發新話題

中止項目,多謝大家一直支持。

[Close]
引用:
原帖由 l4dmonster 於 2014-7-4 14:23 發表
改完中文名後....
server顯示: ���դ�
重新開server : #KeyValues Error: LoadFromBuffer: missing { in file Server.vdf
另存新檔時可以設定編碼為 UTF-8(整合包已針對有關情況修改)
引用:
原帖由 koop246 於 2014-7-4 16:44 發表
我想問點set難度 唔想round round 都投票轉
請自行用記事本開啟 server.cfg 檔案(left4dead2\config),有相關指令和設置方法。

CLICK 入 ➨ eXpedition Raidcall

RD你好, 我跟住你推教學整好晒D野, 場都成功開到, !admin等功能都冇問題
但係唯一一樣想請教GE就係, 我轉點都轉唔到地圖, 無論係官圖/非官圖, 一打完COMMAND就會出以下呢堆野..

VAC secure mode is activated.
CModelLoader::Map_IsValid:  No such map 'maps/mapsrc.bsp'
CModelLoader::Map_IsValid:  No such map 'maps/soundcache.bsp'
CModelLoader::Map_IsValid:  No such map 'maps/mapsrc.bsp'
CModelLoader::Map_IsValid:  No such map 'maps/soundcache.bsp'

所有非官圖平時入人地SERVER玩同單機都冇問題, 都係放ADDONS FOLDER入面, 但自己開場就換唔到MAP,

求教...

引用:
原帖由 mz021334 於 2014-7-4 20:47 發表
RD你好, 我跟住你推教學整好晒D野, 場都成功開到, !admin等功能都冇問題
但係唯一一樣想請教GE就係, 我轉點都轉唔到地圖, 無論係官圖/非官圖, 一打完COMMAND就會出以下呢堆野..

VAC secure mode is activated.
CMod ...
首先你唔一定需要打指令轉非官方地圖,SRCDS「主要」部分可以更改地圖

另外,你想轉既地圖未必你想玩既非官圖,最好提供相關資料 / cap 圖
如果你用正版 L4D2 就需要將同時將非官圖檔案放係 Left 4 Dead 2 同 Left 4 Dead 2 Dedicator Server 所屬既 addons 資料夾內。

引用:
原帖由 RDiver 於 2014-7-4 22:02 發表

首先你唔一定需要打指令轉非官方地圖,SRCDS「主要」部分可以更改地圖

另外,你想轉既地圖未必你想玩既非官圖,最好提供相關資料 / cap 圖
如果你用正版 L4D2 就需要將同時將非官圖檔案放係 Left 4 Dead 2 同 Left 4 Dea ...
係主要個度, 我CLICK完MAP個位, 佢再彈個視窗出黎, 但又打唔到字, 禁右手邊個菱型又冇反應

引用:
原帖由 mz021334 於 2014-7-4 22:14 發表

係主要個度, 我CLICK完MAP個位, 佢再彈個視窗出黎, 但又打唔到字, 禁右手邊個菱型又冇反應
另外我隻GAME係VLAN版黎

[quote]原帖由 RDiver 於 2014-7-4 19:32 發表

另存新檔時可以設定編碼為 UTF-8(整合包已針對有關情況修改)

沒有分別...一樣沒有變
XxDEATHxX

係個srcds的命令列打 hostname "你想要server的名" 就 OK了,
不過大機會auto-diconnect

XxDEATHxX

有冇漢化版
沒漢化版表示難用

引用:
原帖由 mz021334 於 2014-7-4 22:14 發表

無人叫你打字,菱形?你係地圖代碼個框框裡面雙擊,應該再彈出列表顯示官方同非官方所有地圖既代碼,拉到最底就會屬於非官方地圖。
引用:
原帖由 l4dmonster 於 2014-7-5 00:27 發表
[quote]原帖由 RDiver 於 2014-7-4 19:32 發表

沒有分別...一樣沒有變 ...
我自己就成功,唔知係咪一定要 set UTF-8 (No BOM) 先得,呢個就唔可以靠記事本做到。
引用:
原帖由 l4dmonster 於 2014-7-5 09:43 發表
係個srcds的命令列打 hostname "你想要server的名" 就 OK了,
不過大機會auto-diconnect:L
正版情況一定唔會 work,你直接係指令窗改中文伺服名,執行後伺服器名稱會空白,更加無法搜尋得到。
引用:
原帖由 (clcl) 於 2014-7-5 11:39 發表
有冇漢化版:L
沒漢化版表示難用
的確我有能力翻譯整合包大部分插件界面語言,但我覺得冇必要,因為一來已經整好教學影片,你跟住做好難會失敗,二來針對個別插件設置我已經加插中文說明,方便用家理解。

除非大量用家強烈要求,否則我唔會漢化 Sourcemod 管理員清單或其他插件。

我相信大家有心開場總會諗會方法既。

回復 43# 的帖子

o i c 唔該晒..OK了..THX=]

#KeyValues Error: LoadFromBuffer: missing { in file Server.vdf
沒改過server.vdf...旦都一樣彈出

THX,開到場了!!但想問一問:

15: Weapon Unlock v0.8.1【fix_l4d2_WeaponUnlock.smx】
(解鎖 CS 隱藏武器並恢復殺傷力,隨機獲取,可調較其附加傷害)

呢個點先可以做到???我玩左幾個場都未見到有CS武器?
我是有裝weaponunlock的插件

引用:
原帖由 junlung1022 於 2014-7-6 15:19 發表
THX,開到場了!!但想問一問:

15: Weapon Unlock v0.8.1【fix_l4d2_WeaponUnlock.smx】
(解鎖 CS 隱藏武器並恢復殺傷力,隨機獲取,可調較其附加傷害)

呢個點先可以做到???我玩左幾個場都未見到有CS武器?
我是有裝weaponun ...
部分槍械發佈位置會以 CS 槍代替,按道理自動執行。

你好,我想問一問我跟著你的步驟,但剛剛用scrds開server時和你在影片中(33分鐘)的示範出現了一樣的錯誤,但具體要更改甚麼才能回覆正常及成功開SER呢?
另外,若果跟朋友出網吧玩L4D2 , 想玩合作戰役(多於4人),以上步驟是否通用呢?

引用:
原帖由 buxin0000 於 2014-7-6 17:08 發表
你好,我想問一問我跟著你的步驟,但剛剛用scrds開server時和你在影片中(33分鐘)的示範出現了一樣的錯誤,但具體要更改甚麼才能回覆正常及成功開SER呢?
另外,若果跟朋友出網吧玩L4D2 , 想玩合作戰役(多於4人),以上步驟 ...
你去番 X:\......\left4dead2 2135\left4dead2\platform\config 用記事本打開 server.vdf 檔案,然後「另存新檔」,將編碼更改為 ANSI,儲存番同一位置去覆蓋原檔就得。

我唔建議你將整合包直接套用於網吧內建既 L4D2,因為你未必確認到遊戲安裝既位置,佢亦未必用番 vLan 版遊戲程式,版本同破解都可能唔一樣,咁就弄巧成拙,你可以嘗試將你成個 L4D2(已安裝整合包)複製到 USB,然後拎去網吧搬去電腦開啟使用,理論上無問題。

發新話題