27 12
發新話題

最後一次發言

[Close]

最後一次發言

我是港人無敵
我在直連放的被二娘封了,因此在vlan放一次,加插點新東西,然後再轉去台灣
我以前原先是ID:是少帥~小風,後來很久沒玩,再接者後來申請了港人無敵這隻id
我自己是沒有申請直連的id
這也是被其它人慫恿的,目的就是為了挑撥兩岸之間的氣氛fu
所以我常常都跟其它人一搭一唱,就是要挑撥其它人的氣氛
經過半個月我就沒在碰了改檔的那些東西

在後來我也有玩一些日子id都叫"非本人",一樣是用劍的,但這是沒有改的,是我自己在玩的

今年都已經沒有玩了,這隻id的pw也不光只有我一個人有,所以在看到我都絕對不會是我

偶然也都有人會開這隻來洗聊天室,之前我也有去幫忙友情演出

一個名為閃靈 or 不死劍鳯id的冷燕女角就是我登的,但這也不光是我一個人有改這的id
也是絕對有改,劍就是我以前拿出來的劍,那把淡藍色的,也有改加速,按精就是以前我發的帖子
有低跳 飄跳 匕首的快速招式 配合的非常好

我們會都用流星的錄影,最後在從播一次側錄1次,所以看不太出來,而且也改的很好,有時候也會用指令pose讓對手看起來有改檔,其實那是我們自己加的pose

但我申名我並不會改檔,檔案都是rio和二娘給我的

1是劍匕最低跳a
2是劍匕最低跳aa
3是匕首右a+上上a快速版
x是下a+上上a快速版
z是下a+右a快速版   

氣滿按 3  + 在按下 是 右a  + 大絕快速版
沒氣按上面的,會變成 右a + 下下a 取消

氣滿按 x 過半秒在按下a 是 下a + 大絕快速版

這個是劍的改檔跟按精的,還有剩的已經被刪掉了
地址如下:http://qiannao.com/ls/meteor2/a69bf1f0/

另外,有關直連版主二娘按精和改檔,以下是按精例子1,請細心觀賞(別問為什麼會多了這部份..呵呵,我實在很討厭人del我post)

1.  0:16-0:18 左跳a,一個會低跳的人不會跳出這麼高這麼爛的跳a,由此可見其低跳極有問題
2.  0:22-0:23 轉身低跳反前前a,轉身低跳一氣呵成,還要遠距離反前前a,bj4
3.  2:09-2:11 後後左前前a,同一時間按5個鍵,出招距離極短,這也是用了上面地址的改檔
4.  其它低跳的速度亦不合理,但破綻比較小,因此挑幾個比較嚇人的位置出來
總括而言二娘是用按鍵精靈
按精例子2

1. 同樣0:28-0:31,同一時間5個鍵,注意是同一時間
2. 0:44-0:46 習慣用低跳,用人手就跳很高了,哈哈 正常中手都不會跳得像這樣高,更何況一個熟悉低跳的人???是按精沒錯
3. 1:24-1:25 二娘向前行一步再低跳,但注意看,行前一步然後延遲了一下再低跳,沒錯,是延遲.按精偶爾會出現的副作用

例3, http://meteor2.com/viewthread.php?tid=10969&extra=page%3D1
二娘的改檔教學,諸位有否奇怪過跟著教學也做不到?因為少了一個步驟,加插一個屠城skin

遠距離看到人是屠城(這是突顯效果才調這種距離,二娘和我用的都是要極遠才會看到人屠城,所以我們的影片沒出現問題)

沒錯,到某個位置時,就不會再看到是屠城了,但屠城的身形仍在,因此我和二娘不怕被人說的,因為隨時可以拍快照

可惜二娘發圖不發種,菊花萬人捅,因此大家就只能看教學,在此我會補上檔案,但我只有葉翔的,屠城的要二娘才有

下載完在pmodel解壓縮後大家就能盡情的使用二娘9式

等等??為什麼是二娘9式而不是刀魔9式?喔喔,因為二娘就是刀魔阿各位
難道大家不好奇為什麼只有二娘能夠與刀魔溝通?又不好奇刀魔的人設這麼奇怪?
牛妖 牛妖 牛妖 牛妖妖 牛牛妖妖 妖牛牛妖妖妖牛
這....哈哈
順帶一提 半解鎖和全解鎖其實是一樣,這只是二娘騙人的技巧

