17 12
發新話題

求高手幫下我睇下lag機既原因~_~

[Close]

求高手幫下我睇下lag機既原因~_~

【睇過好似冇話吾比問硬件d野,所以本帖如有違規盡量話我知 我會改善
我就...玩左吾夠1星期啦...見咩場多人就入去試下玩.....前輩們多多指教

(補充:應該話我一多屍就會畫面疾下疾下  d屍係呢個位 突然彈去另一個位咁 但我l4d2視角移動吾疾同遊戲之外既野好順好正常
d野彈黎彈去 搞到我有時救吾人 反而自己死埋~_~)
-------------------------------------------------------------
問題:我多人聯機吾知點解一多屍就會疾下疾下  , 單機就冇問題 , 求高手解說一下我邊到出問題,需要改善?

cpu:i5-3470
底板h77m-d3h
顯示卡 gtx650-ti
8GB RAM
香港寬頻  光纖100.0Mbps

如果你係用網上x既話............多人就會LAG........

引用:
原帖由 legotoytoytoy 於 2014-8-22 11:49 發表
如果你係用網上x既話............多人就會LAG........
我都係網上X…
Laputa群主

引用:
原帖由 legotoytoytoy 於 2014-8-22 11:49 發表
我都係網上X...

回復 2# 的帖子

我係香港寬頻,應該都可以~_~...

我用notebook 玩都無問題,不如你試下將畫質降低,果個垂直同步一定要關左佢

有冇問過同場的其他玩家?
可能只係場主問題
法頓伺服器已經設立Facebook群組:
http://www.facebook.com/groups/flattenrpgserver/

回復 7# 的帖子

應該話 我一多屍就會畫面疾下疾下  d屍係呢個位 突然彈去另一個位咁  但我l4d2視角移動吾疾同遊戲之外既野好順好正常~_~

我見其他人好似冇咩問題 ping幾乎都係20以下 場主果d吾lag

d野彈黎彈去 搞到我有時救吾人 反而自己死埋~_~

睇泥似特效開全高...出屍後FPS大趺

顯示卡 gtx650-ti
btw CPU死左圖

唔洗多講.............99%係個網路問題!!!!!

回復 11# 的帖子

看他的意思應該是單機都LAG,我看不是網絡問題

如果單機冇事多數網絡問題
喺控制台打rate 30000
睇下會唔會好d

LAG機如果突然神閃去左另一個位就一定係網問題~~~

如果係部機唔夠做既話,只會見到D野好似窒下窒,就唔會神閃~~~

同埋樓主話(l4d2視角移動吾疾同遊戲之外既野好順好正常)

佢睇野冇窒下窒已經肯定係網問題~~

佢版板就算用最低級果粒CPU+ 650TI,更加可以肯定係唔關機事!!!

除非樓主睇住幾套XX既影片,邊睇邊玩啦

回復 14# 的帖子

回13,14樓,其他有回復既人

我後期發現左個路由器壞左  e+換左又吾會咁lu  
吾知係吾係我轉左 效果最低既問題  
(但我e+試下轉番全最高都吾會以前咁  好似係路由器問題 哈xD)

thx 各位a_ab
[回話死圖果樓:cpu:

i5-3470]

17 12
發新話題