發新話題

【原創】SourceMod非正版玩家設置Admin(管理員)教學

[Close]
引用:
原帖由 kaspar0322 於 2009-5-10 16:06 發表
我諗住整呢個bind = "sm_admin"
跟住佢就彈呢個[SM] 該指令只能在遊戲界面中使用
我係我入左game個~度打架喇喎
咁點算??唔該哂
閣下在單機型式 打此指令嗎?

如果是 就不可以使用

必須要自行用Left 4 Dead Dedicated Server 開房

再設置自己為管理員 即可

超級感謝樓主呀...
等我試一試先

打完setinfo個一個野,之後入,之後死卡

點解我整左同無放一樣既...
我第一次唔小心放config放錯左係left 4 Dead個file度

我唔係單機,係自己開~但係都唔得.....

引用:
原帖由 kaspar0322 於 2009-5-10 22:52 發表
我唔係單機,係自己開~但係都唔得.....
如果可以 請加本人steam yu771580

在steam 教閣下比較方便

咁加左pulgin落去...
但係見唔到新加果個野

即係咁...
1 player
2 server
3 唔記得
但係就冇四...

call到admin果個命令...但係冇新加既pulginin

可唔可以幫幫手...唔該

引用:
原帖由 holyhoney 於 2009-5-11 23:45 發表
咁加左pulgin落去...
但係見唔到新加果個野

即係咁...
1 player
2 server
3 唔記得
但係就冇四...

call到admin果個命令...但係冇新加既pulginin

可唔可以幫幫手...唔該 ...
閣下應該是指Director控制器All 4 Dead插件吧

沒有此插件 是正常的,因為本身管理員插件就沒有此插件

是本人另外自己增加進去的插件

如果想要此插件請到此連結下載↓

[url=連結已刪除=[/url]      

下載完的插件要放去那,請看以下的教學↓

通常如果插件的副檔都是smx

就放去D:\Program Files\Steam\steamapps\common\left 4 dead\left4dead\addons\sourcemod\plugins 即可
(注意,需要看你把遊戲安裝到那一個硬盤,本人就安裝到D盤 所以是D:\<--)

引用:
原帖由 ak771580 於 2009-5-12 00:42 發表

閣下應該是指Director控制器All 4 Dead插件吧

如果想要此插件請到此連結下載↓

http://www.sendspace.com/file/1hb7uc      ...
感謝大大...
我已經將這個部驟做了數次...
仍然是不行....
已跟足教學了...

才覺得苦惱~

大大,,,
我有沒有做錯??

引用:
原帖由 holyhoney 於 2009-5-12 02:46 發表
大大,,,
我有沒有做錯??

http://www.friend-s.org/fre ...
你那一個all4dead.smx是舊版,所以無法使用

請使用all4dead-uf.smx

就是我提供的連結那一個(不過由於原貼那裡說明禁止轉帖,所以已經把相關連結刪除,抱歉)
↑如果閣下是要新版的all4dead-uf.smx 請pm 本人 本人會pm給你連結下載

記住要先把舊版all4dead.smx先刪除掉,再放新版all4dead-uf.smx進去

如果可以的話 再去cfg把舊版的 plugin.all4dead 刪除 ,之後再用新版的all4dead-uf.smx,
就會自動產生新的plugin.all4dead-uf cfg
↑(注:此步驟做不做也可以,無所謂)

如何去找cfg ↓教學

D:\Program Files\Steam\steamapps\common\left 4 dead\left4dead\cfg\sourcemod

最重要是備份哦!!!

裝左得3個選項..無第4個A4D

引用:
原帖由 香港仔 於 2009-5-12 13:23 發表
裝左得3個選項..無第4個A4D

成功了
感謝大大................

又太久沒有推帖...再推一次~_~

發新話題