發新話題

【排解疑難】►L4d2各類型問題集中帖◄

[Close]

回復 38# 的帖子

只係video.bak, video.txt, videodefaults.txt 這3個檔案惕(V)左個唯讀, 一般情況下呢幾個檔係唔會唯讀.
成個Left4dead2資料夾一直都係唯讀的....正常傢

照住以下步驟一步步咁做:
用記事簿格式打開" video.bak ", "video.txt " 和 " videodefaults.txt" 這3個檔案,找出以下內容

"setting.fullscreen"        "1"
  "setting.defaultres"                          "1600"
  "setting.defaultresheight"                "1200"

並修改為

"setting.fullscreen"        "0"
  "setting.defaultres"                          "1024"
  "setting.defaultresheight"                "768"

儲存後,再選取3個檔案按右鍵>內容,唯讀>惕(V)

*係改完先V唯讀.....
咁都搞唔掂,刪除成個l4d2,重新安過一次....
生命一日未結束,都會有改變既可能

回復 40# 的帖子

你是使用steam正版Left 4 Dead 2, 應該唔洗做呢步驟, 直接開啟就玩得...

回復 42# 的帖子
你以確定係改成咁?
目標(T)=C:\Desktop\left4dead2\left4dead2.exe -steam
開始位置C:\Desktop\left4dead2

已經確定改左, 都仲係唔得,你試下加上" "睇下開唔開到....
目標(T)="C:\Desktop\left4dead2\left4dead2.exe" -steam
開始位置"C:\Desktop\left4dead2"
***(記得個捷徑係用返安裝l4d2時, 係桌面原生的捷徑,唔好用自行創造的捷徑)

再唔得就....你係咪有防火牆?
請試下關閉防火牆再連game

我搵到條片,l4d2 去除 insecure教學,參考看看
https://www.youtube.com/watch?v=KBs28yHgckQ

回復 43# 的帖子
什麼無法載入??入伺服器? 開4Left 4 Dead 2? 玩單人地圖?
有沒有相關截圖可以提供一下?

回復 46# 的帖子

以下2樣都會有你所講既狀況出現
1.你入果個ser個難度設定係專家
2.你入果個ser係玩緊寫實模式

推一推返先...令到更多人係發問前都睇得到呢個問題集中帖

回復 54# 的帖子

你要2135 pak01_dir.vpk 係Steam 版定Vlan版?
Vlan 版個2135 pak01_dir.vpk 得唔得?

回復 58# 的帖子
非官方地圖位置, 柏斯正解

而你個情況仲有另一個原因,就係你想下載的非官方地圖中,可能有模組改了,例如:改左人物樣,改左槍模組等等....
你只將非官方地圖.vpk檔係到addons 資料夾到仲未得,仲要放其他檔案去其他資料夾到....

回復 65# 的帖子

你用正版? 試下睇睇呢個..
.http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=628782

回復 67# 的帖子

第17行只有以下文字:
PlayerName=Name

例如想改名成tommy
第17行就會係咁:
PlayerName=tommy

改好就儲檔

再推返上黎...
如果大家係l4d2遇到d咩問題,歡迎係到發問
我盡能力解答=D

回復 70# 的帖子

"Error Binding" 代表遊戲既鍵盤設置出現錯誤,請檢查 left 4 dead 2\left4dead2\cfg 既 config.cfg 或刪除該檔案然後重新設定。

按確定後,然後再打開left4dead2.exe即可

回復 72# 的帖子

試下以下幾種方法:
方法1.重新安裝

方法2.右鍵用系統管理員執行left4dead2.exe

方法3.安裝路徑全是英文,唔好有中文

希望幫到你

回復 76# 的帖子

我個人覺得這是你使用了模組的關系...到了一定的場景會到模組相沖
就有可能發生這個問題.

我想呢到係幫人解答在l4d2上預到既問題,其他個人糾紛去其他地方到繼續傾,謝謝

回復 80# 的帖子

試一試右鍵使用系統管理員身份執行, 開l4d2

回復 82# & 88#的帖子
試試以下方法:
1. 請檢查網絡速度穩定
2.重開Vlan
3.重開l4d2
4.開完l4d2耐心等待10-30秒時間,等steam group servers 完成load哂所有ser出黎
因為有時我都會見唔到L場既情況,有時等耐d就會見返d場,
又或者有時等左好耐都唔見有, 通常我就重開vlan再重開l4d2,就會見得返

回復 84# 的帖子
可能你有野set錯左,再者你重開l4d2應該會見得返

回復 90# 的帖子
請不要理會89樓的解答....跟本唔關REV.ini檔案既事

回復 103# 的帖子
咁你宜家個係咪改左個REV.ini 檔?有無backup?改用返未改前果個REV.ini 檔
再參考回復 82# & 88#的帖子 既解答

回復 106# 的帖子
唔洗下下重裝l4d2既,有d問題重裝完都會係咁....
點解要format部電腦? 呢個解答完全好誤導人+陷害人
又關換新電腦咩事= =?不如講唔好用電腦啦,咁咩事都無,唔洗煩= =#

最近我有大量project要趕住做,非常之忙= =做完一份又一份= =....
所以好多時都未能夠立即可以解答到大家
請大家耐心等待我回覆或有心人解答....

其實...R大神返左黎....希望佢都幫下大家解答問題呀=D
而我就靜靜地走去做回一位玩家xD....

我都發現到好多之前幫人解答問題既人已經唔係到......難道大家都放棄左玩L4D2?!

回復 114# 的帖子

請參考109樓的回覆

希望解答幫到你

回復 115# 的帖子

leo大神唔好咁啦...如果真係有人需要幫忙,而你都識得答既,都幫下手解答啦=D

因為我都唔係所有問題都識得答....一d問題我未遇過,而互聯網又搵唔到答案...我就解答唔到了=~=...

發新話題