24 12
發新話題

[疑問] 有冇人覺得約會大作戰係近年佳作

[Close]

有冇人覺得約會大作戰係近年佳作

我老婆五河琴里真係唔話得
咁少片酬都肯去拍
願你亦看清楚

負評我比既

又係到FF- -

又FF喇樓主.,btw套野真係幾好睇

如果話動畫好睇既話 應該無睇過好多動畫

佢只係角色外觀設定比較萌

小說佢都出左咁耐先動畫化就知其實麻麻

ff哥>< 不過係好睇,但第一季好短,cut左好多野睇小說la

回復 7# 的帖子

就黎出第2季喇

本人評價:約會大作戰同刀劍一樣爛(動畫)
以上評價係出自我睇數以百計套動畫既經驗
但我就唔明點解刀劍同約會大作戰呢D爛動畫會係香港甘紅
10個人當中有9個中意呢2套既都係D睇動畫經驗不足既人(數據出自我身邊朋友)
求專家解釋

回復 9# 的帖子

刀劍紅有2點:女角們同埋個故事正
約會:除了萌還是萌
只是個人淺見

引用:
原帖由 樂7.7樂 於 2014-2-12 19:26 發表
本人評價:約會大作戰同刀劍一樣爛(動畫)
以上評價係出自我睇數以百計套動畫既經驗
但我就唔明點解刀劍同約會大作戰呢D爛動畫會係香港甘紅
10個人當中有9個中意呢2套既都係D睇動畫經驗不足既人(數據出自我身邊朋友)
...
dal係香港唔叫紅好無
我無睇過叮噹唔可以鍾意火影忍者?
咁洗唔洗考個資格拎張沙紙先睇得/鍾意得一套動畫
又唔知閣下口中既高質動畫係有邊幾套呢

願你亦看清楚

引用:
原帖由 あずさ 於 2014-2-13 00:52 發表

dal係香港唔叫紅好無
又唔知閣下口中既高質動畫係有邊幾套呢 ...
其實睇動畫都係為開心快樂...娛樂...

佢睇到咁鬼專業...要乜鬼BGM..乜鬼超高貴質..超貴製作成本..

最緊要就係D人鐘意睇就得.....理鬼佢d專業人士

引用:
原帖由 あずさ 於 2014-2-13 00:52 發表

dal係香港唔叫紅好無
又唔知閣下口中既高質動畫係有邊幾套呢 ...
我既意思唔係指要專業先可以中意一套動畫
令你誤會真係唔好意思
每個人都有自己中意既動畫
我只係以我對一套好既動畫既標準作出評論,並沒有攻擊一套動畫既意思
另外,我想講一講我對好既動畫既標準
我覺得一套好既動畫係要睇伏筆既鋪排,劇情推進既節奏,高潮位,畫風,連貫性,音樂,世界觀等等
我個人覺得高質既動畫有fate/zero
我認同既動畫神作有CLANNAD,fate/zero,小圓,寒蟬,命運石之門,物語

其實套野紅就唔代表好睇,個個唔同意見,自己鐘意就得喇

刀劍好爛咩?真係完全唔覺

24 12
發新話題