60 1234
發新話題

戰術討論區>v<"

[Close]
終極方法就係拋石車海......

引用:
原帖由 Liho 於 2006-4-26 21:10 發表
終極方法就係拋石車海......
馬王光榮出擊....
6洛汗騎 3弓3劍式衝擊
牛車全方位衝擊
艾辛格升級狼騎全方位衝擊
幕星天威...
銀箭打銀箭
登丹遊俠箭雨....

銀箭不是萬能的......

引用:
原帖由 mosiuming 於 2006-4-28 18:32 發表

馬王光榮出擊....
6洛汗騎 3弓3劍式衝擊
牛車全方位衝擊
艾辛格升級狼騎全方位衝擊
幕星天威...
銀箭打銀箭
登丹遊俠箭雨....

銀箭不是萬能皠...
咁袋鼠仔佢係問用矮人點破銀箭丫麻

引用:
原帖由 冷楓* 於 2006-3-27 18:14 發表
最勁成績@@"
16分鐘哥布林滅魔多<<高手來的><"
(人打人)
16分鐘太耐啦 本人係哥布林 用ea對戰 48勝3負 連勝最高22場
網上對戰 最快時間2分31秒 敵方一分鐘最多收益係421$
最長時間15分51秒 敵最高收益 942$
16分鐘滅魔多都係高手??

引用:
原帖由 惡魔飛影 於 2006-3-29 22:17 發表
哥仔快攻咁q勁...後期隻龍王勁到pk....顛架- -
龍王後期係弱到pk....對手弓箭一定唔會小去邊 而且多數升哂級
龍王俾箭一射就無咩血
仲話勁到pk?睇黎你唔多識玩woo

引用:
原帖由 mosiuming2004 於 2006-4-5 19:28 發表
對蜘蛛,只有用高塔...
所以有人說哥不林速攻難破,
難破的其實只有哥不林的高手

對蜘蛛速攻,起初有$2000的可用高塔,
沒有的也映...
我相信你既哥布林對手最多都係新手
如果你對住我既話
你無可能可以起到騎
先講講你話蜘蛛 你話既係蜘蛛仔??而唔係蜘蛛騎
新手 中手我諗佢地會起 但係本人唔會 因為哥布林快攻係打遊擊
哥布林既快攻都係得一種75$一隊既哥布林戰士 係未搵到搵錢既building盲 轉固守黎行
就算對方係弓手都要射好多次先射得死3-4隻 而且哥布林行得快過人類果d 除左精靈外無步係可以同哥布林比較
見到搵錢building 轉侵略加戰歌 不出5下就可以搞掂 再轉固守搵
而其實係第一隊去到敵方果邊既時候 第2 隄已經又再出動 敵人多數係只追你第一隊殺
第一隊人數變小你就可以 帶佢地遊花園 搵building 第2隊到達 第3隊又再出
不停地圍城打building 如果你按照咁打既話
你既蜘蛛洞係唔洗出蜘蛛仔 直接升2級 出蜘蛛騎 對方根本就無資源可以起騎
而且你一直打遊擊的哥布林只要出 4隊度 就可以搞到人地咩都冇
人地多數會出步 同弓抵抗你既哥布林 只要你有一隊蜘蛛騎 就可以慢慢將你死到7788既哥布林行埋
引導對方集中一點 你的蜘蛛騎加戰歌 直沖對方士兵敵方馬上全滅
再利用蜘蛛騎 加哥布林打遊擊 哥布林打外圍一點既building 而蜘蛛騎打可以俾城攻擊的building
而相對敵人會因為你有蜘蛛騎而出長槍 你只要引出 轉換弓手 改變成侵略 而哥布林改固守加毒刀
不倫多小長槍只會俾人打死 當然蜘蛛騎要不停出 而哥布林就唔洗再出
而轉用半食人妖(600hp) 因為半食人妖多血而且強橫 根本消滅對手係易如反掌
我用哥布林玩多數都係睇人地點樣抵抗我
就好似頭先有人話 人類騎好勁 可以沖死人地d兵 但係你諗下
我只用蜘蛛騎同半食人妖 根本就無野俾你撞到 就算希優王 有光榮出擊 對哥布林打法其實都冇用
因為半食人妖只要固守 後有蜘蛛騎侵略弓箭
只扣10%都係冇用 騎海馬上消失 至於你話有弓手可能企後
但係你有冇試想一下 騎海俾半食人妖擋住 蜘蛛騎都唔係得一隊 只要有一隊蜘蛛騎走外圍 你的弓手一樣全沖死
戰略方面其實都好難講
因為本人有好多打法
經濟方面就好易
如果 我話如果個場一開始你附近有木 唔係1-3棵樹果d 係一片5-10棵度既數量
你就一開始起砍木加一個兵營 照計番 你起完兵營 大約有350錢
起一隊哥布林 等300蚊黎果時就起一座礦洞 正常仲有20蚊度
咁你就起多一隻砍木工人 你再轉番去睇士兵果度 佢仲有小小果時出埋一隊你就又岩岩好有80蚊度又可以再出
根住再起一隻砍木工人 咁你就開始計住 出完一隊就再出一隊哥布林
不停咁沖過去打building 好似我上面講果d
因為你砍木既關係你既錢會多到唔敢信
起多一2座地洞就起 蜘蛛洞
一起完就update做lvl2 起蜘蛛騎
出騎既時候 如果有800蚊就起半食人妖果個地洞
根住就可以輕鬆獲勝 以上係有d約略講only
你自己試過你就會知道d錢其實係好多

很PRO
超高手xd
我只是新手= =
美好回憶>v<""

引用:
原帖由 Liho 於 2006-4-28 23:56 發表

咁袋鼠仔佢係問用矮人點破銀箭丫麻
牛車全方位衝擊
看清楚.....

引用:
原帖由 jack1986 於 2006-4-6 23:40 發表

有鬼用咩...men咁多hero出.魯茲連最溥甲ge 甘道夫都打唔過,,2隻一齊上,又係等死.
魯茲佢可以鎖死個 hero !! 好有用架同埋佢$1200~~平~~我第一個出!!

引用:
原帖由 Liho 於 2006-4-25 19:32 發表
到左後期, 矮人好難同精靈打.....
行得太慢...過唔到銀刺箭海...
矮人英雄都好快比箭海ko....

矮人英雄做盾再用步兵+鄭斧, 可再拖延多D時間&破壞 ...
矮人最強係打城! 我打精靈用4分幾鐘都可以!不過如果大家都打到後期可以用威力!!

60 1234
發新話題