發新話題

大家盡快下載2146版~~~~

[Close]
引用:
原帖由 legotoytoytoy 於 2016-7-14 20:12 發表
已經為大家準備好2146 VLAN 版~~~

因VLAN越黎越小人,跟貼正版VERSION希望多返D人玩~~~~

大家覺得有需要嗎?

2146版本,已交給各大場主升級測試

如有其他場主有需要作更新測試,可PM我先給你們更新測試~~~~

由於版主太忙,只好由 ...
其實我想報fault XD
得既打包前搞掂中文名問題(rev.ini)
我試過改完send比人都用唔到
Laputa群主

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2016-7-14 23:44 發表
唔明。。。。改唔到中文名?
定點樣?
個rev.ini改中文名要轉character set
之但係我改完send個file比班fd試時就唔用得
Laputa群主

引用:
原帖由 lovertony 於 2016-7-15 02:09 發表
pasu 唔知點解我入你個2.1.4.6版既ser....Laputa2 - 5/6/SR1
都會彈出 Server is enforcing consistency for this file: left4dead2\pak01_dir.vpk
你用vlan定steam轉出黎既版本先?
vlan我試左冇事的
Laputa群主

引用:
原帖由 RDiver 於 2016-7-17 03:55 發表

叫你 fd 裝 notepad+ / notepad2 檢查 encoding , 有時就算你改左對方未必有轉 .

建議加 sv_consistency 0 指令 , 或 whitelist.txt 將相關檔案 bypass

你要既答案係哂入面,自己參詳。

http://bir3yk.net/for ...
2135時,玩家可以用notepad save as UTF-8 file去改名
不過2146時唔得
因為2135個rev.ini第1行係comment
notepad save as utf-8出黎個file係有BOM
用同一方法apply去2146 rev.ini (第1行已經係[Loader])
就會搞到行唔到Prodname o個行 (因為認唔到loader section)

解決方法有2個
1. 就如你所講,用notepad++ save佢去UTF-8 without BOM
2. 玩具再打一次包,加行comment放去第1行,等個loader認到[Loader] Section

--------------------------------

至於sv_consistency 0或whitelist.txt,我係專登set既,亦都無意去改
Laputa群主

引用:
原帖由 legotoytoytoy 於 2016-7-18 10:29 發表
YES SIR~~~~~~~~~~~~~~~~
攪掂............問題已解決~~~~
仲有冇發現其他問題呢~~~~
thx 大大
我試左幾日,暫時未有其他特別野
(話時話,發現著少少火既油筒在2146拎上手唔會熄火…係咪其中一個版本fix左呢)
Laputa群主

引用:
原帖由 katat1 於 2016-7-18 14:02 發表
我話....個油筒本身會著火不是嗎......

說不定到了新版就被改成 油筒著火期間再拿到手上都是著火狀態後爆炸燃燒......
我講嘅就係呢件事,早兩晚試嘢時中咗...
Laputa群主

發新話題