新版FAQ重新製作中

[attach]95120[/attach]

本帖索引

#1 vLan Left 4 Dead 2 主程式、fishHao Final 系列破解及一鍵安裝解說

#2 初次安裝教學-vLan L4D2主程式安裝詳細步驟、IPvE vLan 2900入場教學

#3 Mutations 突變模式解說Source Mod 1.4 & metamod1.8.1 插件更新、Addons Support v2.6

#4 基本開場、轉換模式、非官方圖/第1代官方圖教學

#5 基本入門教學、Srcds指令、常見問題

#6 FAQ (針對ERROR部份)

BT種一定係用番BT下載,使用其他下載程式而導致問題發生本人恕不負責!

無BT主程式者按此下載

***********************************************************************************************************************************************

vLan版 Left 4 Dead 2 主程式下載

BT種子下載

[attach]75388[/attach]

此為未更新前的v2.0.0.1純淨版本

***********************************************************************************************************************************************

vLan Left 4 Dead 2 v2.0.0.1 - 2.0.2.4更新連fishHao v2.0.2.3破解檔
{ 一鍵安裝版、適合初次安裝/重裝主程式者者使用 }

BT 種子下載

[attach]81679[/attach]

115網路 u盤 載點 按此下載

聲明

破解的原作者是fishHao,轉自遊俠;本人已獲fishHao的授權並同意vLan轉載其破解作官方的更新檔
避免再有任何不必要的誤會或誤導成份特此澄清,並附上fishHao同意授權的pm:
[attach]89613[/attach]

fishHao_Final破解好處 :

- non steam 版本 , 無須再為破解steam而煩惱
- 開GAME會自動彈出選擇語言及玩家名字選項

暫時已知bug :

官方bug

- 主角們於Passing的對話沒有中文字幕 ( 已修正 )
- 開場器於啟動後才可轉換Passing 戰役 ( 己修正 )
- 開場器Set密碼之後不可進入
- 舊版本插件 (Source mod 1.3) 不能使用 ( 請自行下載#3的SM1.4 hg 3027更新 )

破解bug

- 部份用戶沒有字幕 (已於v2.0.2.6更新修正此問題)
- 成就不能儲存

一般常見破解問題請到 #6 參考解答

{ 一鍵安裝使用方法 }
( 唔睇唔好問我點解彈GAME )

(A) 舉例 : vLan Left 4 Dead 2 v2.0.0.1 - 2.0.2.4更新,下載完後打開exe會見到以下畫面:

[attach]81677[/attach]

(B) 使用瀏覽按鍵找回你安裝的L4D2路徑,

[attach]75284[/attach]

(C) 例如我裝係C:\ , 咁我就搵番 C:\steamapps\common\left 4 dead 2 , 之後按安裝 , 文件會直接覆蓋

(D) LOAD完條BAR就搞掂啦

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
評論(1447)

點解有
mmsource-1.8.1-hg703唔用用699既??

I) 最後打開left4dead2.exe    07.jpg (11.83 KB)     選擇繁體中文>打名 ( 支持中文及符號名 )>運行 

我運行左之後冇反應 ,,,,,,,,,,,點先開到隻game???
help me!!!

點解我重安過個L4D2...再更新...之後整個破解...再整字幕...跟住禁左運行...都無野出..??

引用:
原帖由 pR0〝 於 2010-5-19 00:48 發表
樓主,點解我用迅雷5 來下載bt   新手包-純更新檔 ( 2.0.0.1 至 2.0.1.8 )

沒有種啊
為什麼呢??
我不支援亦不鼓勵用迅雷下載BT種,你要我講幾多次 ?!
引用:
原帖由 tk3300 於 2010-5-19 01:09 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2043253&ptid=222599][/url]
點解有
mmsource-1.8.1-hg703唔用用699既??
唔明你問咩...
引用:
原帖由 聯合公園 於 2010-5-19 01:34 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2043284&ptid=222599][/url]
I) 最後打開left4dead2.exe    07.jpg (11.83 KB)     選擇繁體中文>打名 ( 支持中文及符號名 )>運行 
我運行左之後冇反應 ,,,,,,,,,,,點先開到隻game???
help me!!! ...
引用:
原帖由 aesopt71985 於 2010-5-19 01:49 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2043309&ptid=222599][/url]
點解我重安過個L4D2...再更新...之後整個破解...再整字幕...跟住禁左運行...都無野出..??

- 按left4dead2.exe,輸入名字按運行沒有反應

因:破解檔過期/覆蓋不當

解:下載最新版既fishHao_Final再破解一次

我想講我係sourcemod見到有
最新 Sourcemod 發佈 SM 1.4 hg2972 連metamod1.8.1-hg703(Support The Passing) 我想問同你果個係咪有分別 冇既話點解唔用703而用699咁樣姐-.-''如果我有d咩誤會左 對唔住,,,

我再破解多一次都唔得~
e個係咪過期?---->  (4) fishHao_Final v2018 破解檔 { 一鍵安裝,方便晒 }
如果係咁邊到有得下載最新版既fishHao_Final?
help me again !

回復 113# 的帖子
有無先用新手包2001-2018?

引用:
原帖由 calvinleeabc 於 2010-5-19 14:31 發表
有無先用新手包2001-2018?
下....要用既咩=.=
咁洗唔洗重裝?

回復 115# 的帖子
最好就先重裝呢個fishhao破解只係比2018版本用

引用:
原帖由 tk3300 於 2010-5-19 10:50 發表
我想講我係sourcemod見到有
最新 Sourcemod 發佈 SM 1.4 hg2972 連metamod1.8.1-hg703(Support The Passing) 我想問同你果個係咪有分別 冇既話點解唔用703而用699咁樣姐-.-''如果我有d咩誤會左 對唔住,,, ...
唔係唔係,因為我唔知你原來講緊版本問題

係無講錯,係我get錯者,傻啦唔好意思果個係我先真,多謝你提醒

我會更新metamod1.8.1-hg703版本架啦
引用:
原帖由 聯合公園 於 2010-5-19 13:01 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2043857&ptid=222599][/url]

我再破解多一次都唔得~
e個係咪過期?---->  (4) fishHao_Final v2018 破解檔 { 一鍵安裝,方便晒 }
如果係咁 ...
引用:
原帖由 聯合公園 於 2010-5-19 15:23 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2044048&ptid=222599][/url]

下....要用既咩=.=
咁洗唔洗重裝?
好明顯你無睇清楚個post既內容囉

主程式>更新包 ( 因應版本而下載不同包 )>破解檔

咩都唔睇就問左先,比你激死!

引用:
原帖由 calvinleeabc 於 2010-5-19 15:31 發表
最好就先重裝呢個fishhao破解只係比2018版本用
唔該哂

點都玩唔到- -

回復 120# 的帖子
請問點玩唔到法 ? o甘講好難幫你

點解我用fishHao_Final_v2007to2018更新完後l4d2會無曬音效??????

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。