發新話題

BF4 中價 list 買完(1樓有LIST) 3月7號試cf 跑分 總共買左12600

[Close]
引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-19 13:14 發表
底板: MSI 微星 B85M-E45 B85,DDR3,LGA 1150,HDMI,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B$ 560

中央處理器: Intel,Core,i5-4440,3.1GHz,~3.2GHz
$ 1439

顯示卡: Sapphire藍寶石 R9 270X PCI-E 2GB GDDR5 Dual-X OC 超頻版  ...
Ssd用m5p

Case source210未必有貨, 所以選擇多幾隻做後備

火牛用list個隻就ok

火牛有全半非3種

全模組 >自己選擇想插的線
半模組 >除必要的線外,都可以自己選擇插(但無特定標準)
非模組 >所有線都內設哂

每樣都有自己優缺,所以都系睇你點諗點玩
PS: 全模組一般貴幾百
Btw 依家3.0都系好普及,所以唔洗就住個case有冇3.0而做決定,因為平都唔系平好多

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-19 13:44 發表

Ssd用m5p

Case source210未必有貨, 所以選擇多幾隻做後備

火牛用list個隻就ok

火牛有全半非3種

全模組 >自己選擇想插的線
半模組 >除必要的線外,都可以自己選擇插(但無特定標準)
非模組 >所有線都內設哂

每樣都 ...
我睇性價比

塊主機板會唔會唔夠貨 洗唔洗搵定塊後備

機箱如果無貨就用返n300 唔想透明 見到d塵就暈

其他野唔洗換?

用m5p 5年保

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-19 14:22 發表

我睇性價比

塊主機板會唔會唔夠貨 洗唔洗搵定塊後備

機箱如果無貨就用返n300 唔想透明 見到d塵就暈

其他野唔洗換?

用m5p 5年保
Mb唔夠貨轉牌子就得

Giga, msi依啲好少可會冇貨

你風冷點都要keep住清嫁啦,唔保養好部機都系慢/ 快打柴

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-19 14:28 發表

Mb唔夠貨轉牌子就得

Giga, msi依啲好少可會冇貨

你風冷點都要keep住清嫁啦,唔保養好部機都系慢/ 快打柴
幾耐清一次

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-19 14:31 發表

幾耐清一次
幾耐清依啲你鍾意嫁姐

識人日日清,識人唔清,識人有事個陣先清

我用自組水既,近一季清一次,散熱膏(cpu,gpu)一年一次

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-19 15:13 發表

幾耐清依啲你鍾意嫁姐

識人日日清,識人唔清,識人有事個陣先清

我用自組水既,近一季清一次,散熱膏(cpu,gpu)一年一次
如果唔用ssd 閒返9百幾

顯卡由270x 升到280x 你估對bf4 黎講 有冇好到?

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-19 18:26 發表

如果唔用ssd 閒返9百幾

顯卡由270x 升到280x 你估對bf4 黎講 有冇好到?
SSD會更好

遊戲不單由VGA處理的

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-19 18:50 發表

SSD會更好

遊戲不單由VGA處理的
ssd 得120gb 除左放系统入去 重會放乜野落去比較實際?

放隻30gb bf4落去? 係味會快d 同fps穩d

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-19 19:01 發表

ssd 得120gb 除左放系统入去 重會放乜野落去比較實際?

放隻30gb bf4落去? 係味會快d 同fps穩d
放你主要用 /要快速穩定的野

後者, YES.

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-19 19:40 發表

放你主要用 /要快速穩定的野

後者, YES.
120gb真係閒住用 有冇土豪係ssd 1tb咁玩

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-19 21:34 發表

120gb真係閒住用 有冇土豪係ssd 1tb咁玩
下. 你要問. 實有人用嫁.

不過玩SSD唔單只玩佢快, 當中都包含住一定既風險.

你諗下128GB的風險代入左1TB度. 你自己諗諗啦.

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-19 21:52 發表

下. 你要問. 實有人用嫁.

不過玩SSD唔單只玩佢快, 當中都包含住一定既風險.

你諗下128GB的風險代入左1TB度. 你自己諗諗啦.
SSD點解無3.5吋- -"

改緊個LIST....底板..同顯卡同SSD....平衡返D...

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-19 23:48 發表

SSD點解無3.5吋- -"

改緊個LIST....底板..同顯卡同SSD....平衡返D...
因為根本無需要3.5"咁大.

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-19 23:59 發表

因為根本無需要3.5"咁大.
改到咁...應該未來食屎過活...

底板: MSI 微星 H87-G43 H87,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B
$ 758

中央處理器: Intel,Core,i5-4440,3.1GHz,~3.2GHz
$ 1439

顯示卡: Sapphire藍寶石 R9 280X PCI-E 3GB GDDR5 Dual-X OC 超頻版 顯示卡
$ 2650

硬盤: WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD
$ 429

記憶體﹕ TEAM Elite DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram TED38G1600C1101
$ 530

固態硬碟: Plextor 128GB PX-128M5S M5S Series 2.5" SATA3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟
$ 775

火牛﹕ ANTEC HCG620M High Current Gamer (Modular 模組) 620W 80Plus Bronze Cable Management 火牛        
$ 699

機箱: COOLER MASTER N300 (NSE-300-KKN3) Advanced USB3.0 (黑色) 中直立式機殼
$ 358

燒錄器﹕ Asus DRW-24D3ST/BLK/B/AS 24X DVD Writer /SATA/黑色        
$ 130

總共﹕7638

有冇D係廢唔應該轉? KR大....重有冇咩MON平...1920*1080

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-20 00:02 發表

改到咁...應該未來食屎過活...

底板: MSI 微星 H87-G43 H87,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B
$ 758

$ 1439

顯示卡: Sapphire藍寶石 R9 280X PCI-E 3G ...
首先我不是KR大. 我很廢的說.

如果你都玩到咁大. 放棄埋個MON. OVER哂BUDGET.都唔差在比多幾十至百幾換埋條RAM

你依家條LIST行DC4GB好過SC8GB

發新話題