發新話題

對抗防秒殺位之大雨第3關

[Close]

對抗防秒殺位之大雨第3關

大雨第3關好多人都知可以打秒殺。由其比口水噴入黎,咁除左睇你身手好唔好之外仲有咩方法呢?係有嘅,兩種比較唔錯嘅方法,當然前題膽量要夠。第一種比較簡單,就係3個拎散彈而最後1個用追擊槍,追擊槍副手用近武。先由追擊槍換近武第1個出,唔理三七廿一斬隻獨臂,當然自己多數比佢撞,但你斬中佢,佢冇大半血,之後後面亂槍嘅好大機會會未撞落街前就殺死左獨臂。而仲有1個方法比較危險,就係4個人捉好時間,佢未用口水前2秒先包包,扣到黃血就啱啱包完,再食藥,咁樣就算唔出都可能頂過d口水。但方法太危險,所以唔見意用。。

竟然咁多散 不如穿死隻char

又係你!成日刷post!唉..................................
darkflameblasterF

引用:
原帖由 cowhead51 於 2016-1-25 14:39 發表
竟然咁多散 不如穿死隻char
呢樣我試過,但係唔係禁易,因為對方唔係得1個位可以復活。仲有佢左手邊果個位都可以復活打秒殺,想穿死唔係禁易。當然冇口水嘅你可以玩傻佢都得,但問提係你冇時間考慮。口水傷你,你要立即決定。所以我見意咁做姐。因為對方打秒嘅話,多數只有開始1波。秒位第2波,多散彈都唔會太大影響,因為打完秒位下面屋已經有機槍。地型都算比較合適,所以我先咁見意姐。。其實仲有1個方法,就係同char黎1個親吻。0距離嘅char9成都撞你唔中嘅,但對方都可以先行後再撞。所以睇你心理戰強唔強,因為對方唔怕死,你就怕。對方死左廿五秒後又係1條好漢,但你唔係。所以技術到一定程度你仲要打心理戰

引用:
原帖由 DZ0071 於 2016-1-25 19:07 發表
又係你!成日刷post!唉..................................
起碼我討論嘅係l4d2嘅野,唔似你咁亳不入題引起罵戰先

回復 5# 的帖子

哦!唔係話你囉!好笑!

引用:
原帖由 DZ0071 於 2016-1-26 18:46 發表
哦!唔係話你囉!好笑!
我理得你講邊個,唔準係我d貼道作出任何挑撥行為。如果想引起罵戰嘅,後果自負。要討論可以,話我遊戲玩得差都冇問題,但禁止係我d貼道挑撥其他人

回復 7# 的帖子

ok!aadf01200!

樓主!我剛想起大雨既後兩關D雨好大!勁易迷路(尤其係草叢)!

引用:
原帖由 DZ0071 於 2016-1-27 22:02 發表
樓主!我剛想起大雨既後兩關D雨好大!勁易迷路(尤其係草叢)!
其實唔難,守先你可以用油站個牌,反方向就係電梯。所以唔難行,如果唔太清楚可以睇隊友行咩方向。頭先打左場大雨,冇咩好講,大比數反勝。因為兩隊都太白痴,有個好少少嘅人指導下就係一面倒。我係亂入嘅,本身輸住,1入知tank咩位就開始教佢點打,但佢唔聽。足足叫左3次先聽,最後訓低兩個。本來以為可以安全過關,點知佢地扣血太多,過唔倒。一開始第二關叫佢唔好喊包區打tank,退後個空地打。佢唔聽搞到訓兩個,點解喊包區唔打得?因為對方天降太易,你又難秒佢地。所以後面個空地會更好。。第三關對方腦殘所以反超,開我見有口水有獨臂叫自己人去秒位等,其他換bommer。冇人聽,好彩都洗倒個出黎秒對方1件。之後更白痴係,過左秒殺區下面有槍。拎完正常只可以走下面水路,佢地行上路。上路白痴在易比人拉落去跌傷,又易分離隊伍,所以上路基本係死路。佢地白痴到行上路,比我地打到啤1聲。之後我就講,有版你睇。過左秒殺位就行下路,上面死硬。於是對方更白痴係,口水未上電梯就比我殺死左。對方冇口水嘅,隻臂就比我引走左。4個安全出電梯,全程水路行安全4人過關。。第4關就冇咩好講,因為邊個位出tank都好難搞,因為所有地方都有車。第5關對方off ser,因為比數差800分有多,佢地冇得反勝。。但我覺得最少都要玩完佢,太冇體育精神,以前我輸我都會玩落去。否則你點學倒咩位會死咩位易打?之後再打一場教區,我又係亂入第2關。又係輸住,但自己隊有個反應都幾良好,但有個就好蠢。而對方又好蠢,最後又係大比數贏。點解話佢地蠢呢,其實第2關一出tank我就知。佢地明知有tank,走去開左無限屍潮果道門。正常知道呢個時候係先殺tank再開門架啦,當然我地跟屍潮殺佢全家啦。咁我地做人果次點解我話自己有個傻嘅呢?好簡單,殺完tank開門出去,佢比bommer噴中。我見佢中招,立即叫佢向前行,我幫佢清。因為無限屍潮,只要佢打前面d屍。你幫佢清後面,咁就唔會分開戰線。點知佢企原位,我叫左幾次叫佢跑前幫佢清,佢都唔行。最後我同佢守係道,其他兩個off制。好彩一直冇雙捉,否則死路一條。再之後更白痴就係,見佢冇血,快到安全室,我不停叫佢打針。佢唔打,搞到訓低左。而我就比佢害死左。第4關佢做出更白痴就係開屍潮果個位要跳嘅,佢走去係果個位包包。死位黎,本身我想跳落去,又要等佢包。最後我比人搞秒左,你話係唔係低能?一係屋入面包,一係跳左落去先包,點會係跳果個位嘅走廊包?分明搞輸隊伍啦。我打對抗真係第一次比人秒位秒倒我,當真想殺死佢。我打對抗禁耐真係未試過比人搞倒我無救,如果唔係佢嘅,我神早跳左落去。當真比佢玩死。其實果關自己人兩次差d比人成功無救,但兩次都比我秒左,如果唔係,一開波就比人無救兩件。。不過最後都係我地贏,因為對方太蠢。只要我冷靜d同隊友合力打雙捉,組合攻擊就搞到佢地冇哂血。我做屍除非特殊情況,否則我一定同最少1個隊友合作做同步。否則單個上捉倒到比人秒。。最後我地又係贏800分左右

回復 10# 的帖子

咁我想問一句!若果個對抗ser改左野!咁應該要點做!(尤其係非官圖)

引用:
原帖由 DZ0071 於 2016-1-28 08:05 發表
咁我想問一句!若果個對抗ser改左野!咁應該要點做!(尤其係非官圖)
咁就要睇改咩野!非官圖我冇野好講,大至上我都只玩官方圖嘅對抗。非管方圖我只打戰役

突然記起以前利用喊包嘅方法,唔知依加仲用唔用倒,得行試下先。方法係當有人接近喊包,佢會慢慢企起。如果你做屍時再抓佢1下,佢會立即變完全企起嘅狀態。如果有人近嘅,佢直接就追過去。呢種用法就係1有人近,一起身抓一下就追,其他人可能唔知咩事。明明啱啱行近點解會立即就追我?其實就係呢招。。得行我睇下仲用唔用倒先

回復 13# 的帖子

你開VS場定入人地既場?你開,我join!

發新話題