發新話題

有冇win10用家成日會死l4d2

[Close]
引用:
原帖由 HongGor 於 2016-2-17 20:37 發表
我記得若果由WIN7&8.1升上WIN10既話!好似係會因硬件唔配合而出事!但若果直接買WIN10電腦就冇呢個問題!

回復2#的帖子

提提你!引用:
唔洗下下重裝l4d2既,有d問題重裝完都會係咁....
點解要format部電腦? 呢個解答完全好誤導人+陷害人
又關換新電腦咩事= =?不如講唔好用電腦啦,咁咩事都無,唔洗煩= =#

自己諗下啦!呢個方法唔係下下都有用嫁!完!
你究竟知唔知自己講緊乜?
二樓幾時有提過叫人重裝L4D  FORMAT電腦呀?
你話唔關新電腦事  咁你又同人講「但若果直接買WIN10電腦就冇呢個問題!」?
烚下烚下咁   唔怪得你現實同網絡都被人欺凌啦

其實玩得破解版預左有相容性問題
因為windows一路更新
但隻GAME仲係N年前舊版
想無問題就用番win7..

引用:
原帖由 jjfk123 於 2016-2-24 15:25 發表
但係玩正版又冇事.......
正版會不斷UPDATE
就係我講果樣野
唯一可以做係試下
UNINSTALL L4D + Vlan
UPDATE WINDOWS到最新
再重裝L4D同VLAN試下
但無保證的
可能整完仲衰
好似最近個UPDATE就整死左chrome

記得要停UAC
裝野用RIGHT CLICK  RUN AS ADMIN

引用:
原帖由 jjfk123 於 2016-2-25 22:24 發表
check返死嗰陣d record
試下剷哂防毒
關firewall
win10本身有個windows defender
按左下角放大鏡 打windows defender
選windows defender設定
排除範圍  新增排除範圍  排除資料夾
加l4d個folder落去

引用:
原帖由 jjfk123 於 2016-2-26 13:22 發表
重裝過 用埋run as admin都有事....
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable x64
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable x64
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable x86
Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable x86
Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable x64
Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable x64

試下逐個download落黎安裝
如果話已經安裝就選repair
我都係win 10 x64  program list有依堆野
就咁玩無試過死game/vlan
但我無係同一部機開server

發新話題