發新話題

™ ヾౄ ♩♪ 信長玩家有禮貌守則 ♬♫ ೀღ♀

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]
引用:
原帖由 羊西 於 2007-3-27 16:18 發表

我唔同意你話供裝無品,供裝可以反敗為勝
同馬一樣,如果作者唔想人地殺馬,佢就會改到隻馬 無敵/不死
作者如果唔想人地供裝,佢可以整到唔可以比裝備人
供裝係team work既問題,唔關有無品事
唔通你見到你隊既本多肥唔 ...
閣下可看看,本人寫了解釋的。

供裝會使遊戲不公平 直接破壞現行遊戲的進程的解釋
引用:
(供裝是戰術?)

若果供裝是戰術,會令信長完全變為另一種遊戲:
大家一開始就要供裝,因為供裝可使裝備威力增強數倍。
誤解*:很多人覺得供裝只是實力的傳遞,但事實上是全隊實力增強
例如:若供裝給一個攻速高3倍的人,一件100攻擊力的裝由1秒扣100變為1秒扣300,
(e.g.雖然令供了裝給別人的英雄減弱1格能量 可是令全隊增強3格能量)

(路人戰可以供裝 團戰不可以供裝?)

大家請細心: 路人戰團戰玩的是「同一個遊戲」「同樣的玩家數目」「基本上甚麼都一樣」
唯一的不同並不在於遊戲,只是「玩家之間」的關係。
那麼你們有甚麼原因要分開團戰和路人戰來說呢?
是否因為想在路人戰欺負不供裝的人,逼使路人戰成為一個純供裝的遊戲?

(作者為何不改到不能供裝?)

這純粹是技術上的問題。官方比賽是禁止供裝的。
因為禁止供裝,變相要禁止放下裝備。即所有物件都和 loading 的技能道具一樣不能夠出售。
這樣就會使很多物件不夠空位合成、不能夠轉換裝備:回血鋼、靈活鞋子等再不會出現。
支持這帖的請回覆 讓更多人認識這些守則

引用:
原帖由 羊西 於 2007-3-27 17:22 發表
官方比賽禁供裝,唔等於 供裝=無品
其實,供裝又唔係玩哂,做乜要禁呢?
供裝係團體合作精神
你都識講,供裝會勁d,點解唔供得裝?
又唔係得一隊可以供裝
你可以供裝,人地都可以供裝
供裝又唔係bug,又唔係2隊其中一隊先做到 ...
很想問你打團戰的話會否禁止供裝。

引用:
原帖由 淫魔︳豪 於 2007-3-27 21:55 發表
我絕對同意可供裝
因為可提高致勝的機會
就是因為會提高致勝機會,
會使遊戲不公平
否則官方比賽沒可能禁止供裝吧

引用:
原帖由 阿町 於 2007-3-27 23:04 發表
供裝提高致勝機會…
之後很快就會發現 織田軍團戰勝率大增
神裝本多 柴田(18lv 靠其他三英供) 加德川大絕補血杖直爆主營…
即使有神裝的孫市也守不住了 ...
十分同意 +1

這就是官方禁止供裝的原因了。

以上只供參考

但懇請各位在此提出大家的意見

引用:
原帖由 禁止訪問 於 2007-3-29 00:21 發表
好文好文  值得一推!!
同意同意  一起推推
謝謝。

希望能有更多人看到這篇帖子吧。

引用:
原帖由 qq2589000 於 2007-3-29 10:53 發表
我玩本多...到了了一段時間我有8000左右人家搜我把能量剛出蜻蜓我爆塔變肥仔.......有什麼不好.+.=
別人說你甚麼不好? 你只提及這麼少很難作出判斷...
可能你不合作? 一直自己單機? 可能你直出神裝?

引用:
原帖由 乞丐總頭 於 2007-3-29 23:08 發表
若果大家都遵守這些守則

咁"世界從此變得更可愛"了
冇錯。

支持+1000000

引用:
原帖由 60664 於 2007-3-30 09:52 發表
講真有幾多個人真係會咁守法則呢@@
沒要緊,始終這也能夠讓更多人得知,相信遵守的人只會增加-,不會減少。

引用:
原帖由 kmc 於 2007-3-30 17:54 發表

good!!!!!!!!!!!! **
謝謝。

可惜無奈的是很多人還是未能夠遵守......

引用:
原帖由 流星_k 於 2007-3-30 23:25 發表
哇-死神想破記錄?
發下夢就得

但回帖數有機會超越中文接龍(339帖)

引用:
原帖由 高達貓 於 2007-3-31 07:02 發表

接龍個左1千了
心死吧
個陣三大水王係到
至有1千文
入三甲已是不錯的了。

引用:
原帖由 弦月族ㄨ靈 於 2007-3-31 20:42 發表
超同意你ge講洗 如果個個都可以做到甘就正la><
這也是我所希望的願景.........

引用:
原帖由 真.龍 於 2007-4-1 15:31 發表
咁我幫幫手推一推~~~~~~~
謝。

希望大家也看一看這些守則吧。

引用:
原帖由 人工肥料 於 2007-4-2 17:56 發表
好呀~~~
我中意: 不開圖,不嘴砲,不中離。
最近又多新手死撐,,又有人串,,又有人中離,,,
唔該找人跟跟~~
真係嫁~~我覺得係魔獸個名同你vLan個名要一樣,,,方便ban人~~~ ...
多謝支持!!

只要閣下進入「信長.真」區的話,魔獸的名字就會與閣下的名字一樣的了。

發新話題