文字 - 純發洩文

這是一個未完成的小故事
感覺 待續。
這是跟平常一樣的下午
在一個位於草原與大海中的崖壁
除了擁有充滿著陽光氣息的味道
還有著海水努力奔跑上岸的聲音
這裡是故事主角之一小海鳥的出生地 也是教懂他成為一隻將會振翼高飛 飛越無盡海洋的地方
「很耀眼。」初次張開眼睛 看到的世界 是太陽。
「怎麼搞的,這難道不是烏鴉嗎?」「你是跟其他鳥類路有一腿吧。」
眼前有兩只大鳥 雙目交投 有口難言
對的 這小不點很快就發現自己是特別的 因為自己的羽毛跟任何海鳥也有很大分別 是黑色的。
就連父母也覺得很驚訝 只不過看到剛出生的幼兒 卻又忍住快要哇出口的話
「來 先吃點東西 這對於我們算是鳥間美食。」父親冷冷的對自己說
鳥生第一次吃東西 是一條小魚兒 也是將會改變的自己一生的情人。

評論(98)

如果可以 我寧願我一無所有 都想有個幸福既童年

幸福唔限於童年   除左親情之外   愛情亦可以比到親情既感覺你

只係睇你識唔識去把握  雖則你經過咁樣既童年  可能相處之間會有d小問題

盡量去把握而家可以把握既幸福吧    回望過去  你既腳步只會一直向後

唔好咁啦 努力去找自己的道路吧 你還算年輕大把路等著你 或許有天你可找到你的人生 所以不要旅棄。還有很多人支持你別灰心

島津係一隻好有趣既英

以前玩親都會心跳加速

(我知重點唔係依到,有少少離題)

BTW,加油

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 20:50 發表
如果可以 我寧願我一無所有 都想有個幸福既童年
童年只能回味,沒有也不因難過,不要眷念.
我細細個就單親, 而我的童年回憶,在收到父親離世的那一刻就已經停止.

我同你年紀差不多,沒有太多可以分享,但我想說,最重要的是我們還活著.

回復 36# 的帖子
你唔會同我講你23歲下化......

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 21:16 發表
你唔會同我講你23歲下化......
\

同我企埋一起,人地會以為你大過我..

回復 38# 的帖子
我只係聽到你話小弟我比較成熟

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 21:19 發表
我只係聽到你話小弟我比較成熟
試得講笑.唔錯唔錯.

太多時間亂唸野, 不如幫我唸下如何提高網吧人氣. 閒日的晚上,認真慘淡.

回復 40# 的帖子
我尼幾日放假 上黎網吧睇睇

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 21:47 發表
我尼幾日放假 上黎網吧睇睇
恩,上個星期,,阿牛先上過來探過我.

見返大家,有種滿足感.有種想擁抱的衝動.

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 01:10 發表
聽日會解答到你大部份問題
如有意繼續收看 歡迎加分已作支持
追post留言等進度

我深信苦盡甘來,出色成功的人都是這樣撐過去,我們總不能跟別人比較誰更幸福或者倒楣,因為到了種子收成的時候才會發現自己得到了多少。

你為了生活努力過了,或許是時候計劃未來,到底是走理想,還是走生活,該怎麼去行?

原來挽信長要每日練成十個鐘架....
咁我真係未夠努力

..TOYZ既安慰有點特別...

BTW認真MODE.
樓主我係童年果PART好有同感..
但係我無勇氣好似係咁公開...
呢幾年喊過痛過傷過之後...
好認真咁考慮左一個問題..
我想要既生活.無人俾到我,我可以點?
最後..唯有用自己雙手去保護自己最後既靜土.
如果.樓主對我既故事有興趣我唔介意你PM我分享一下.
因為我相信童年陰影可以係人協助下跨過

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。