35 123
發新話題

[停止更新]安裝Steam、更新L4D到開場教學[3777版]

[Close]

[停止更新]安裝Steam、更新L4D到開場教學[3777版]

為免遺禍人間, 此post已刪

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

為免遺禍人間, 此post已刪

引用:
原帖由 aaass2009 於 2009-1-28 13:04 發表
同我個方法有d唔同
srcds都可以開ser
跟本同一個程式黎

引用:
原帖由 aaass2009 於 2009-1-28 13:06 發表

不過我用 Left 4 Dead Dedicated Server就彈囉
咁你覺得用你既方法開到場就OK

引用:
原帖由 nathan85 於 2009-1-28 14:51 發表
請問樓主係用VISTA嘛? 自己開到房同入到自己間房? ,我用另一個版本攪左成日都入唔到自己間房
有圖有真相, 上文已有圖證明可以入自己間房
你試下關上防火牆睇下會唔會係因為防火牆阻止左L4D
另外, vista同xp處理上一樣

引用:
原帖由 archung0923 於 2009-1-28 18:36 發表
我想問下點解我個game無聲既?
記得係遊戲中 選項-音訊
將遊戲/音樂音量改至最大
呢樣我已經做左
感覺上多數都係用過傻瓜包既人先會有呢個問題,
有人試過將C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\left4dead\sound
複製到C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\Left 4 Dead\left4dead\sound

我未試過呢個方法, 不過用過傻瓜包會冇聲我都試過

引用:
原帖由 archung0923 於 2009-1-28 19:24 發表

我之前玩個陣有聲的
之後無咩ser,
fd就話要裝破解steam...then我裝左開番就無聲,
係開頭d片都仲有聲的
但入到game就無聲,
我需要重裝嗎?

我搵唔到Left 4 Dead\left4dead\sound  ...
我唔清楚你放左佢係邊
不過你試下係Steam 搜尋 sound

引用:
原帖由 a34260218 於 2009-1-28 21:40 發表
唔該..我想問下..我已經更新左..試過玩單機同埋入到人地房..但唔知點解一自己開房時..
我是見到自己間房的..但一click入去就咁

請問有無人知點解? > ...
有冇跟說明將網絡改成區域網絡

引用:
原帖由 newbiebie 於 2009-1-29 00:02 發表
想問一問開 server 個到,你說到
Steam 「工具」
打開及下載 Left 4 Dead Dedicated Server

是破解左個 stream 之後,還是之前呢 ?
破解後再下載都無問題

引用:
原帖由 philips2001 於 2009-1-29 05:38 發表
請問chun1324
用了UnDeadPatch333.exe 
以破了STEAM之後出在Steam.cfg
要刪除嗎?
不, 刪除Steam.cfg這一步只係你要再更新Steam果陣會做到

引用:
原帖由 RuKiWinG 於 2009-1-29 10:40 發表
下載更新檔 - 1月23號更新
這個更新檔好像下載不了= =
岩岩試過冇問題, 試下再下載

引用:
原帖由 stevenexe 於 2009-1-29 12:54 發表
將已下載, 將解壓縮的Left.4.Dead.Full-Rip.Skullptura.rar中Left 4 Dead資料夾
移動至C:\Program Files\Steam\steamapps\common

係邊到下載, , ,
引用:
教學用Left 4 Dead下載點 按我下載
[出處 : http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=94714&;extra=page%3D1]
唔唔..  要放大啲下載點

引用:
原帖由 stevenexe 於 2009-1-29 12:56 發表
要del左隻game同steam再重新做過?
唔一定, 不過你覺得有需要可以重裝
呢個post主要教人安裝

引用:
原帖由 stevenexe 於 2009-1-29 13:04 發表
咁我而家有隻game係唔係唔洗del直接放佢係steam\steamapps\common個到
之後再做1月16號更新同埋以下既野
可以咁講, 裝好steam之後放game入去再更新檔就ok

引用:
原帖由 GiMkLi 於 2009-1-29 13:28 發表
求救啊~!!
開場問題...=.=
我用破解steam開左ser
又關左防火牆....都係睇唔到自己場又無人入到\
但係我已經跟住post咁做黎開場噶啦...=.=呢問題煩左我好耐
唔該樓主幫幫手~ ...
你有冇用Router, 多人用同一個IP上網果種
你試下入去搵下一項叫 Virtual Servers 或 虛擬伺服器
將 27015 - 27017指向你用黎開server既電腦既IP上面

由於每部Router設定唔同, 所以都幾難幫到你

不過聽講用vlan唔洗做呢種setting都可以比人連到入黎, 所以詳細問題既原來唔清楚

PS. 下圖見CS ,CS同L4D都係用同一個port, 實際上個名只係幫你辨認, 同開場兩回事
由於懶得諗先開左27000-27030

35 123
發新話題