發新話題

[停止更新]安裝Steam、更新L4D到開場教學[3777版]

[Close]

[停止更新]安裝Steam、更新L4D到開場教學[3777版]

為免遺禍人間, 此post已刪

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

為免遺禍人間, 此post已刪

同我個方法有d唔同
srcds都可以開ser

引用:
原帖由 aaass2009 於 2009-1-28 13:04 發表
同我個方法有d唔同
srcds都可以開ser
跟本同一個程式黎

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-28 13:04 發表
跟本同一個程式黎
不過我用 Left 4 Dead Dedicated Server就彈囉

引用:
原帖由 aaass2009 於 2009-1-28 13:06 發表

不過我用 Left 4 Dead Dedicated Server就彈囉
咁你覺得用你既方法開到場就OK

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-28 13:10 發表

咁你覺得用你既方法開到場就OK
不過就睇唔到自己場,要add ip 囉

支持
大家有問題要重裝 L4D 就要跟住佢做

請問樓主係用VISTA嘛? 自己開到房同入到自己間房? ,我用另一個版本攪左成日都入唔到自己間房

引用:
原帖由 nathan85 於 2009-1-28 14:51 發表
請問樓主係用VISTA嘛? 自己開到房同入到自己間房? ,我用另一個版本攪左成日都入唔到自己間房
有圖有真相, 上文已有圖證明可以入自己間房
你試下關上防火牆睇下會唔會係因為防火牆阻止左L4D
另外, vista同xp處理上一樣

掂 之前更新完之後係甘彈  跟住樓主做  玩得 有聲唔彈  唔該晒

我想問下點解我個game無聲既?
記得係遊戲中 選項-音訊
遊戲/音樂音量改至最大
呢樣我已經做左

引用:
原帖由 archung0923 於 2009-1-28 18:36 發表
我想問下點解我個game無聲既?
記得係遊戲中 選項-音訊
將遊戲/音樂音量改至最大
呢樣我已經做左
感覺上多數都係用過傻瓜包既人先會有呢個問題,
有人試過將C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\left4dead\sound
複製到C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\Left 4 Dead\left4dead\sound

我未試過呢個方法, 不過用過傻瓜包會冇聲我都試過

引用:
原帖由 chun1324 於 2009-1-28 19:12 發表
感覺上多數都係用過傻瓜包既人先會有呢個問題,
有人試過將C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\left4dead\sound
複製到C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Left 4 Dead\Left 4 Dead\left4de ...
我之前玩個陣有聲的
之後無咩ser,
fd就話要裝破解steam...then我裝左開番就無聲,
係開頭d片都仲有聲的
但入到game就無聲,
我需要重裝嗎?

我搵唔到Left 4 Dead\left4dead\sound <呢個file

引用:
原帖由 archung0923 於 2009-1-28 19:24 發表

我之前玩個陣有聲的
之後無咩ser,
fd就話要裝破解steam...then我裝左開番就無聲,
係開頭d片都仲有聲的
但入到game就無聲,
我需要重裝嗎?

我搵唔到Left 4 Dead\left4dead\sound  ...
我唔清楚你放左佢係邊
不過你試下係Steam 搜尋 sound

發新話題