發新話題

中止項目,多謝大家一直支持。

[Close]
引用:
原帖由 Solandy 於 2014-7-27 00:07 發表
請問是否今天會upload?
Thanks
我盡量今日之內搞掂,但首先要更新教學說明,否則新舊用家會無所適從。
CLICK 入 ➨ eXpedition Raidcall

引用:
原帖由 michaelbv 於 2014-7-28 17:58 發表
可以把left4downtown都放進去嗎?sourcemod網找的好像有點不相容.......
L4Dtoolz 已擁有 Left 4 Downtown 2 相同功能,冇必要加入。況且,佢個 PlayerSlot 版本都唔支援 Remove Lobby Reservation 功能,冇其實插件配合始終無法顯示多於4位玩家。

off topic : 我現正努力更新並發佈最新整合包,敬請留意。

引用:
原帖由 Solandy 於 2014-7-30 22:20 發表
先感謝你重新開放插件下載
但我有一個問題
就是開SER時, 應該如何調較難度?
server.cfg 已提供相關參數和說明,請自行參閱。

舊用家使用須知

今次整合包與以往有較明顯出入,由於整合包並非自解檔或安裝程式架構,因此無法編輯用家的遊戲檔案以應對其更改。

在此,如舊用家使用現時最新多人伺服整合包,請自行依照以下指示:

1. 移除 l4d2multislots.smx 檔案

*正版:Steam\SteamApps\common\Left 4 Dead 2 Dedicated Server\left4dead2\addons\sourcemod\plugins
*番版:left4dead2 2135\left4dead2\left4dead2\addons\sourcemod\plugins

2. 移除 left4fix.ext.2.l4d2.dll 檔案

*正版:Steam\SteamApps\common\Left 4 Dead 2 Dedicated Server\left4dead2\addons\sourcemod\extensions
*番版:left4dead2 2135\left4dead2\left4dead2\addons\sourcemod\extensions

引用:
原帖由 s031428 於 2014-8-1 22:30 發表
我已經跟住教學去做....但係點解冇管理PW  又唔比我開場...
求解~
THX~~~
感謝萬分~~~
你張圖片已經說明一切 , 留意密碼一欄

引用:
原帖由 garyng55 於 2014-8-2 11:35 發表
無爬回覆 , 唔答你 .
提示 : 第一頁

引用:
原帖由 小乂宇宙 於 2014-8-3 02:22 發表
我覆蓋左"多人伺服插件整合包"裹面d野之後開srcds不斷error

#KeyValues ErroroadFromBuffer:missing:{ in file Server.vdf

應該點解決???
嘗試過46樓但係唔明白
系統好似無法辦識整合包其中一個檔案 server.vdf , 你試下去整合包搵番個檔案 , 再沿位置覆蓋原檔 .

引用:
原帖由 小乂宇宙 於 2014-8-3 14:03 發表
都係唔得
我測試左 , 確實有問題 , 你先下載附件覆蓋 , 即可修復 .

整合包已修正,現時不會支援伺服中文名稱。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 cut619 於 2014-8-6 11:54 發表

R大:請問是否在SMX果度改?
非也,如果插件提供參數以供設定,就去開啟其 cfg 檔案:全部一律放在 left4dead2\left4dead2\cfg\sourcemod

有關 Auto Infected Spawner 功能說明,使用及設置教學,請自行上網爬文。

引用:
原帖由 cut619 於 2014-8-7 14:00 發表

麻煩你多一次,我找不到爬文點,可否給我link嗎?非常感激!
多人伺服整合包名單不包括 Auto Infected Spawner 插件 -- 調整各種特感數目上限、重新機率及時間。

與整合包無關之疑問或查詢,怒不作答。

插件原發佈帖(英文):https://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=954529

補充:「特感突然出現係面前」問題其實唔關整合包事,係官方 2.1.3.5 更新修改特感創建指令,如果沿用新指令就會係準星出現,Auto Infected Spawner 要用最新修正版將有關指令字眼更改先解決,如果你用番遊戲內建指令去 spawn 特感都會有同一問題。

引用:
原帖由 garyng55 於 2014-8-9 15:17 發表
幾時先可以場名用中文?THX
正版 steam 唔支持 UTF unicode,無論人手修改檔案定借助插件都無補於事。

番版可以修改 server.vdf 編碼去設置中文名稱,但最近發現遊戲無法辦識檔案,插件方面大陸有類似功能但我試用正版試就未成功,費事拎出黎俾大家用。

引用:
原帖由 一槍300god 於 2014-8-10 19:31 發表
我想問下插件包入面個友軍反傷要點删 唔該
想問下你邊隻眼見到友軍反傷插件

引用:
原帖由 Gary_ckw0321 於 2014-8-12 01:52 發表
r大我又尼煩你啦,SORRY
""util_setmodel: not precached: models/survivors/survivor producer.mdl""
最近更新左用FMC 1.4.0尼個轉圖插件  就成日M1過M2/M2過M3就會彈SERVER
但我又GOOGLE唔到係咩事 ...
問題多數唔關伺服插件事,盡量移除非官方地圖,可能同模組插件產生衝突。
引用:
原帖由 大童 於 2014-8-12 14:06 發表
請問我開了SERVER後
進入GAME, 按"~" 只能使用你提供的!ADMIN
但我自己打的指令則無法使用
如我按"~" 之後輸入"SV_CHEAT 1" 它無法使用
可以點處理?
請用 SRCDS console 輸入 sv_cheats 及伺服參數。

引用:
原帖由 Alchemist乂月 於 2014-8-21 22:42 發表
R大
我係Steam正版用戶,也跟左正版降ver教學,點解仲開唔到場 ??
你個 Dedicated Server 未降版 .

引用:
原帖由 天羽‧耀洋 於 2014-8-26 04:37 發表
RD 多謝你呢個整合包太耐冇玩
差d連set admin果d cfg都有問題
你做過場主,無理由唔記得哂嘛?

就算冇我,vLan 或多或少都有類似教學
引用:
原帖由 kokoy1314 於 2014-8-26 16:23 發表
我想知點解
我全部都做晒  輸入埋connect   
load滿左條野 但係個srcds彈已停止運作
之後就入唔到sever 為什麼
先確認遊戲版本為 2.1.3.5 或以上,我亦唔擔保兼容得到其他發佈版本既 L4D2

其次,請嘗試先開 SRCDS 才開 L4D2

發新話題