信長問答區不定期活動(第三次活動開始)

大家好,本人是剛剛上任的新版主,介紹一下自己先吧,
本人名為●PinK_x黑,大家可以叫我黑仔/黑,
好開心能上任本區版主,
能為大家舉行一些活動,希望日後大家能
和睦共存
此貼會不定時更新,出一些新的問題給會員
第二次題目如下:
1.信長中的所謂魔法攻擊.法術攻擊及法術性物理攻擊是什麽?(需要例子)
2.移速到頂了可再加成?
3.服部大絕到底是甚麼類型,瀧川放逐有沒有加成的?
4.閃避率可否疊加?
5.寧寧裝裝了凍雲會如何?
請會員回貼時只回本活動相關的東西,否則後果自負
如有問題,請PM問本人,不想會員回覆興答案冇關的東西
下次活動將在........

評論(82)

1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?
3.現在作者是誰?(信f)
4.舊版信長之野望係叫咩名
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個)
1.b版  2,呀峰 3.阿爾,阿升
4.信長之野望・革新
5.毛利大 宇助大 果心大 光秀大 村上大
錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

1.B版
2.阿峰
3.阿爾,阿升
4.戰國最強
(果心,美定,毛利)大技 服部2技 村上大技
錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

1.f版之前係咩版 , FA板
2.原圖作者是誰?, 阿鋒
3.現在作者是誰?(信f), 呀爾.呀升
4.舊版信長之野望係叫咩名,信長之野望戰國無雙
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個) ,毛毛大技 果心大技  宇佐大技 服仔2技 村上大技 明智大技
4.錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

新治是12.1A後先整   仲有版主我想問下你好多問既問題有D留左...  好似哩題咁 無問咩版原作者囉=.=
如有問題,請PM問本人,不想會員回覆興答案冇關的東西

1.f版之前係咩版 B版
2.原圖作者是誰? 阿鋒
3.現在作者是誰?(信f) 阿爾,阿升
4.舊版信長之野望係叫咩名 綠優/信長之野望戰國無雙
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個)  聖光彈 大地震撼 本能寺炎上 殺生石 車懸
1,4錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

1.f版之前係咩版11.2b
綠優(?)

2.原圖作者是誰?
阿鋒

阿爾 阿升

戰國無雙(?)

果心大 毛毛大 宇佐大 落石 光秀大 村上大
1,4錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

1.f版之前係咩版 FA板 修復版c
2.原圖作者是誰?黃向裕
3.現在作者是誰?(信f)阿e 阿升
4.舊版信長之野望係叫咩名  信長之野望
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個) 果心 毛毛 玉子 宇佐 e仔大技後的天生技 暈技
巳有答對的人,感謝本會員的參與 ●PinK_x黑上

1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?阿鋒
3.現在作者是誰?(信f)阿升,阿爾
4.舊版信長之野望係叫咩名:戰國無雙
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個): 果心大 宇大 毛大 落石 村上大

1.f版之前係咩版    優化版
2.原圖作者是誰?    呀鋒
3.現在作者是誰?(信f)  啊爾  啊升
4.舊版信長之野望係叫咩名   11.2b

落石  果心大技 毛毛大技 宇美大技  明智秀滿大技

引用:
原帖由 ._.TkO 於 18-2-2012 21:32 發表
1.f版之前係咩版    優化版
2.原圖作者是誰?    呀鋒
3.現在作者是誰?(信f)  啊爾  啊升
4.舊版信長之野望係叫咩名   11.2b
落石  果心大技 毛毛大技 宇美大技  明智秀滿 ...
落石點cut=.=
魔水佐

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-2-16 18:56 發表
1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人
1.fa9版
2.阿鋒
3.阿2 升
4.8.5a 冇記錯
5.毛利大 雨佐大 果心大 明智大 村上大 物品:落石

引用:
原帖由 櫻×花飛吧 於 2012-2-18 21:38 發表

落石點cut=.=
魔水佐
CUT到

你細心睇,會見到有0.幾秒暈既圖樣

波子機大都好似CUT到

我回覆都應該關答題事掛???

1.f版之前係咩版  B版
2.原圖作者是誰?  阿峰
3.現在作者是誰?(信f)  阿升 阿爾
4.舊版信長之野望係叫咩名 11.2b
宇佐大 果心大 毛毛大 村上大 明智光秀大 明智秀滿大 上泉大
物品: 落石  毒泉(有暈但唔知得5得)--

第二次活動開始
請會員回貼時只回本活動相關的東西,否則後果自負

1.邊一隻英雄既大技cd得最快? 茶茶大技
2.有咩技可以解開魔水 ?(最少八至十項)官本一技  山王一技 百地一技 柴田大技 菊姬3技 霧隱大技

二龍大技 本多大技 武田大技  榭人3技 服部3技
3.首張ipve官方信長地圖發布於那天?(請使用xxxx-xx-xx)2010-10-01
4.邊一隻英雄大技可CUT信長大技 明智秀滿
5.現在地圖中,那些是隱英 柳生宗嚴 佐佐木小次郎 宮本武藏 上泉信綱

忍形英雄也是?

服部 風魔 加仔 石川五右衛門 00 霧隱

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。