好吧,那麼就例4, 二娘對戰拉飛爾的改檔影片
改檔的位置野太多了,大家隨便看看前面就可以

1.  0:08-0:10 刀aa隔山打牛
插. 12:13  這個很誇張.必看,刀氣攻擊
2.  0:41-0:43 長腿美人二娘
3.  1:10-1:12 不小心玩到動作也沒了,代二娘對拉飛爾道歉
4.  4:37-4:38 esc招式不說也罷,但後面收招也能打到拉肥爾,二娘有補丁不發出來,十分不厚道
5.  5:48-5:53 壯哉我大二娘9式神功 無論是前a 抓女角 還是 左a錯位置打女角
6   8:32太明顯  懶得說
7.  9:47  同上
8.  11:51 同上
9.  ..........
10. ..........
n.  太多了,懶得看下去,有興趣自己看

港人有超級大劍,台人有冰火指虎
都是經過專人修改,不會有問題

這是高級技巧1 指虎超遠距離打蹲

高級技巧2  女角手短指虎正常打蹲反問有什麼問題 混淆視聽

高級技巧3  高大屠城不能近身打蹲混淆視聽(但遠距離依然能夠打蹲)
千萬別懷疑  只是混淆視聽的高級技巧罷了

另外,vlan已經被二娘統治了,管理員由3位變"4位" 還要是紅色字的

原圖在此http://meteor2.com/viewthread.php?tid=13047&extra=page%3D1
我已經不在打機了,看到的不會在是我
我也不會在直連發表話題了,看到我出現,只能說明有其它人登入我的帳號,一切話題與我本人無關

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

支持支持

睇到張vlan 系統管理員真係好搞笑
台灣人鐘意自嗨果然唔係名不虛傳
果隻rio個名好熟 係以前night 個團長?
估唔到台灣人玩外掛咁勁,遠近都可以變樣
唔係你發post 我真係唔知流星有咁既外掛 改距離 改人做屠城
果隻叫二娘既台灣人真係流星之恥
又按精又改距離又改人做屠城又要發d視頻混淆視聽
原來以前vlan d老一輩人都有用按精,敏同屍同楠同tim同埋火柴
真係唔睇片唔知道 枉我以前仲咁單純咁玩

直连 = 垃圾论坛

那边果个叫Admin的板主 利用自己管理员权利~!
不满意就封人帖  锁人IP~!!

果个Admin用按精 我跟他打过一早都知了~

我层经进过他的场 见他用按精跟人打
讲出来 他竟然公开我个IP出黎 再踢我出房

身为板主以权谋私  我有几个台湾朋友
都是因为Admin而无玩流星了

垃圾板主

admin對7夜係2012年7月,不過D套路係07年開始流行既劍打法囉... 零創新,零突破,你居然話唔正常。 LOL

刀對忍刀,傳統忍刀囉,不過個場太lag,忍刀最絕既跳AA破防接上下A用唔出,大刀拉中距壓制都用唔到,最後無血大家都用忍刀想打保守D。一輕一重,用忍刀出到小絕定人,換個武器下一招就最少扣50,其實成場都冇野睇。

後面果D指虎分析,唔知UP乜。 lol

呢篇係咪釣魚文?我好似太認真?

回復 5# 的帖子

其實你有冇睇篇野講乜?
由頭到尾都係講緊  按鍵精靈  改檔而唔係叫你睇套路

唔怪得你睇唔明指虎個到up乜
e篇野明顯插緊一個叫admin同rio 既人
同埋諷刺番佢地暗地挑撥港台關係
明唔明?

見到人扮vlan管理員真係笑死
btw流星早就俾vlan所謂既高手玩死
玩到後面各種小圈子各種扮勁,令人作嘔
然後個隻night團長rio又走埋去串通台灣管理員
結果又玩死埋台灣流星
一個字  勁
留名睇rio搞死大陸流星

Night團長係Tin,Rio 只係活躍係台灣流星論壇而俾人推出黎做替死鬼既港人

另外有關"港人無敵"e件事 我只可以表示無奈,內情就唔多講

至於二娘按精改檔同埋分身做刀魔既事 大家都知道,只係佢一直唔肯認
因為d台灣低手新手當佢係神,佢唔想自己形象受損,我地都理解
(其實佢如意算盤都打得幾好,創一隻玩外掛既刀魔,就算有一日俾人發現左刀魔係外掛,同佢都冇關係,可惜俾樓主踢爆左2娘就係刀魔)

