信長問答區不定期活動(第三次活動開始)

大家好,本人是剛剛上任的新版主,介紹一下自己先吧,
本人名為●PinK_x黑,大家可以叫我黑仔/黑,
好開心能上任本區版主,
能為大家舉行一些活動,希望日後大家能
和睦共存
此貼會不定時更新,出一些新的問題給會員
第二次題目如下:
1.信長中的所謂魔法攻擊.法術攻擊及法術性物理攻擊是什麽?(需要例子)
2.移速到頂了可再加成?
3.服部大絕到底是甚麼類型,瀧川放逐有沒有加成的?
4.閃避率可否疊加?
5.寧寧裝裝了凍雲會如何?
請會員回貼時只回本活動相關的東西,否則後果自負
如有問題,請PM問本人,不想會員回覆興答案冇關的東西
下次活動將在........

評論(82)

點解e次咁快開估同埋唔講邊個錯=.=

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-3-19 15:56 發表
點解e次咁快開估同埋唔講邊個錯=.=
過左1日先開估= =(大約),如果在係咁講錯果D,個貼查看會太高= =,我都吾知自己查看左幾多= =

我指出版主的答案有誤卻完全冇人理會...

之前都會有錯誤,感謝本會員的參與 ●PinK_x黑上
也是錯誤●PinK_x黑上等等既提示

我仲以為版主潛左 點知已經有人加左分=.=同埋問題唔算難係唔係可以加多1-2個人分
是次活動只有8-9人參與提示下都不過份
我明白版主既苦處 但係下次唔多人參與希望可以増加提示

引用:
原帖由 星聲卍淚 於 2012-3-19 20:10 發表
我指出版主的答案有誤卻完全冇人理會...
本人會問清楚 感謝,至於參與諗問題,也會進行招募,不過不是現在
引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-3-19 22:10 發表
之前都會有錯誤,感謝本會員的參與 ●PinK_x黑上
也是錯誤●PinK_x黑上等等既提示

我仲以為版主潛左 點知已經有人加左分=.=同埋問題唔算難係唔係可以加多1-2個人分
是次活動只有8-9人參與提示下都不過份
我明白版主 ...
本人會盡力作一些暗示 ,感謝對活動的意見,希望活動能更好:handshake

1.信長中的所謂魔法攻擊.法術攻擊及法術性物理攻擊是什麽?(需要例子)
信長中魔法攻擊的好似係大炎上之書要用到魔水先可以冇事既就係法術攻擊
信長中法術性物理攻擊就係風計一樣~.~魔水係檔唔到的....................................
不可以加成
服部大絕=法術性物理攻擊~~~瀧川放逐沒有加成的
4.閃避率可否疊加?
不可以
沒有飛標出
打空氣

魔法攻擊=淺井招大技/水計?
法術攻擊=淺井招大技/水計?
法術性物理攻擊=龍川大技
唔得
物理攻擊
4.閃避率可否疊加?

攻擊沒有效果

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。