發新話題

BF4 中價 list 買完(1樓有LIST) 3月7號試cf 跑分 總共買左12600

[Close]
引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-16 23:32 發表

我睇過D文..D人話WINDOW 8 玩BF4 有D怪..建議轉WINDOW7

不過WINDOW 8.1我都想用..因為我屋企部部NOTEBOOK都係WINDOW7 幾部了..

SSD 120GB 有邊隻比較多人推介? 性價比黎講..

我睇返部V3 772G

第一個箱硬碟 ...
其實有得咩你簡, 手提好多野都冇得換.

例如你問我用咩SSD好. 跟本就冇得我簡既.系睇佢間公司用邊隻嫁乍麻==

理論上黎講4+4+8+8系冇問題.

PS: 岩岩睇完個規格, 如果原廠冇得加錢換SSD既, 我建議你都系唔好哂錢買隻SSD換啦

除非你會換走個OS啦.

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-16 23:42 發表

其實有得咩你簡, 手提好多野都冇得換.

例如你問我用咩SSD好. 跟本就冇得我簡既.系睇佢間公司用邊隻嫁乍麻==

理論上黎講4+4+8+8系冇問題.
我諗住自己加SSD...挑戰下自己...

咁只買一個120GB SSD...有MSATA 同2.5吋SATA..邊隻好D?

用USB 備份WINDOW..之後

拆原廠硬碟機....再插MSATA/SSDSATA3 120GB落去

開機..藍MON F2...禁一堆野...之後就放返個原廠硬碟機落去...變文件碟...

個MSATA 同SSDSATA 變C硬盤...開機用佢...

咁樣你估得唔得?

4+4+8+8 ...=24GB RAM 好少見..(不過我以前部桌上電腦係6GB RAM..依家32GB)

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-16 23:48 發表

我諗住自己加SSD...挑戰下自己...

咁只買一個120GB SSD...有MSATA 同2.5吋SATA..邊隻好D?

用USB 備份WINDOW..之後拆原廠硬碟機....再插MSATA/SSDSATA3 120GB落去

開機..藍MON F2...禁一堆野...之後就放返個原廠 ...
我會簡2.5" SSD

後者.你既意思系換左可唔可以將個OS由HDD BACK-UP落SSD到?

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-16 23:53 發表

我會簡2.5" SSD

後者.你既意思系換左可唔可以將個OS由HDD BACK-UP落SSD到?
用SSD開機....

HDD  D野移去SSD..得唔得?

如果行雙系統難唔難整?

姐係SSD 用WINDOW7 HDD行WINDOW 8.1...

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-17 00:19 發表

用SSD開機....

HDD  D野移去SSD..得唔得?

如果行雙系統難唔難整?

姐係SSD 用WINDOW7 HDD行WINDOW 8.1...
os點移,咪玩啦

如果冇server行雙系統咪各裝一個,開機入bios set boot邊隻先姐

不過我系你就咪麻煩,淨系裝os落ssd算吧啦

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-17 00:29 發表

os點移,咪玩啦

如果冇server行雙系統咪各裝一個,開機入bios set boot邊隻先姐

不過我系你就咪麻煩,淨系裝os落ssd算吧啦
聽日試

認真,真的無需要行win8

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-2-17 01:18 發表
認真,真的無需要行win8
咁行咩- -"

佢本身係預設 WINDOW 8.1

我有WINDOW 7 旗艦版隻碟...唔知可以用幾多次...

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-17 01:35 發表

咁行咩- -"

我有WINDOW 7 旗艦版隻碟...唔知可以用幾多次...
認真你系咪都會裝多個OS既, 緊系用反隻WIN7都唔用WIN8啦.

後者, 1次是常識吧 ==

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-17 01:35 發表

咁行咩- -"

如果你打機只打BF4 用WINDOW8會更好
要求得中 差果20幾FPS我諗你都唔會介意
alienware我有2部1部係M17X 另一

部同青蛙一樣 買二手 買左6500幾 9成新都算平

如果你唔介意二手買二手仲好

你預notebook 打機疾,就算係Notebook i7對比起desktop Q9650都差幾皮..

建議你用返desktop,淘粒server 4core CPU 塔張display比較低玩

第一, 耗電
第二, 熱量高
第三, 貴
第四, 性能低
第五, 不符合人體工學設計(集中在中間)

引用:
原帖由 ksleung 於 2014-2-17 21:16 發表
你預notebook 打機疾,就算係Notebook i7對比起desktop Q9650都差幾皮..

建議你用返desktop,淘粒server 4core CPU 塔張display比較低玩

第一, 耗電
第二, 熱量高
第三, 貴
第四, 性能低
第五, 不符合人體工學設計( ...
我屋企部機 i7 最新 配 r9 290x 玩戰地4最高效

佢依家想要一部可以拎塊人地屋企 幾十部好似網吧咁玩

我msi無咩問題玩到

我說服佢砌機

呢個list ok? 有咩可以改得更好性價比?

玩BF4 中高 1920*1080

機箱有冇同size 平d?

ssd 唔裝 平7百幾 你估得唔得?

買24吋mon 8k內得唔得?

ASUS 華碩 B85M-G B85,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B         $640.00
Intel Core i5-4670 Haswell (3.4GHz, 6M Cache, LGA 1150, 22nm) CPU BOX 盒裝         $1,699.00
TEAM Elite DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram TED38G1600C1101         $527.00
Sapphire藍寶石 R9 280X PCI-E 3GB GDDR5 Dual-X OC 超頻版 顯示卡         $2,650.00
<SSD>lextor 128GB PX-128M5S M5S Series 2.5" SATA3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟         $775.00
Toshiba DT01ACA100 1TB SATA3 6Gb/s /32MB HDD         $404.00
Asus DRW-24B5ST/BLK/B/AS 24X DVD Writer /SATA/黑色         $130.00
ANTEC HCG520 High Current Gamer 520W 80Plus Bronze 火牛         $549.00
COOLER MASTER N300 Advanced USB3.0 (黑色) 中直立式機殼(NSE-300-KKN3)         $358.00

Total         $7,732.00

引用:
原帖由 ksleung 於 2014-2-17 21:16 發表

第一, 耗電
第二, 熱量高
第三, 貴
第四, 性能低
第五, 不符合人體工學設計( ...
淘得中就抵玩,淘唔中就...

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-18 09:45 發表
我說服佢砌機

呢個list ok? 有咩可以改得更好性價比?

玩BF4 中高 1920*1080

機箱有冇同size 平d?

ssd 唔裝 平7百幾 你估得唔得?

買24吋mon 8k內得唔得?

ASUS 華碩 B85M-G B85,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s, ...
版轉giga h87, hdd轉wd, 火牛推高啲

發新話題