18 12
發新話題

各位師兄,我想問多人包開電腦問題 (已解決)

[Close]

各位師兄,我想問多人包開電腦問題 (已解決)

我下載左師兄既:【認真爬文】多人伺服插件整合包 Final(舊用家請留意 #93)用SRCDS開左場 我係SERVER到SET左12人 之後我開左一般場 之後入到GAME點解都只係得我同埋其他3個電腦, 我想問有咩方法加多幾個電腦一齊,姐係可能我1個人之後有多5-6... 一共夾埋我有9-10個電腦一齊行黎玩
我上網搵左好多方法教 都試過唔得 其中一個方法

跟位放就可以了
11/17新增傻瓜包,如本身已有用過舊的只要用這個就可以了

新增內容:開場後即時是人數上限(l4d_superversus.smx),和多重補給插件(doubleitems.smx)

指令請自行修改,參數位置如下
\left4dead2\cfg\sourcemod\l4d_superversus.cfg內的
l4d_survivor_limit "7"  這個是一開始的bot數量最大值,真真正正的傻瓜包,因為用了這個插件就冇得即時修改人數上限

\left4dead2\cfg\server.cfg內的這三個參數和上面一樣就可了
sm_cvar survivor_limit "7"
sm_cvar sv_maxplayers "7"
sm_cvar sm_maxplayer "7"

我開左superversus果個改左8
之後開埋server 但無泥幾句字 我係後面加左 但入到game都係得3個電腦 夾埋我 4個人..希望有大大教教我點樣~
我本身自己有3個朋友一齊玩 我想加多幾個電腦一齊出黎玩

hihi

小弟無知  但記憶中果個包 係每入一個代替一個ai 直至第5個人開始自動加減ai黎代替 直至去到你個服既人數上限先停

引用:
原帖由 WASD156858 於 2015-1-31 12:37 發表
小弟無知  但記憶中果個包 係每入一個代替一個ai 直至第5個人開始自動加減ai黎代替 直至去到你個服既人數上限先停
我琴晚同埋今日一早一直試... 我單機開我下載左其他師兄!addbot可以用到

但如果用srcds 我已經係
C:\Program Files\left4dead2\left4dead2\addons\sourcemod\configs

admins admins_simple core 到改好哂 之後開左srcds 入到遊戲目錄打

setinfo "_pw" "pw"

之後入game 我打!addbot 佢彈左句英文

[SM] YOU do not have access to this command.

但我係admin果到名 同game名一樣 唔知點解唔得
hihi

睇下個rev檔個名到有冇空白..
"      名"
或者
"名      "

引用:
原帖由 YueNㄨSinG 於 2015-1-31 14:38 發表
睇下個rev檔個名到有冇空白..
"      名"
或者
"名      "
已經成功解決到做到ADMIN 但另一個問題又出現了... 我上網下載左其他師兄既ADDBOT.. 我開單機玩無問題 但用SRCDS開.. 之後入左場打 !addbot 加左個電腦出黎 唔夠幾秒就消失左..

會唔會因為我多人插件我另外下載..之後addbot另外下載放埋一齊~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
hihi

引用:
原帖由 homan170 於 2015-1-31 17:46 發表

冇呀
直接
PlayerName=pkpk

之後再係
C:\Program Files\left4dead2\left4dead2\addons\sourcemod\configs
入面將
admins內
"auth"
"pkpk"
"identity"
"pkpk"
"flags"
"abcdef"
}

* 玩家名稱支持中英文,數字和特殊 ...
Admin權限一共要改5個文件
left4dead2\addons\sourcemod\configs文件夾下

1.admins.cfg
2.admins_simple.ini
3.core.cfg

left4dead2\cfg文件夾下

4.autoexec.cfg

left4dead2文件夾下

5.rev.ini

一共5個文件要修改。請檢查

回復 6# 的帖子

目測係我修復既multislots,!addbot加入既bot,5秒後消失正常

引用:
原帖由 MicroLeo 於 2015-1-31 18:12 發表
目測係我修復既multislots,!addbot加入既bot,5秒後消失正常
你意思係將你果個修改左果個檔案 放入去取代左佢 就會解決左5秒消失bot既問題? 姐係打完!addbot 佢會一直係到跟住我地玩?
hihi

你可以先移出multislots (會自動刪減多餘ai)
再放入多人包 本身既l4d2_sb.smx
但指令變左 !addabot  試完轉番用multislots

之前既multislot係冇一個類似afk handling既功能
引致個插件o係多於4個玩家時自動加生存者,而走到少過4個時唔識減返轉頭
當時alliedmods既網友就寫o左一類afk handling既插件,就係控制返上面既情況

講返樓主問題
如果樓主係淨用RDiver大既插件pack
你試下拎走"fix_l4dafkfix.smx"
冇記錯呢個係用黎做第一段講既功能

另外,你用緊superversus就唔駛用multislots的
Laputa群主

真係好感謝各位師兄既細心回答^^ 問題已解決
hihi

我都有同1個問題  加完一陣就消失 睇左好多文DL左好多PLUGIN ADMIN ACCESS 我有 開左0/12 場  入倒正常玩到, 但加人就幾秒消失,可唔可講講你係點解決

引用:
原帖由 kenken27 於 2015-2-3 13:39 發表
我都有同1個問題  加完一陣就消失 睇左好多文DL左好多PLUGIN ADMIN ACCESS 我有 開左0/12 場  入倒正常玩到, 但加人就幾秒消失,可唔可講講你係點解決
首先你加左幾多個師兄既插件先

如果唔太多太亂del哂d插件 一步一步黎

目前我只加左安左泥2個師兄既插件 最基本開到電腦

多人伺服插件整合包 Final(舊用家請留意 #93)
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=610870&extra=page%3D1

2:clientaddbots

加到場打 !addbot 揀1 試下得唔得先
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
hihi

SORRY 冇睇到你呢度回左

引用:
原帖由 kenken27 於 2015-2-3 16:07 發表
SORRY 冇睇到你呢度回左
你做唔到admin 你改名果到有冇空白..同埋admin果3個需要改既檔個名係咪一樣?
hihi

18 12
發新話題