發新話題

雜賀3段,白綠敏,白綠攻,正宗3段,所有的計法資料連圖(已修正)

[Close]

雜賀3段,白綠敏,白綠攻,正宗3段,所有的計法資料連圖(已修正)

先注明一點,同類技能仲有玉子3技,偷錢佬3技
我地可以開始了

首先大家要準備一隻最少有6lv既雜賀
由於時間既關係,我已經準備好了

首先測試既係,究竟3段計唔計白字敏
好多人話,白敏+綠敏+白攻
我地一齊黎睇睇

+200%攻擊力=增加192攻
雜賀基攻為88~104,中間數為:96
96x200%=192
所以係唔計白字敏的
現有結論:+即係計 -即係唔計
白字攻(+) 白字敏(-)

跟住落黎講既呢個部份相信大家都知道的了
普通冇敏既綠字攻
我地要準備一隻有加綠字攻,冇加敏既雜賀
又因為時間既關係,我已經準備好了...

一切準備就緒,3段!!!

242-50=192
同圖1一樣...簡單證明左綠字攻係唔計的

綠字攻(-)

再黎係綠字敏了...
大家一定係度諗...究竟加唔加嫁,唔通真係淨係計白字攻?
又或者一早已經知道答案
不過...我開得呢個post-.-無論大家知與唔知,有冇需要知,都要放上來吧
準備既係一隻加左10敏既雜賀

3段!!!  (玩聯合時還真喜歡這火光...)

222攻!
由於有10敏,佢就加左10攻
同埋扣除原本既192
一共係加左20攻既
而,加200%=加20攻
需要既10攻就係由綠字敏度黎的了

綠字攻(-) 綠字敏(+)

跟住係計,正宗點計呢...
白攻,白敏,綠攻,綠敏我地會用相同既測試方法
首先係上一把正宗
正宗本身係77攻
不過上身之後加96攻

即係96-77=19
正宗既20%=加左19攻
19攻/20%=95
睇黎同雜賀既白攻中位數一樣(差1攻姐-.-)
即係正宗加白攻,正宗既77綠攻都冇加到上去,白敏都冇加到上去
現時正宗:
白攻(+) 白敏(-)
綠攻(-)

到綠敏了

此圖所見,+108攻(只得1正宗=96攻)
加10敏之後多12攻
減番10敏多出黎既攻擊力,即係多左2攻
同20%刎合
綠敏係計算在內的

正宗:
白攻(+) 白敏(-)
綠攻(-) 綠敏(+)

最後,相信係最多人想知既一環了
究竟配上正宗,開3段,會係+200%之後再x20%
係220%
定係會撞左,只係取最大既200%呢?
我地要準備既都依然係一隻雜賀...

帶住正宗+96攻
都係個句...3段... 冇氣了...

+288
減番原本既96
288-96=192
同基本乜都冇開大既雜賀一樣...

如果而家整個綠敏,咁又點計呢?

+320
減番之前帶住正宗+10敏既
108攻

如下圖

320-108=212
再減原本既192攻
20攻
呢20攻就係個10敏開3段既時候多出黎既數值

(108=96+10+(10x20%)正宗既+20%攻計算左係入邊,所以正宗+能量鋼+320攻而唔係318攻)
帶正宗開3段:
白攻(+) 白敏(-)
綠攻(-) 綠敏(+)
正宗加成(+)

即係話...帶住正宗開3段係唔會撞的

最後總結
正宗既108,所多既2攻都有計算在內
即係係220%!!!

玉子,偷錢佬個d用就係32%+20%=52%!!!

3段:
白字攻(+)白字敏(-)
綠字攻(-)綠字敏(+)
正宗:
白字攻(+)白字敏(-)
綠字攻(-)綠字敏(+)
3段+正宗:兩樣可以一齊用而唔撞,提升至220%!!!!

壓力大,剋服緊

Good Topic .

咁我又想問 , 7600 會唔會又同 3技 , 正宗 , 大技 哥d 加 ?
神經之手 Rainb0w !

回復 2# 的帖子

3技淨係撞毒(所有的毒),法球
燃油唔知了,不過反正都冇英有燃油+雨鐵炮
壓力大,剋服緊

引用:
原帖由 cocacola_ 於 2008-5-21 08:57 發表
3技淨係撞毒(所有的毒),法球
燃油唔知了,不過反正都冇英有燃油+雨鐵炮
雨鐵炮 同 撚油   ? What's that ?
神經之手 Rainb0w !

好詳細既實驗~THZ
我完本都唔知點計==

引用:
原帖由 唯美♂奇兵 於 21-5-2008 09:00 發表

雨鐵炮 同 撚油   ? What's that ?
講粗口~!?
睇清楚部首= =
燃油係丹羽同最上既3技
壓力大,剋服緊

之前計錯左唔好意思
請睇多次最尾個段
壓力大,剋服緊

唔錯
我都睇左成15分鐘
如果張e個post頂上
唔錯的

咁而家姐係雜賀出敏裝仲好D?係咪姐係咁既意思

回復 9# 的帖子

呢d自己思考喇
出裝從黎都冇固定的
都只係由前人出落覺得好用,人地跟下跟下咁咋嘛...
我只係出post教點計,講下會唔會撞之類的
壓力大,剋服緊

幾好~~ 好詳細

不錯不錯

good post a !!!!!!!
要求加分置頂

引用:
原帖由 Silver_hugo 於 2008-5-21 18:41 發表
good post a !!!!!!!
要求加分置頂
已經加左,順便讚樓主

有d咁好既貼

十卜呀

13/357
-.-
計番條數40個人都冇1個人回(有幾個我自己回的  囧)
壓力大,剋服緊

發新話題