新版FAQ重新製作中

[attach]95120[/attach]

本帖索引

#1 vLan Left 4 Dead 2 主程式、fishHao Final 系列破解及一鍵安裝解說

#2 初次安裝教學-vLan L4D2主程式安裝詳細步驟、IPvE vLan 2900入場教學

#3 Mutations 突變模式解說Source Mod 1.4 & metamod1.8.1 插件更新、Addons Support v2.6

#4 基本開場、轉換模式、非官方圖/第1代官方圖教學

#5 基本入門教學、Srcds指令、常見問題

#6 FAQ (針對ERROR部份)

BT種一定係用番BT下載,使用其他下載程式而導致問題發生本人恕不負責!

無BT主程式者按此下載

***********************************************************************************************************************************************

vLan版 Left 4 Dead 2 主程式下載

BT種子下載

[attach]75388[/attach]

此為未更新前的v2.0.0.1純淨版本

***********************************************************************************************************************************************

vLan Left 4 Dead 2 v2.0.0.1 - 2.0.2.4更新連fishHao v2.0.2.3破解檔
{ 一鍵安裝版、適合初次安裝/重裝主程式者者使用 }

BT 種子下載

[attach]81679[/attach]

115網路 u盤 載點 按此下載

聲明

破解的原作者是fishHao,轉自遊俠;本人已獲fishHao的授權並同意vLan轉載其破解作官方的更新檔
避免再有任何不必要的誤會或誤導成份特此澄清,並附上fishHao同意授權的pm:
[attach]89613[/attach]

fishHao_Final破解好處 :

- non steam 版本 , 無須再為破解steam而煩惱
- 開GAME會自動彈出選擇語言及玩家名字選項

暫時已知bug :

官方bug

- 主角們於Passing的對話沒有中文字幕 ( 已修正 )
- 開場器於啟動後才可轉換Passing 戰役 ( 己修正 )
- 開場器Set密碼之後不可進入
- 舊版本插件 (Source mod 1.3) 不能使用 ( 請自行下載#3的SM1.4 hg 3027更新 )

破解bug

- 部份用戶沒有字幕 (已於v2.0.2.6更新修正此問題)
- 成就不能儲存

一般常見破解問題請到 #6 參考解答

{ 一鍵安裝使用方法 }
( 唔睇唔好問我點解彈GAME )

(A) 舉例 : vLan Left 4 Dead 2 v2.0.0.1 - 2.0.2.4更新,下載完後打開exe會見到以下畫面:

[attach]81677[/attach]

(B) 使用瀏覽按鍵找回你安裝的L4D2路徑,

[attach]75284[/attach]

(C) 例如我裝係C:\ , 咁我就搵番 C:\steamapps\common\left 4 dead 2 , 之後按安裝 , 文件會直接覆蓋

(D) LOAD完條BAR就搞掂啦

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
評論(1447)

回復 91# 的帖子
請細心爬文

我想問我係大陸網DL左個簡中的版本可唔可以係VLAN連到線架?

咁詳細!!!!@@
要置頂!!!!!!!!!!!!!!!!
gd!!!!!

點解DL唔到個新手包???

開vlan就可以玩?

回復 94# 的帖子
絕對可以,任何版本適用

回復 97# 的帖子
開vlan>入L4D2區>入game

真係好感謝版主!!!!!!!!!!!!!!!!
次次都係彈game....
而家唔會,又唔洗steam,great
多謝你呀!!!!!!!!!!!版主

置頂la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真係得,work,
置頂 置頂 置頂 置頂 置頂唔該
希望完成版主心願"所有人既版本統一化"
"所有人既版本統一化"!!!!

引用:
原帖由 BrianChui 於 2010-5-18 21:57 發表
置頂la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真係得,work,
置頂 置頂 置頂 置頂 置頂唔該
希望完成版主心願"所有人既版本統一化"
"所有人既版本統一化"!!!!
會過多一陣子先置頂,因為放左上置頂會有好多人眼殘睇唔到

跟住又開帖問主程式在哪   不過都多謝你地既支持同鼓勵!

MAC,虛礙網卡失敗
應該點搞-.-"

引用:
原帖由 calvin108 於 2010-5-18 22:35 發表
MAC,虛礙網卡失敗
應該點搞-.-"
呢個應該係vloader既error黎架 = =

我試過一次者 , 重新開機就搞掂啦

再唔得就重裝vloader啦

喺而到睇睇
好過出面慢慢找

好詳細...多謝...
我岩岩仲煩緊邊個更新先岩...跟住就見到你個POST...
我無玩一陣...就 2011 彈到去 2018...好彩見到你個POST..唔係都唔知點算...

樓主,點解我用迅雷5 來下載bt   新手包-純更新檔 ( 2.0.0.1 至 2.0.1.8 )

沒有種啊
為什麼呢??

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。