發新話題

(更新修復Bug)獨立增強版l4d2_multislots,無須GameData

[Close]

(更新修復Bug)獨立增強版l4d2_multislots,無須GameData

插件:l4d2_multislots修復增加版
介紹:
1.!join 修復 ,!addbot加入bot.
2.可定義自動Kick閒置玩家時間
3.集成自動派包功能,使用前請刪除舊版自動派包插件
4.集成GameData數據,會自動系gamedata文件夾下生成l4d2_multislots.txt既data文件(增強插件獨立性)
5.集成玩家頻繁進入server功能,當玩家Disconnected後,系規定時間內再進入服務器會設定血量為1,加不會派包,規定時間自己系cfg set.
6.增強自動Kick電腦Bot。
7.新玩家進入ser會自動閒置狀態(之前修復版非此狀態)

使用前請刪除舊版自動派包插件,請刪除舊版l4d2_multislots.smx,請刪除舊版l4d2_multislots.cfg。(以上只針對之前使用過自動派包插件和multislots既ser主)

ps:如有sb.smx之類其他控制bot插件請刪除,本插件非之前修復既版本。此版本為全新修復增強版。因某些原因,吾提供源碼(100%無後門,我既插件從來吾會立心不良,反正相信我既朋友就用啦)

至於頻繁出現電腦bot問題:
好早之前就已經知道問題所在,循例講下:
主要系因為人物既model ID 問題。比如有5位玩家分別對應model: Nick; Nick; Rochelle Coach Ellis,而Ellis model既玩家用csm插件更改成Coach model後,那麼,團隊中就缺少左Ellis黎個角色。所以遊戲就會頻繁自動創建一個Ellis電腦BOT,所以屬於正常現象。當然,吾用CSM插件既ser可以吾使擔心黎個問題。用舊版CSM既ser主亦吾使但心,舊版CSM插件經過修復,基本只改model,而吾改model ID.吾會出現頻繁BOT。

更新:
1. 修復log error.
2.修復閒置輸入!join可以100HP

版本太舊,新版本將重新上架!

信你 用緊
debop洗唔洗del?

引用:
原帖由 長期宅洗男 於 2015-6-29 13:18 發表
信你 用緊
debop洗唔洗del?
要,回覆為左補夠十五字。。。。。

回復 3# 的帖子

hello,我想問下我加左幾個插件,eg l4d2_itemgiver,我係單機既時候佢會自動比補給,但係我一用srcds開ser佢就無左反應

引用:
原帖由 lucky2210 於 2015-7-4 17:26 發表
hello,我想問下我加左幾個插件,eg l4d2_itemgiver,我係單機既時候佢會自動比補給,但係我一用srcds開ser佢就無左反應
無插件源碼比我睇,無法知道原因出係邊。

修復log error.
爲左標準十五個字既回覆而補字。

有bug 玩家離開時個bot仲係度玩 唔會自動踢走
另外想問sourcemod1.7/1.6咪同你multislot撞?
我用左之後 多過5個人玩以上 閒置變花生位 再入要打!join
我試全刪曬插件淨multislot都係咁
1.5.4既sourcemod搭你既multislots冇事 但用唔到你既weapondamage 有冇辦法兩者共存

這個還未修復好?好期待的呢…繼續等待中=]
想不到已經立即出修復....辛苦哂=D...
如再發現error會再向你報告....

不過都係果句永遠error都係最煩既野=~="

引用:
原帖由 lok550 於 2015-7-21 17:09 發表
有bug 玩家離開時個bot仲係度玩 唔會自動踢走
另外想問sourcemod1.7/1.6咪同你multislot撞?
我用左之後 多過5個人玩以上 閒置變花生位 再入要打!join
我試全刪曬插件淨multislot都係咁
1.5.4既sourcemod搭你既multis ...
目前我自己用1.7,或者去人地既ser。經常閒置都無出現此情況

修復閒置輸入!join可以100HP

楼主

楼主  这个插件的源码能提供下吗?  终于有好的多人插件了 。

楼主此插件有一个bug

当人数超过4个人的时候,过下一个图仍然会多产生一个bot.
l4dafkfix这个插件用删除吗?

大大,急需你修復的這個插件 官網的插件無法正常編譯。期待更新版本重新上架

求大大更新这个多人控制插件,旧版插件老是出现新人加入复活在关卡起始安全屋里,谢谢
what so what

修復閒置輸入!join可以100HP

發新話題