發新話題

SEED DESTINY REMASTER

[Close]
你又岩 但佢地重製應該唔係單方面為左玩具=.=?
我估有其他原因 例如SEED系列係果陣好受歡迎 有記念價值所以決定重製
睇下會唔會有另一番熱潮咁 我9UP

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-28 01:09 發表
我估有其他原因 例如SEED系列係果陣好受歡迎 有記念價值所以決定重製
睇下會唔會有另一番熱潮咁 我9UP ...
重製應該係水人買碟,BD合集可以賺到佢笑,MODEL係其次
MyNameIs

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-3-28 01:13 發表
重製應該係水人買碟,BD合集可以賺到佢笑,MODEL係其次
而家我諗買bd既人一定少過買model囉,你上網down晒全集容乜易姐,但係model可能有d出左好耐,無人買回唔到皮,所以逼住remaster宣傳

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-28 01:09 發表
睇下會唔會有另一番熱潮咁 我9UP ...
其實destiny個故事當年已經比人鬧爆,話真變左路人真,以及故事抄seed抄到出汁,所以佢咁都出重製版肯定唔係想比人鬧多次掛

destiny原本個故事係點?
我正係聽過人講劇情原本基拉要死 跟住果班基拉迷嘈到拆天 結果個故事局住要改

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-28 14:10 發表
destiny原本個故事係點?
我正係聽過人講劇情原本基拉要死 跟住果班基拉迷嘈到拆天 結果個故事局住要改
總之真點都係番個主角啦,同埋佢d行為會成熟d

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-28 10:48 發表
而家我諗買bd既人一定少過買model囉,你上網down晒全集容乜易姐,但係model可能有d出左好耐,無人買回唔到皮,所以逼住remaster宣傳
個人認為買BD既一定係為左收藏,dl晒當然唔難,但有盒野係到感覺係唔同,
真係鍾以套野既動漫迷應該都會買,(但我就覺得唔值,其實畫質冇咩大分別)
香港係少人買,根本上係hk好小人買碟,但其他地方就唔知
套野都完左好耐...MODEL點唔賣得都賣晒...
同埋近年好多動畫都動製,舊到男兒當入樽個D都re,完全唔知想點
MyNameIs

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-3-28 22:47 發表
個人認為買BD既一定係為左收藏,dl晒當然唔難,但有盒野係到感覺係唔同,
真係鍾以套野既動漫迷應該都會買,(但我就覺得唔值,其實畫質冇咩大分別)
香港係少人買,根本上係hk好小人買碟,但其他地方就唔知
套野都完左好耐.. ...
咁你又可以拿套套re既來比,始終re既原因無話套套一樣,但係根據表面證據,佢集集中間都有玩具廣告,加上做完都未夠10年,咁快re既目的係咩先?我覺得應該係賣玩具6成,bd3成,懷念1成掛

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-29 19:37 發表

咁你又可以拿套套re既來比,始終re既原因無話套套一樣,但係根據表面證據,佢集集中間都有玩具廣告,加上做完都未夠10年,咁快re既目的係咩先?我覺得應該係賣玩具6成,bd3成,懷念1成掛 ...
免費比你睇,放下廣告都好正常既。但我自己就一下飛走左喇
佢廣告好似好多唔同系列既模型,如果係sale 模型,可能就係SALE冷門個d

btw,我見佢YOUTUBE有 UPLOAD zz,有冇人有睇

MyNameIs

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-3-29 20:07 發表
免費比你睇,放下廣告都好正常既。但我自己就一下飛走左喇
佢廣告好似好多唔同系列既模型,如果係sale 模型,可能就係SALE冷門個d

btw,我見佢YOUTUBE有 UPLOAD zz,有冇人有睇 ...
sale冷門個d咪姐係賣玩具

重有一點好重要既係,間動畫公司係間玩具公司既子公司

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-29 20:15 發表
sale冷門個d咪姐係賣玩具
係丫,咁冇咩問題
同邊個係邊個子公司冇咩大關係吧~?業務唔一樣目的自然唔同
MyNameIs

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-3-29 22:32 發表
係丫,咁冇咩問題
同邊個係邊個子公司冇咩大關係吧~?業務唔一樣目的自然唔同
我既意思係出動畫re有好多原因,可能賣bd,可能懷念(e個應該無咩可能,畢竟公司係為賺錢生存),可能賣玩具,咁如果母公司想賣玩具既話咪順理成章叫子公司出re,一定方便過無關系既2間玩具同動畫公司掛,可能又要傾製作費個d。

你想下其他動畫有咩類型係出左re既?套套都賣到bd架啦,咁你又唔見套套都出?咁好明顯就證明到賣bd根本唔可以帶來出re e個結果,係要有其他經濟利益,多數出既都係d有model /figure賣既動畫,咁好明顯e個先係令製作公司出re既原因

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-30 00:07 發表

我既意思係出動畫re有好多原因,可能賣bd,可能懷念(e個應該無咩可能,畢竟公司係為賺錢生存),可能賣玩具,咁如果母公司想賣玩具既話咪順理成章叫子公司出re,一定方便過無關系既2間玩具同動畫公司掛,可能又要傾製作費個d。

你 ...
我知,但實際上母公司係唔會點指示子公司做D咩

其實出得re既都係經典,咁先有人買,套套出re但冇人買出黎做咩?
龍珠,男兒當入樽就已經係例子,
其他經濟利益就實有,動畫週邊產品好多

你話
多數出既都係d有model /figure賣既動畫,但日本好多動畫都係有model /figure
學你咁講做咩唔套套都RE黎賣model /figure

我都同意有公司係好多意圖,所以我都唔知執著緊咩

MyNameIs

其實有乜理由基拉比真咁樣用把刀吉落去都唔死
唔通咁樣款都吉唔中駕駛倉? 有啲人又話基拉禁左制核爐無爆

發新話題