14:00 – 20:00
地點:鑽石山荷里活廣場一樓明星廣場
對象:青年組– 13至18歲
道具:參賽者需自備所需之道具、音樂及服飾等。
限時:每人限於10分鐘內完成比賽項目
獎項:青少年組各設冠亞季軍三個獎項,優勝者可獲得:
♦「第九屆香港青少年魔法師大賽冠/亞/季軍」之名譽及​獎牌一個
♦ <魔法幻影俱樂部>免費會籍一年
一切資料以大會公佈為準,如有任何爭議,主辦單位保留最​終決定權。
Eddy International “Hong KongMagic Festival” 2011
宏亮國際“香港魔術節”2011

你會吾會去       ?

老老實實 有冇你份

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-7-31 23:02 發表
老老實實 有冇你份
其實有人叫我參加  但我仲諗緊去唔去好
因為無咩時間練

回復 4# 的帖子

出賽為vlan爭光吧 版主

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-7-31 23:08 發表
出賽為vlan爭光吧 版主
你俾錢我 我實去參加   
問題係無錢去準備

你上面都冇寫要俾錢

呢個比賽要錢咩??

2011年8月26-28日呢3日我都唔得閒

引用:
原帖由 Mr7 於 2011-7-31 23:40 發表
呢個比賽要錢咩??

2011年8月26-28日呢3日我都唔得閒
咁都要有小小野準備先嫁MA  
唔通咩都唔準備就去咩

你平時冇買開工具嫁咩

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-8-1 01:00 發表
你平時冇買開工具嫁咩
一早就用哂   and   有D好貴  
在比賽中唔多實用

回復 11# 的帖子

有冇朋友都有玩魔術

天外飛來的支持 唔知個日我抽唔抽到時間呢

你與我有幾分相似,共存在同一天空下。

版主 你報名的話 我真人出來同你練【手法,道具果d 你自己去買】
               手法【如果係舞台魔術的話 手法要快,最好是自創,希望不要變世界頂尖級魔術師的表演【例如:村上正洋,岸本道明,Michael Ammar, David Williiamson 島田晴夫 等等【即使要表演 都要用自己的風格】
                     道具方面,例如 開場show 要用的火紙,硬幣可以順間轉移的拉力磁石線 等等-<自己去買
                                 有時間就練練
版主報名吧 加油 小第十卜你

引用:
原帖由 °★Yobaby.Tn- 於 2011-8-1 23:30 發表
版主 你報名的話 我真人出來同你練【手法,道具果d 你自己去買】
               手法【如果係舞台魔術的話 手法要快,最好是自創,希望不要變世界頂尖級魔術師的表演【例如:村上正洋,岸本道明,Michael Ammar, David Wi ...
高人  唔好爆咁多道具名出黎  
D人仲要搵食

22 12
發新話題