發新話題

求打機用list

[Close]

求打機用list

大約5-6k左右希望可以頂到5年
同埋如果想轉水冷要加多幾多先夠
最緊要夠快同順 可以多開都唔會lag

Ps點解網吧d機咁順..佢地d機好貴嫁?
用咩list咁勁

引用:
原帖由 ken041026 於 2014-2-22 17:02 發表
大約5-6k左右希望可以頂到5年
同埋如果想轉水冷要加多幾多先夠
最緊要夠快同順 可以多開都唔會lag

Ps點解網吧d機咁順..佢地d機好貴嫁?
用咩list咁勁 ...
呢到關左啦

樓上出條list比佢咪得

引用:
原帖由 深紅血狐 於 2014-2-22 17:31 發表
呢到關左啦
幫幫手啦

可以嘗試去其他論壇請求會員幫你出list
又或者移玉步到電腦技術交流區發帖睇睇

要睇樓主打咩 game , 不知樓主所講的是那間網吧? 可否提供名稱和大概地址?

另外不建議你玩水冷, 5~6K 如果只買主機, 可以買到好勁的機, 至於玩5年就....不太樂觀

就算你買10K, 3年後都已經會out,  更何況絕大部份配件只有3年保.

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2014-2-26 15:41 發表
要睇樓主打咩 game , 不知樓主所講的是那間網吧? 可否提供名稱和大概地址?

另外不建議你玩水冷, 5~6K 如果只買主機, 可以買到好勁的機, 至於玩5年就....不太樂觀

就算你買10K, 3年後都已經會out,  更何況絕大部份 ...
5~6k可以去到幾勁?
可以出條list睇睇嘛龍大
因為見人話想推勁啲起馬8k up..

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-2-26 17:00 發表
5~6k可以去到幾勁?
5~6k呢個價位買到粒E3 同張R9 270夠推未來3年GAME

引用:
原帖由 深紅血狐 於 2014-2-26 21:58 發表
5~6k呢個價位買到粒E3 同張R9 270夠推未來3年GAME
i7 R9 280X如何?

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-2-26 22:14 發表
i7 R9 280X如何?
你呢D味叫識小小扮代表
呢D野起馬8000先夠

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-2-26 17:00 發表
5~6k可以去到幾勁?
引用:
原帖由 深紅血狐 於 2014-2-26 21:58 發表
只能睇你要推到咩級數了

引用:
原帖由 深紅血狐 於 2014-2-27 16:31 發表
你呢D味叫識小小扮代表
呢D野起馬8000先夠
我無扮=.=
我見你話夠推未來3年既GAME
想問下你i7 R9 280X夠推幾耐咁姐

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-2-28 00:50 發表
我無扮=.=
我見你話夠推未來3年既GAME
想問下你i7 R9 280X夠推幾耐咁姐
保守估計有5年

Intel Core i5-4440 $1,399
LG GH24NSB0 $134
Western Digital WD5000AAKX $385
AsRock B85M Pro 4 $580
Antec HCG 520 $560
Kingston DDR-3 1600MHz 8GB KVR16N11/8 $580
CoolerMaster N300 $329
GIGABYTE GV-N760OC-2GD$2,009

$5976

感激涕零,谢谢楼主的好贴

http://shansun5.com

發新話題