曾經的感動-VLAN經歷

要求:

在vLan發生的讓你感動的事件為題材,作一篇300或以上的字數的文章。

唔睇哂的按回上一頁

睇哂的按回上一頁

舊戰友

合嘴形, 傾得埋, 玩得埋既人唔多, 但我係VLAN搵到好多

個人就好中意講笑, 百無禁忌, 有時得罪人自己都覺沒什麼大不了吧

係VLAN 3年幾, 初初用埋d普普通通既名同朋友打街場, 自己打街場, 街場上認識左唔少實力相當既朋友

加了msn, 什至大家開埋差唔多既名 FiNaL◎, 那時開始接觸所謂既團隊

正式傾完了, 我們團名: FiNaL,我就擔任團長
一用就用左幾年, 開團果時VLAN團隊系統仲係唔完善, 所以果時團隊都係咁自動刪除

加上我都唔會點玩論壇.

最記得係當初用電話多人會議玩街場, 真係好刺激 好開心... 直到...

滅團風氣

過左年幾, 開始接觸論壇, 發現團戰, 滅團風氣開始出現, 當時我地團隊係偏向街場玩法, 出黎的只有合作

對團戰完全唔認識, 連團英有邊隻都唔知, 記得果時打團戰, 打10場, 輸8場, 成個團都冇咩心機, 30多名團員開始漸漸離去

離開我地呢個所謂既廢團, 因為每打輸一場團戰, 都要比人抽水, 言語抵毀

好了, 係團隊冷淡時, 我就自己嘗試考各種團隊, 學習點打團戰, 自創左種直爆玩法

返去搵團員一齊街場試下, 發現效果幾成功, 當時又有個團隊招人滅團

我地就諗住呢個團戰  會係我地最後一場團戰, 結果幸運地嬴了, 最後唔少得既就係抽水, 抽水 and 抽水

曾經的版主

正式解團了, 因為果時成功抽左水, 開始識得愈黎愈多朋友, 團戰再唔係同舊友打, 只係間唔中玩下街場, 補下朋友團戰

係vlan試下整下教學, 答下人地問題, 好快就有管理員邀請我做版主

心入面覺得好奇怪, 一個個名臭到無得再臭, 曾經一日內比幾個團招滅團滅號既人,竟然可以做版主

無所謂, 人生咩都要試, 好快接受左, 做左版主之後第一感覺係好悶!好悶! 好煩! 好煩!

唔可以同人嘈, 講錯一句野都會比人抽水, 本身一日發帖回帖過百, 版主之後 講野要check清楚對與否, 過20帖已經好難

好煩! 因為做左版主就有評分功能, 好多豬朋狗友就加msn, 刷鞋不停向我拎分, 借錢

當然呢種事你一直唔做, 佢地自自然然會離你而去

狗走狗還在, 係你面前就對你笑口笑面, 一到了街場, 就出現餓狗搶屎, 食極都食唔飽, 趕極都趕唔走

什至會好過份咁寧願唔比一個"朋友"食, 都要分哂所有野比人地, 供裝, 送死

真係從未有過既燥底, 最後就濫權, 版主沒有了, 最後得到既野就係人成熟了

現在

之後剩下的就是真真正正既朋友, 名就不提了, 一陣說漏了會很麻煩

有講有笑, 係你無權無勢果時都會係你身邊, 傾睇波, 傾學校, 傾囡囡,傾時事,傾VLAN, 發洩, 打機, 講笑, 分享自己任何既事

過左好耐好耐, 就算係m群到講過好多好多好多_ _ _, 都未試過比人出賣

vlan制度好嚴格, 做錯/ 講錯後果都好嚴重, 一個人好難可以將一堆一堆生活, 遊戲既事收埋係心底

而我就搵到個地方講哂出去。 只得短短幾行字, 但實在無法用言語表達~tymh! 我你們

*SKIP了
-辭職篇 加分後再打 加到10分先打
-被朋友出賣篇 過5頁回覆再打
-無間道風雲篇 好奇嗎?過500頁先打

為左回覆既人有質素, 只淮許2年內未試過玩信長走場既人留言< 估得中呢句野意義在那, 私人送500蚊vlan幣

評論(7)

支持 打得很好
你次次上線時間都咁夜
點同你玩

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-9-14 07:32 發表
支持 打得很好
你次次上線時間都咁夜
點同你玩
其實我24小時 on call的
幾時訓幾時起身都ok
仲有仲改緊文, 唔好睇住

我想睇無間道風雲篇多d

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-9-14 07:37 發表
我想睇無間道風雲篇多d
拍得電影既橋段  那可以輕易流出
諗一諗, 正係無間道都可以打足400字, 又想增進下語文水平
要求降半了

為左回覆既人有質素, 只淮許2年內未試過玩信長走場既人留言< 估得中呢句野意義在那, 私人送500蚊vlan幣
係指新手- -?

Nice novel 水箭峰

引用:
原帖由 ●PinK_x森美 於 2011-9-14 17:26 發表
Nice novel 水箭峰
ty 美美~

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。