發新話題

[停止更新]安裝Steam、更新L4D到開場教學[3777版]

[Close]
咁我而家有隻game係唔係唔洗del直接放佢係steam\steamapps\common個到
之後再做1月16號更新同埋以下既野

引用:
原帖由 stevenexe 於 2009-1-29 13:04 發表
咁我而家有隻game係唔係唔洗del直接放佢係steam\steamapps\common個到
之後再做1月16號更新同埋以下既野
可以咁講, 裝好steam之後放game入去再更新檔就ok

求救啊~!!
開場問題...=.=
我用破解steam開左ser
又關左防火牆....都係睇唔到自己場又無人入到\
但係我已經跟住post咁做黎開場噶啦...=.=呢問題煩左我好耐
唔該樓主幫幫手~

引用:
原帖由 GiMkLi 於 2009-1-29 13:28 發表
求救啊~!!
開場問題...=.=
我用破解steam開左ser
又關左防火牆....都係睇唔到自己場又無人入到\
但係我已經跟住post咁做黎開場噶啦...=.=呢問題煩左我好耐
唔該樓主幫幫手~ ...
你有冇用Router, 多人用同一個IP上網果種
你試下入去搵下一項叫 Virtual Servers 或 虛擬伺服器
將 27015 - 27017指向你用黎開server既電腦既IP上面

由於每部Router設定唔同, 所以都幾難幫到你

不過聽講用vlan唔洗做呢種setting都可以比人連到入黎, 所以詳細問題既原來唔清楚

PS. 下圖見CS ,CS同L4D都係用同一個port, 實際上個名只係幫你辨認, 同開場兩回事
由於懶得諗先開左27000-27030

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

但係我屋企得一部機...
無用router

跟左你個方法之後連開場都得...我想問2個問題...1:我想問係咪一定要開steam先可以開左left 4 dead...2:我跟左你個方法之後就玩唔到單機...一玩就彈左個回報問題.....我想問有咩解決方法

大大你的16號更新那個教學好像打錯了
不是5個.NCF嗎@@?你打成了4個
將已下載, 將解壓縮的left_4_dead_3663-3716.rar中common及4個.NCF檔案

回復 26# 的帖子

我入到去之後佢叫我選擇伺服器
請問有沒有另一個載點?因為我真的下載不到= =
就系右手邊呢個...

多謝選用 webo.com.hk 網上硬碟服務 !

請選擇下載侍服器 :

引用:
原帖由 ackur4685 於 2009-1-29 14:12 發表
跟左你個方法之後連開場都得...我想問2個問題...1:我想問係咪一定要開steam先可以開左left 4 dead...2:我跟左你個方法之後就玩唔到單機...一玩就彈左個回報問題.....我想問有咩解決方法 ...
係Steam入面開Game . 可能覆蓋時有部份檔案未覆蓋上去
亦有可能唔夠RAM

引用:
原帖由 RuKiWinG 於 2009-1-29 14:15 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=991194&ptid=97504][/url]
大大你的16號更新那個教學好像打錯了
不是5個.NCF嗎@@?你打成了4個
將已下載, 將解壓縮的left_4_dead_3663-3716.rar中common及4個.NCF檔案
多謝指正LOLz
引用:
原帖由 RuKiWinG 於 2009-1-29 14:16 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=991195&ptid=97504][/url]
我入到去之後佢叫我選擇伺服器
請問有沒有另一個載點?因為我真的下載不到= =
就系右手邊呢個...

多謝選用 webo.com.hk 網上硬碟服務 !請選擇下載侍服器 :
...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 39# 的帖子

我禁左落去之後用迅雷dl完
佢系呢個野real_download.php
吾系更新檔,,,
我有rar解壓果個檔

本來好順便
但係點較都係冇SOUND
請問我應該點做?

引用:
原帖由 manhoi 於 2009-1-29 14:31 發表
本來好順便
但係點較都係冇SOUND
請問我應該點做?
感覺上多數都係用過傻瓜包既人先會有呢個問題,
有人試過將C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\left4dead\sound
複製到C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\Left 4 Dead\left4dead\sound

我未試過呢個方法, 不過用過傻瓜包會冇聲我都試過

吾系更新檔,,,
我有rar解壓果個檔

引用:
原帖由 RuKiWinG 於 2009-1-29 14:37 發表
吾系更新檔,,,
我有rar解壓果個檔
唔好用迅雷DL, 用IE DL

成功安裝完=]
一陣試下開吾開到ser先=]
你個教教學真系好正

發新話題