發新話題

[求救]入唔到VLAN

[Close]
想問WIN7邊到有執行

引用:
原帖由 yinchung1025 於 2014-7-4 17:46 發表
想問WIN7邊到有執行
按住鍵盤上既windows logo,  再按r

我跟住整完 入到去話無法顯示網頁

有咩方法 好想打機-,-

我開到vlan
但vlan登入個介面係  無法顯示網頁
咁姐係點?

之後要點搞?

• 開啟「開始功能表」
  • 開啟「控制台」
  • 選擇選擇網路和網際網路選項
  • 選擇網路與共用中心
  • 在左側的導覽列中選擇「變更介面卡設定」
  • 右鍵擊點您的網路連線,並選擇「內容」
  • 選擇 網際網路通訊協定第4版 ( TCP / IPv4 ) 並開啟「內容」
  • 在下方的選單將「自動取得 DNS 伺服器位置」更改為「使用下列的 DNS 伺服器位址:」
  • 輸入以下的預設 DNS 伺服器,每個空格輸入一組數字: (8.8.8.8) (8.8.4.4)
  • 點選「確定」儲存設定
  • 以系統管理員身分執行命令提示字元 (cmd)
  • 輸入指令:ipconfig /flushdns 並按下 Enter

*轉自G.G.C.

目前得知 Google DNS 解析本站 域名 IPVE.COM 的 IP 不正常, 若使用 Google DNS 的用戶, 可改用 OpenDNS 的 DNS:

208.67.222.222
208.67.220.220

或改用 ISP 提供的 DNS

更新 Windows DNS Cache 方法:
開始 -> 執行 ipconfig /flushdns

以上方法若不能.請嘗試以下操作:

重開電腦. &  重開所有上網設備.

得左lu :

引用:
原帖由 ︳涉江。 於 2014-7-4 18:01 發表
我開到vlan
但vlan登入個介面係  無法顯示網頁
咁姐係點?

之後要點搞?
無法顯示網頁

自己管理層搞更新搞到一舊屎, 又要玩家改呢改路, 仲要冇明顯公告, 又冇詳細交代, 濕**不良字眼**VLAN

引用:
原帖由 小飛豬 於 2014-7-4 18:30 發表
目前得知 Google DNS 解析本站 域名 IPVE.COM 的 IP 不正常, 若使用 Google DNS 的用戶, 可改用 OpenDNS 的 DNS:

208.67.222.222
208.67.220.220

或改用 ISP 提供的 DNS

更新 Windows DNS Cache 方法:
開始 -> ...
我改晒DNS,其實係開到vlan,但入到去係登入介面無法顯示網頁
好似前2頁 個人個張圖咁,我唔知佢最後點搞番好
但係我就差呢步唔識搞=.=   已經重開左機

其實你地係咪唔會出UPDATE?
冇理由要我地個個都去改DNS
仲要冇教學

已成功

附件

今日全日時間比曬vlan,重裝左好多次

win7點改 :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

認真問
搞番好既人可唔可以講下點樣搞番好個 無法顯示網頁
定係你地一改dns就入到,冇 無法顯示網頁

想快d整番好,thank

引用:
原帖由 ︳涉江。 於 2014-7-4 20:04 發表