22 12
發新話題

[又係印度人]vLan用戶清單得取器B4

[Close]

[又係印度人]vLan用戶清單得取器B4

標題已講明一切, 我唔多講喇!呢樣野一早已經有人用lua實現左 不過用起來我覺得太麻煩
所以自己寫左個C++既出泥
請將程式放係sm既config/IndianSeries到(冇就自己開)
以上係我之後既插件會讀取呢個file

• 交檔內既名係跟zid既
  • NO_PEOPLE=未被用既zid
  • 每10秒刷新一次
使用方法:用管理員身份開後 就會產生nameList.txt 唔好亂搞入面啲野
-----------題外話-----------
To Do List:
  • FFMenu v3    即使改左l4d名後,只要唔轉vLan ac都可以用得番啲錢 & 開場器內改database(被人插左好多次)
  • vLanBANG beta 原本個l4d既ban人系統係vLan到係completely useless  ban完人後佢改個名又入番黎 所以我將會寫個新既Ban系統 防止啲搞事既人再亂黎(除非佢專登換vLan AC再去搞你, 如果佢做到E一步, 你就要諗下佢點解要咁做喇)
  • vLan Logger 記錄低啲玩家既行為(反hack??)
  • vLan用戶清單得取器 v1 加入團隊名

23:16-21/7/2015 UPDATE:
exe: https://www.dropbox.com/s/xymcx9x3x9piqxv/GetvLanTable.zip?dl=0
src: https://www.dropbox.com/s/ys9kxgxuu4i2vm2/GetvLanTable-src.zip?dl=0

集成Admin權限運行版,鼠標雙擊即可打開

另外感謝關於此程式開發既相關人員。
特別感謝印度阿星 同 vLanPlayer(尋址) ,本人已經成功封裝好sourcemod extension 動態鏈接庫。你地2個如果需要此.dll文件,請用短消息與我互動。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

咩鬼技術來.........咁都可以查到D玩家'_>'?

回復 3# 的帖子

Programmer 係唔同啲
如果有source code就好喇

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-21 17:51 發表
標題已講明一切, 我唔多講喇!呢樣野一早已經有人用lua實現左 不過用起來我覺得太麻煩
請將程式放係sm既config/IndianSeries到(冇就自己開)

交 ...
唔該晒大大既sourcecode
終於做到想做既野
Laputa群主

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-21 17:51 發表

交 ...
順帶一提
隊名在vlan名後
引用:
ReadProcessMemory(vlanPH, baseAddress + i * 212 + 32, &team, 32, NULL);
我唔肯定係咪32byte,但用住先啦
Laputa群主

引用:
原帖由 柏斯 於 2015-7-31 11:36 發表

順帶一提
隊名在vlan名後

我唔肯定係咪32byte,但用住先啦
32byte如果能夠完整讀出str,應該無問題,不過可惜吾係幾多人有團隊。另外:ReadProcessMemory(vlanPH, baseAddress + (offset-1) * 212, &username, 32, NULL);offset = IP尾數.如192.168.73.52
offset = 52.再偏移1位數組元素。52-1 = 51。就係對應既ip = vlanID

引用:
原帖由 MicroLeo 於 2015-7-31 18:15 發表
32byte如果能夠完整讀出str,應該無問題,不過可惜吾係幾多人有團隊。另外:ReadProcessMemory(vlanPH, baseAddress + (offset-1) * 212, &username, 32, NULL);offset = IP尾數.如192.168.73.52
offset = 52.再偏移1位 ...
- 問題係ipve本身對團名長度限制係幾多,實際上32byte應該係16個字左右,如果ipve團名長度限制係更長既,就要自行加長
- offset o個度,樓主source code有寫,佢241個for loop睇得出,只係…佢冇計到VIP用既位
Laputa群主

引用:
原帖由 MicroLeo 於 2015-7-31 18:15 發表
offset = 52.再偏移1位 ...
其實最好係一次過讀晒啲data, 再俾個structure佢, 咁就易讀啲

順便同大家講句, 現時以文本輸出再由sm讀入再分開成一個2D既array(可以唔洗,但易讀啲)先用既方法實在太慢!
ps.我個場因為IO讀得慢而出現反應遲鈍

大家等Leo放個優化版啦!

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-31 20:31 發表
其實最好係一次過讀曬啲data, 再俾個structure佢, 咁就易讀啲

順便同大家講句, 現時以文本輸出再由sm讀入再分開成一個2D既array(可以唔洗,但易讀啲)先用既方法實在太慢!
ps.我個場因為IO讀得慢而出現反應遲鈍

...
係咪有大大拆到成串212byte既structure??
Laputa群主

引用:
原帖由 柏斯 於 2015-7-31 20:15 發表

- 問題係ipve本身對團名長度限制係幾多,實際上32byte應該係16個字左右,如果ipve團名長度限制係更長既,就要自行加長
- offset o個度,樓主source code有寫,佢241個for loop睇得出,只係…佢冇計到VIP用既位 ...
char username[241][32];

for (int i = 0; i <= 241; i++){//242次==

ReadProcessMemory(vlanPH, baseAddress + i * 212, &username, 32, NULL);

}

由0數起應該係242個位先啱!

引用:
原帖由 柏斯 於 2015-7-31 20:36 發表

係咪有大大拆到成串212byte既structure??
好似係3樓???

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-7-31 20:38 發表
好似係3樓???
以個screencap黎睇
都只係將你個logic放去GUI顯示
至於資料,都係名同IP
同你個program既資料差唔多一樣

我反而有D興趣點做address searching
我用mamory dump,再用NPP開hex mode去搵
我知正常方法唔係咁搞

所以想請教下
Laputa群主

引用:
原帖由 柏斯 於 2015-7-31 21:12 發表

以個screencap黎睇
都只係將你個logic放去GUI顯示
至於資料,都係名同IP
同你個program既資料差唔多一樣

我反而有D興趣點做address searching
我用mamory dump,再用NPP開hex mode去搵
我知正常方法唔係咁搞

所以想 ...
簡單: cheat engine
老手: ollydbg

22 12
發新話題