發新話題

███流星詳盡教學███(最希望新手們能睇下各場規則)

[Close]
引用:
原帖由 炎.魔羅 於 2008-8-21 16:30 發表

咁有咩方法可以令跳下攻準確d,我次次都歪晒位
同埋我試過一招 下下攻 前前攻 左右攻 連過呢招3次,之後就未試過連到,想問呢招係bug定lag,定係一齊黎?
同埋有冇d咩時機可以令下上攻易中,因為呢招係咁多招入面比較慢 ...
所以我係指虎教學果篇
講過最好放棄跳下攻,直接沖過去下攻 <=穩定
如果要用跳下攻既,最好唔好太近或者太遠,保持係中距離,對手仰空[正身訓低]

相信你果招係lag做出黎,下下攻同前前攻都有彈開人既特性,無可能連到

下上攻係拎黎捉大硬值,或者捉匕首上上a轉左上去,唔係亂出可以中既機,一定係拎黎捉硬值

引用:
原帖由 lee815 於 2008-8-21 17:00 發表

所以我係指虎教學果篇
講過最好放棄跳下攻,直接沖過去下攻  
哦,thx晒

篇教學好用心整

集多人之力, 資料夠全面
回想若自己是新手
看完呢篇點都學到野

葬花,加多句禁女角丫--
我打個時有好多人都用女角..

Ta Fa 秋月

KArie

引用:
原帖由 feelgood8z_2 於 2008-8-23 11:47 發表
葬花,加多句禁女角丫--
我打個時有好多人都用女角..
以我所知女角並唔算禁
識玩既人亦都很小用女角的說..

支持 !
希望更多人會看到此帖...
現在的人經常四方出大技...

各位有心睇呢篇野既人    睇我表達少少意見
   我覺得技術方面既教學系其次   最緊要既系   大家都會去跟上面講既規黎玩,只要肯跟,一路練落去,好快會勁   吾會做死一世新手    同人打既時候學下人地系點出招   諗下自己點解比人打中 之後自己練   下次打反嬴人(呢D都系我甘耐以黎練流星既宗旨)      
     宜家開始   如果我開場   都會注明   VLAN規    場名:盟主.VLAN規\死鬥VLAN規,等一D未睇過呢個POST既人知道有規矩要跟  吾會亂玩  識走上黎睇左先   可以既話   大家都甘樣做(場名加VLAN規)     "沖"心希望流星玩家可以質素好D  and人流越黎越好      
                                                                                                                                   火柴"

引用:
原帖由 超級火柴 於 2008-8-26 04:08 發表
   我覺得技術方面既教學系其次   最緊要既系   大家都會去跟上面講既規黎玩,只要肯跟,一路練落去,好快會勁   吾會做死一世新手    同人打既時候學下人地系點出招   諗下 ...
好提議...

引用:
原帖由 超級火柴 於 2008-8-26 04:08 發表
   我覺得技術方面既教學系其次   最緊要既系   大家都會去跟上面講既規黎玩,只要肯跟,一路練落去,好快會勁   吾會做死一世新手    同人打既時候學下人地系點出招   諗下 ...
我開場都加左句vlan規,效果幾好的說

新手一籬籬
人手置頂

唔記得問,純龜槌即係點解,成日見人講,自己又唔知係乜

引用:
原帖由 炎.魔羅 於 2008-9-14 23:19 發表
唔記得問,純龜槌即係點解,成日見人講,自己又唔知係乜
咪一味等人出招先反擊囉-.- 死龜爛龜果隻~如果佢反應快你真係吹佢唔脤

引用:
原帖由 和希 於 2008-9-24 21:54 發表

咪一味等人出招先反擊囉-.- 死龜爛龜果隻~如果佢反應快你真係吹佢唔脤
咁呢d都算得上係技術黎架下話

引用:
原帖由 炎.魔羅 於 2008-9-28 20:13 發表

咁呢d都算得上係技術黎架下話
係某一個角度上你可以咁講
不過照你咁講,乾坤刀純拔刀都係技術

發新話題