28 12
發新話題

求捉迷藏插件

[Close]

求捉迷藏插件

見人地個ser有個捉迷藏摸式可以轉其他物件隱藏,
跪求插件同救學,thank you

:'( :'( :'( :'(

引用:
原帖由 lucky2210 於 2015-6-21 23:57 發表
見人地個ser有個捉迷藏摸式可以轉其他物件隱藏,
跪求插件同救學,thank you
唔太明 "可以轉其他物件隱藏" 既意思

回復 3# 的帖子

佢每個回合一開始可以將自己原本係個人轉做其他物件,例如變成汽油桶,電話,水桶等等,
然後每個回合都會隨機揀1-2個人做捉人果個,捉人係拎刀,斬中被捉果D就會變幫捉
去到回合最後一分鐘左右,被捉果D個會顯示紫色框框
最後一分鐘都捉唔晒就輸

依個應該係第2隻GAME,好似叫Garry's Mod

其實你們是否説AVA或CSO2的躲貓貓模式,因為我之前有玩過!
Tanker

google過
CS就有呢個插件
不過唔知套落l4d2用唔用到…
Laputa群主

回復 7# 的帖子

你都識講CS啦!即係答案只有一個:用唔到!

因為兩隻GAME既名己經唔同啦!唔該!唔好講呢D咁GG既話!請自己做多D資料搜集啦!有口話人,無口話自己!87!

Tanker

引用:
原帖由 Tanker01 於 2015-12-14 08:23 發表

因為兩隻GAME既名己經唔同啦!唔該!唔好講呢D咁GG既話!請自己做多D資料蒐集啦!有口話人,無口話自己!87!
說話唔可以咁講
本身sourcemod support既game,係因為用同一個game core開發出黎,所以既資源架構係一樣既
亦都因為咁,有D插件係多隻game上都行得到
所以未測試過就唔好話「用唔到」
Laputa群主

引用:
原帖由 Tanker01 於 2015-12-14 08:23 發表

因為兩隻GAME既名己經唔同啦!唔該!唔好講呢D咁GG既話!請自己做多D資料搜集啦!有口話人,無口話自己!87!
我支持你啊! 中曬POINT

回復 9# 的帖子

咁你不如講下有咩插件係用到?柏斯!

我送你一句"咪               能                  演"!
Tanker

引用:
原帖由 Tanker01 於 2015-12-14 18:48 發表
咁你不如講下有咩插件係用到?柏斯!

我送你一句"咪               能                  演"!
你自己唔試唔睇code就叫我講??

係你自己一口咬定話唔得,仲話我未做足功課

你自己又睇清楚sourcemod本身支援既遊戲同埋對應既code既分別嗎?

不過,你o係tony,我有事要找你!呢個post入面講既說話
引用:
原帖由 Tanker01 於 2015-12-7 21:34 發表
我好像見到係HL2,noL4D2!難道你FAKE我!
都應該表明你冇睇清楚sourcemod到底係乜
引用:

SourceMod is server modification for any game that runs on the Half-Life 2 engine. It is a powerful, highly optimized platform for scripting plugins and handling server administration. The default package comes with a base set of plugins, but there are over 2,500 plugins in the community.

source: https://www.sourcemod.net/about.php

同樣係sourcemod插件,本身代表某程度既相容性

只在乎插件開發者所用既function有冇遊戲限制

但至少大多數在sourcemod api入面o既function,在各個sourcemod supported game都可以用到

所以,雖然個插件寫support CS,但樓主話「見過有場用呢個插件」下,代表該插件係有可能support l4d2

亦都因為係咁,我一路都講緊個插件未試唔可以確定用唔到落l4d2度

難道你又肯定一定「唔得」??
Laputa群主

回復 12# 的帖子

我點會唔知sourcemod到底係乜,你會唔會誤解左我既説話呢!字眼既分別同sourcemod本身係兩回事!咁你不如又講下FPS同VRMMO到底有咩分別!好嗎?

(P.S.:VR=virtual)

順帶一提,當日TONY俾既LINK,我有睇過,但我睇左瀏覧器最上方顯示,佢係寫sourcemod:HL2 scripting,所以我話佢FAKE我!OK!

Tanker

引用:
原帖由 Tanker01 於 2015-12-15 07:38 發表
我點會唔知sourcemod到底係乜,你會唔會誤解左我既説話呢!字眼既分別同sourcemod本身係兩回事!咁你不如又講下FPS同VRMMO到底有咩分別!好嗎?

(P.S.:VR=virtual)

順帶一提,當日TONY俾既LINK,我有睇過,但我睇左瀏覧器最上方顯示,佢係寫sourcemod:HL2 scripting,所以我話佢FAKE我!OK!
點解無啦啦又要我去解釋其他野呢?
呢度明明講緊 求捉迷藏插件
我前面都只係解程點解搵到o個個CS用sourcemod插件可能可以用落l4d2度,未試過唔好下定論
你自己要犯版規,唔好拉我落水

另外,跟據你所講的話,你只係有睇過點set sourcemod插件系統,並唔知道sourcemod插件在HL2 engine相容性能力
Laputa群主

回復 14# 的帖子

好明顯你根本淨識用sourcemod,仲好意思講HL2?

你又誤解左我既説話!我當日問TONY點SET sourcemod插件系統,而非問sourcemod插件在HL2 engine相容性能力!

好笑!

另外,請問你有無玩過HL2(係L4D2開場之前)?

Tanker

28 12
發新話題