20 12
發新話題

本人認為是次比賽 中 有一條規則需廢除

[Close]

本人認為是次比賽 中 有一條規則需廢除

1、正式比賽 時候如有任何關於LAG機及隊員斷線問題,請於全場未有玩家高於6等級(包括6等級)之前用  公頻提出,(各隊提出機會只得一次) 。

鑑於上屆比賽中 大家對這例規則都充滿爭議....我希望你們可廢除這條規則

首先,我們不能去證實那些參賽者是否真的因為LAG或真的是斷線而要重賽

可能他們因為抽不中英或者某些原因去提出LAG要重賽 甚至自己去拔上網線..

另外,LAG是一種取決於個人因素去決定是否重賽....我認為重賽由參賽者去決定

會更損公平性.....就好似一場足球比賽下著雨...無論大雨或是細雨...

大家都應硬著頭皮去應戰,,不是嗎??在世界各足球大賽也是照常比賽.........

在這2者選擇中...我們應選一個較公平的方法...就是照常比賽...

球賽下雨  是彼此球員皆受影響  故照常比賽
但LAG的情況多是單方面 (正常而言  雙方的重機起碼確保己方不會LAG)
所以並不可相提並論

此條例只是稍為保障雙方權益  必需在Lv6前提出  並且只能提出一次  
故此對阻礙比賽進行影響不大
是此比賽應該會加上規限

1. 重賽英雄必需依照上一場的英雄(即使用v的也是)
2. 路線必需跟上一場相同

其實上屆比賽也依照這重賽方式進行  只是沒白紙黑字註明  這次會留意
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

但係你個例子
世界各足球大賽下著無論大雨或是細雨...

但係d雨係會兩隊一齊影響

但係lag機  只係會係一面隊員出現    如何?

比smileboy快過我tim

1. 重賽英雄必需依照上一場的英雄(即使用v的也是)
2. 路線必需跟上一場相同

應該會加上???那即使有冇有加上.......

同埋如果有一隊一開始唔出英...等人地5隻出晒...再出番D剋佢地既英...

剋英呢方面可能有D團會有深入了解...我就不太清楚....

咁佢地再要求重賽...會否更影響公平性呢??

因為對面冇得轉英....

引用:
原帖由 V7001 於 2008-6-25 16:01 發表
但係你個例子
世界各足球大賽下著無論大雨或是細雨...

但係d雨係會兩隊一齊影響

但係lag機  只係會係一面隊員出現    如何?
我想話參賽者受到少少影響都冇可能自己決定重賽...應由主辦單位決定...

回復 4# 的帖子
呵呵

回復 5# 的帖子
會註明  請大家在比賽前測試主機

正式比賽期間  所選英雄  重賽後不得更換(嚴格上即使選錯了亦如是)

而如果再在那些「先看對手英雄  再重賽從長計議」的隊伍

會直接取消資格

另外  已定下的規則  就是主辦單位的說話  大家只要尊重規則就可以了

輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 柯史誘次子 於 2008-6-25 16:05 發表

我想話參賽者受到少少影響都冇可能自己決定重賽...應由主辦單位決定...
咁你刀講得岩

但係vlan唔會搵人走去睇下佢係唔係lag機

replay又唔會知道佢係唔係lag機.....

所以..呢個問題無得解決..

C版出GE英..都定左個幾個..
要從長計議都唔係果震從長計議GA LA

引用:
原帖由 柯史誘次子 於 2008-6-25 15:48 發表
1、正式比賽 時候如有任何關於LAG機及隊員斷線問題,請於全場未有玩家高於6等級(包括6等級)之前用  公頻提出,(各隊提出機會只得一次) 。

鑑於上屆比賽中 大家對這例規則都充滿爭議....我希望你們可廢除這條規則

首先 ...
我覺得有條仲怪

cut左吾比郁...英雄...

= =呢條真係可以修改一下

如果cut了就=100%輸定了

真係100%的 4打5  不能控制走了的英雄...

明明優勢 就是不能控制英雄 累到輸了

很大機會吧

引用:
原帖由 奇異花 於 2008-6-25 18:43 發表

我覺得有條仲怪

cut左吾比郁...英雄...

= =呢條真係可以修改一下

如果cut了就=100%輸定了

真係100%的 4打5  不能控制走了的英雄...

明明優勢 就是不能控制英雄 累到輸了

很大機會吧 ...
咁其實都係為左防止供裝情況..咁你突登拔上網線..供晒俾本多果D主力 對面真係唔屎玩

回復 11# 的帖子

呢個看rp就知有沒有供裝 ..   

引用:
原帖由 水原ありさ 於 2008-7-2 20:56 發表
呢個看rp就知有沒有供裝 ..   
我就係講緊規則唔可以供裝的原因...你知唔知我講緊咩嫁 ....

係6lv之後果條友走左場
d裝係唔可以拎的

引用:
原帖由 柯史誘次子 於 2008-7-2 21:13 發表

我就係講緊規則唔可以供裝的原因...你知唔知我講緊咩嫁 ....
你明佢講緊咩嗎
佢意思係你話不能控走場英既原因係防止供裝..
佢就講出看rp便知道有沒供裝

20 12
發新話題