62 12345
發新話題

急聘 [系統工程師] 一名 [已招]

[Close]

急聘 [系統工程師] 一名 [已招]

底薪 8000 ~ 10000, 有年終獎金
每日工作 8小時, 每星期工作5日, 放紅日
無需經驗, 無需學歷, 只要肯學, 有責任心有耐心.

主要負責電腦裝嵌及維修, 遊戲安裝及更新.

有意者請致電 2387 3177 預約面試

地址: 九龍 荔枝角 青山道 688-690 號 嘉名工廠大廈 1/F A6 室
荔枝角地鐵站C 出口
地圖: http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=319117

無需經驗, 無需學歷...............

讀ICT有冇得優先?
YUI - Hello paradise kiss~

邊到反工?

引用:
原帖由 A-Lin☆ 於 2014-3-8 17:59 發表
邊到反工?
總公司, 已補地址.

好遠下...  去到9龍

幾近
最衰要返學

熟悉電腦。安裝。維修。

越精越好。有意請儘快聯絡。

飛豬面試Tips :熟悉最新電腦咨詢。最新網上遊戲。(中港台美日)

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2014-3-8 17:10 發表
底薪 8000 ~ 10000, 有年終獎金
每日工作 8小時, 每星期工作5日, 放紅日
無需經驗, 無需學歷, 只要肯學, 有責任心有耐心.

主要負責電腦裝嵌及維修, 遊戲安裝及更新.

有意者請致電 2387 3177 預約面試

...
8000 ~ 10000~

仲比一般文員低薪......

太少了吧==

大佬返8個鍾昨-.-
仲想點
同埋叫你對著部電腦做野姐...
有興趣既我覺得唔錯
可惜要返學咁解...
同埋洗5洗話出去學左維修電腦果類野先可做?
定係見完工邊學邊做@@?
反正呢家讀書都唔係幾上心...
出來搵野做都ok
異常的世界!能生存?

引用:
原帖由 阿強個主人 於 2014-3-8 20:32 發表

8000 ~ 10000~

仲比一般文員低薪......

太少了吧==
這樣說吧~ 文員 都分好多種,還要似乎公司規模.

一個星期做5天,每日8小時.  時薪,已經好高.

工作性質,不需要什麼文憑, 砌電腦,維修電腦的,無師自通,大有人在.

還有年終獎.

vLan 自問良心企業,但無奈公司收入少,也只能夠開這這樣的條件了.

認真,很想做,但無奈還有一年多才grad

引用:
原帖由 『莪狠殤』 於 2014-3-8 20:59 發表
大佬返8個鍾昨-.-
仲想點
同埋叫你對著部電腦做野姐...
有興趣既我覺得唔錯
可惜要返學咁解...
同埋洗5洗話出去學左維修電腦果類野先可做?
定係見完工邊學邊做@@?
反正呢家讀書都唔係幾上心...
出來搵野做都ok ...
我再簡單講述一下:
1. 比電腦配置清單你,去黃金買貨,之後回來公司砌好,交給客人.
註: 不是日日有客人來砌電腦的, 一個月3-5個左右,主要都是vLan 會員.
註: 幫客人遠程修復電腦

2. 遊戲更新&安裝
註:為配合網吧系統業務,我們需要每日檢查遊戲更新(線上遊戲) 及新遊戲安裝
註:如現在網吧玩線上遊戲,絕大部分都是LOL. LOL也不是每日都會更新,,
註:工作量,也不會太多.認真做每日2-3小時做好.

工作不需要高學歷, 但需要有電腦基本技巧.

何為基本技巧,除了砌電腦之後, 還需要獨立判斷出電腦問題所在, 燒RAM,燒電源,燒地板.之類.

如果我要投訴 系咪都去你地見公司?

引用:
原帖由 小飛豬 於 8/3/2014 22:34 發表

我再簡單講述一下:
1. 比電腦配置清單你,去黃金買貨,之後回來公司砌好,交給客人.
註: 不是日日有客人來砌電腦的, 一個月3-5個左右,主要都是vLan 會員.
註: 幫客人遠程修復電腦

2. 遊戲更新&安裝
註:為配合網吧系 ...
基本上都ok
係遠程修復電腦(入面電腦的程式未熟悉哂)同埋判斷咩問題果方面 要學@@
呢方面既野出面有無得學?
我有興趣去讀.

異常的世界!能生存?

62 12345
發新話題