發新話題

【排解疑難】►L4d2各類型問題集中帖◄

[Close]
引用:
原帖由 lovertony 於 2016-1-18 12:13 發表
請參考109樓的回覆

希望解答幫到你

回復 115# 的帖子

leo大神唔好咁啦...如果真係有人需要幫忙,而你都識得答既,都幫下手解答啦=D

因為我都唔係所有問題都識得答....一d問題我未遇過,而互聯網又搵唔到答案...我 ...
你都見啦,有D人幾勁啊!面皮厚到開 sv_cheat 1 -> god 1....

其實上面既問題好簡單:
1. 既然有時候見得到vlan 個ser, 可以排除以下原因: firewall; 寬頻?(黎個一般都吾會有問題); game setting?(默認vlan版2135既setting係無問題既); ROUTER?(間歇性disconnected?壞左?黎個問題換個ROUTER試試就知道,不過可能性都好少, ROUTER setting?睇佢連ROUTER既牌子logo都吾知係邊, setting方面應該吾會有太大問題)

既然間歇性見得到ser, 可能性最大係以下原因:
1. 佢computer使用Wifi連接玩l4d, 並且Wifi連接距離過遠導致網路吾穩定;
2. (黎個可能性最大)就係佢玩緊l4d期間,有人係度BT download, 或者睇片(H片?黎個真係吾知 ),導致網路資源被佔

以上原因總結:
因爲l4d既遊戲大廳refresh機制係,只要ping值超過999,就吾會再顯示該伺服器。

TONY 大神, 如果右鍵使用系統管理員身份執行 都唔得仲有冇其他方法呀
引用:
原帖由 lovertony 於 2016-1-17 21:53 發表
試一試右鍵使用系統管理員身份執行, 開l4d2

回復 82# & 88#的帖子
試試以下方法:
1. 請檢查網絡速度穩定
2.重開Vlan
3.重開l4d2
4.開完l4d2耐心等待10-30秒時間,等steam group servers 完成load哂所有ser出黎
因為 ...

回復 122# 的帖子

你應該去搵MicroLeo同R-Diver先o岩!
darkflameblasterF

引用:
原帖由 lovertony 於 2016-1-17 22:00 發表
最近我有大量project要趕住做,非常之忙= =做完一份又一份= =....
所以好多時都未能夠立即可以解答到大家
請大家耐心等待我回覆或有心人解答....

其實...R大神返左黎....希望佢都幫下大家解答問題呀=D
而我就靜靜地 ...
R大神真係 .... 同 L4D2 際遇的確非一般,相比創造插件&地圖既人我算得乜。

我最希望大家多多走上論壇分享討論,咁既 vLan 先多姿多彩。
CLICK 入 ➨ eXpedition Raidcall

各大神有冇咩方法幫下小弟我一入GM就卡死左係LOADING個位
引用:
原帖由 DZ0071 於 2016-1-21 07:46 發表
你應該去搵MicroLeo同R-Diver先o岩!

引用:
原帖由 henrysing 於 2016-1-21 21:40 發表
各大神有冇咩方法幫下小弟我一入GM就卡死左係LOADING個位
黎种情況,你提供既信息太少。

1.正版or盜版(vlan_v2135 or others?)
2.game folder係system disk or others?
3.係一直出現既狀況,或者係以前吾會出現,突然就出現
4.確認其它大型3D GAME可以運行,主要證明 directx 組件正常(不過吾正常根本開game馬上報erro)
5.確認system 組件 裝有類似 Microsoft visual c++ 2012 組件
6. system 係32bit or 64bit,l4d2退出卡死問題,以前遇過幾次,不過都係Microsoft visual c++組件搞事。

卡住

進去遊戲時就顯示You have "-insecure" in the launch options which will prevent you connecting to VAC secured servers 按掉之後就卡在選單上了

回復 127# 的帖子

要加上-steam -novid!

回復 127# 的帖子

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... 3&page=1#pid6285529
圖文並茂都仲係睇唔明, 解決唔到個問題?

生命一日未結束,都會有改變既可能

算啦!tony!

出少句聲算la你

呢幅圖形容你係最好選擇,已經都封左5個ac 都仲要係到串人

回復 131# 的帖子

哦!夜貓!你又想點呢?

家下我只係見到垃圾名先至串佢姐!仲要係信長區見到!咁又關你乜Q事呢?請問..................................

別既野唔好係到講...好嗎?
想呢到集中講l4d2既問題同解決方法...
謝謝

我係關於問題1
跟足解決步驟都係玩吾到

回復 134# 的帖子

你以確定係改成咁?
目標(T)=C:\Desktop\left4dead2\left4dead2.exe -steam
開始位置C:\Desktop\left4dead2

已經確定改左, 都仲係唔得,你試下加上" "睇下開唔開到....
目標(T)="C:\Desktop\left4dead2\left4dead2.exe" -steam
開始位置"C:\Desktop\left4dead2"
***(記得個捷徑係用返安裝l4d2時, 係桌面原生的捷徑,唔好用自行創造的捷徑)

再唔得就....你係咪有防火牆?
請試下關閉防火牆再連game

我搵到條片,l4d2 去除 insecure教學,參考看看
https://www.youtube.com/watch?v=KBs28yHgckQ

發新話題