發新話題

[又係印度人]vLan用戶清單得取器B4

[Close]
引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-21 17:51 發表
標題已講明一切, 我唔多講喇!呢樣野一早已經有人用lua實現左 不過用起來我覺得太麻煩
所以自己寫左個C++既出泥
請將程式放係sm既config/IndianSeries到(冇就自己開)
以上係我之後既插件會讀取呢個file

交 ...
唔該晒大大既sourcecode
終於做到想做既野
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Laputa群主

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-21 17:51 發表
標題已講明一切, 我唔多講喇!呢樣野一早已經有人用lua實現左 不過用起來我覺得太麻煩
所以自己寫左個C++既出泥
請將程式放係sm既config/IndianSeries到(冇就自己開)
以上係我之後既插件會讀取呢個file

交 ...
順帶一提
隊名在vlan名後
引用:
ReadProcessMemory(vlanPH, baseAddress + i * 212 + 32, &team, 32, NULL);
我唔肯定係咪32byte,但用住先啦
Laputa群主

引用:
原帖由 MicroLeo 於 2015-7-31 18:15 發表
32byte如果能夠完整讀出str,應該無問題,不過可惜吾係幾多人有團隊。另外:ReadProcessMemory(vlanPH, baseAddress + (offset-1) * 212, &username, 32, NULL);offset = IP尾數.如192.168.73.52
offset = 52.再偏移1位 ...
- 問題係ipve本身對團名長度限制係幾多,實際上32byte應該係16個字左右,如果ipve團名長度限制係更長既,就要自行加長
- offset o個度,樓主source code有寫,佢241個for loop睇得出,只係…佢冇計到VIP用既位
Laputa群主

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-31 20:31 發表
其實最好係一次過讀曬啲data, 再俾個structure佢, 咁就易讀啲

順便同大家講句, 現時以文本輸出再由sm讀入再分開成一個2D既array(可以唔洗,但易讀啲)先用既方法實在太慢!
ps.我個場因為IO讀得慢而出現反應遲鈍

...
係咪有大大拆到成串212byte既structure??
Laputa群主

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-31 20:38 發表
好似係3樓???
以個screencap黎睇
都只係將你個logic放去GUI顯示
至於資料,都係名同IP
同你個program既資料差唔多一樣

我反而有D興趣點做address searching
我用mamory dump,再用NPP開hex mode去搵
我知正常方法唔係咁搞

所以想請教下
Laputa群主

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-31 22:56 發表
簡單: cheat engine
老手: ollydbg
十幾年前玩無人島物語4時用過下
不過冇諗過用黎咁做
Laputa群主

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-31 20:37 發表
char username[241][32];

for (int i = 0; i  
睇少左個"="號
Laputa群主

發新話題