對於發改檔 按精出黎,我係極之同意
反正流星已死.剩低既玩家10個有7個新手 2個改檔
為左俾新手一個公平既環境  只好發出黎

回復 6# 的帖子

嘩原來改把劍同把刀真係改過架,真係睇唔出喎,b2b2

指虎果個我認係我唔好,因為太悶我根本無心機睇落去,sorry。

奉勸某幾樓,想搞政治都搵D有睇頭既片。劍打劍,重武打忍刀,真人LIVE都睇過不下100次,有咩做到有咩做唔到心中有個譜。依家拎兩段咁既野出黎就想亂嗡廿四,你地再係咁,我唔覆架啦。

night曾經既團長係tin,曾經既副團係火柴,night出果陣rio應該唔係叫rio。

台灣直連網..那個論壇....
有給玩家用IP找對手玩的這一點無疑是好的

但是那邊真的太黑暗了.....那個Admin的劍小跳.....按鍵精靈明顯得很

我在聊天室留言說他用輔助程式玩......卻給他冤枉我是什麼Rio...
現後把我閉屏了....有好久都上不了直連...

是冒犯了那個Admin就要封殺嗎??
當Admin的能用改檔按精....什麼道理...

回復 9# 的帖子

ok 我記錯 night團長係tin 唔係rio
我睇左3樓亂up 信以為真

但係你睇清楚d 刀vs忍刀個條片?
明顯既隔山打牛  同左a 斬地下都睇唔出既話
你真係白玩左流星一隻咁好既遊戲

回復 11# 的帖子

改左好似冇改咁囉,個場又LAG喎,中一刀就話改距咁你都係唔好玩流星。

同埋我覺得可觀賞度係零,兩邊都唔係黎打機,只係黎接公式既連技,既簡單又安全。

回復 12# 的帖子

發現改檔支持者
流星多得你e種人玩外掛
支持微調拎優勢,支持按精
所以先會末落

btw我真係冇玩好耐 純粹路過見到d外掛狗同支持外掛既狗忍唔住要插下

引用:
原帖由 watashiwangdesu 於 2014-4-18 00:45 發表
改左好似冇改咁囉,個場又LAG喎,中一刀就話改距咁你都係唔好玩流星。

同埋我覺得可觀賞度係零,兩邊都唔係黎打機,只係黎接公式既連技,既簡單又安全。 ...
我是Rio
首先我要澄清我跟你完全沒有關係
你跟二娘同流合污也只是你們的惡趣味,不必扯上我
再者,如果你說的大劍有改距,那麼高橋海楓的惡搞模組豈不是全場攻擊?
改距需要修改cmodel下面的數值,而不是單純的更換模組
我對你們的無知且大放厥辭表示憐憫

至於你爆料指出二娘改檔而且是刀魔
我相信大部份智商正常的人都知道
我就不多提

另外回覆watashiwangdesu
我相信你一定未打過改檔,抑或者就算打過都唔知道對面改檔
好簡單一句,一個低手改檔拎優勢都可以打殘班中手
唔係一定要改到打全場先叫改檔,個種叫暴力外掛
微調去達到收招快,再扮到電腦快,就係而家班台灣人做緊既野
ps根據tin爆料,如果你知道s劍 火柴 以前用既就係改檔,唔知你有咩感想

引用:
原帖由 watashiwangdesu 於 2014-4-18 00:45 發表

同埋我覺得可觀賞度係零,兩邊都唔係黎打機,只係黎接公式既連技,既簡單又安全。 ...
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
中一刀就話改距咁你都係唔好玩流星。

只能話你連邊一刀可以睇得出係改檔都未知

改左好似冇改咁囉
同上,只係你唔識睇 , 流星唔係一定要話  「匕首變長槍」  咁先叫改距

同埋我覺得可觀賞度係零
唔識睇可觀度當然係0

兩邊都唔係黎打機,只係黎接公式既連技,既簡單又安全。
你咁講完我想見識下你把刀

只能話你未識睇     正常檔同微調
同埋我覺得有人用微調可以SM你

二娘係按鍵精靈很多香港人都知道
只係台灣人接受不到二娘是用輔助程式玩 這個現實

27 12
發新話題