19 12
發新話題

[閒聊] ATV的生命倒數

[Close]

ATV的生命倒數

~2014~
亞視自從2014年11月開始,拖欠11月份糧,開始左佢的汁粒旅程,我地由依一刻開始就期待佢熄機的時刻。
本尼12月就GG,點知出現借糧,成功求存。

~2015~
2015年1月1日,係就係生存到,不過開始有員工走人,某段時段的新聞GG了。同月,又尼個9折糧,又成功求存。

不過可惜,在3月,死神都係判左末期癌症比亞視,死亡日期為1/4/2016(即3.5小時後)

雖然如此,但係唔少人都想亞視係果日之前就汁粒,有D人想佢5月29日汁粒(即台慶果日),可惜失敗。

~2016~
2016年2月5日,晚間新聞大結局,更多員工走左。

3月3日,新聞大結局(所有新聞GG),顯散所有員工,諗住當天自殺。

3月5日,拎100萬出尼話救亞視,又成功繼續求存。

~總結~
距離4月1日剩餘3小時,成件事的感覺好似小學生拖欠交功課咁,拖得就拖,最緊要頂住先

唔知你地期唔期代亞視正式熄機呢

回復 1# 的帖子

數嚟都冇用!根本等執粒!GG!
darkflameblaster F

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-3-31 21:12 發表
數嚟都冇用!根本等執粒!GG!
我期待好似除夕倒數咁,係23:59:50果陣數10...9......2...1...熄機!

熱唔熱鬧呢

回復 3# 的帖子

E.......................................................................無聊!

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-3-31 21:58 發表
E.......................................................................無聊!
熄機lu! 亞視,永別了,RIP

仆你個街 亞視黎既喂?

回復 6# 的帖子

喂!做咩野爆粗啊!亞視執笠姐!唔駛爆粗既!

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-4-1 17:55 發表
喂!做咩野爆粗啊!亞視執笠姐!唔駛爆粗既!
依個鐘頭,亞視仲唔死?

回復 8# 的帖子

係啦!亞視死左啦!

引用:
原帖由 HongGor 於 2016-4-2 08:13 發表
係啦!亞視死左啦!
亞視死亡時間︰2016年4月1日晚上11時59分??秒

幾時為亞視搞葬禮? 入葬?

回復 10# 的帖子

你搞囉!我就唔搞啦!

利申:上RTHK33A CHANNEL睇下中國政府有幾MK!

再見 ATV 9.9

回復 12# 的帖子

係 再見 ATV 7.7先o岩!

說再見 不要坐近

終於汁得成haha
You said, "Hey whatcha doing for the rest of your life?"
And I said
"I don't even know what I'm doing tonight"...

閲!ATV!再見!KOF全角色仝人向ATV致敬!

19 12
發新話題