發新話題

[知識] 暗瘡膏邊隻好用

[Close]

暗瘡膏邊隻好用

我想問下暗瘡膏邊隻好用,又大約幾錢,
我用開Biore 但發現唔係幾好用咁
有冇人知

有冇人知道丫

任何牌子暗瘡膏都有副作用, 好似係越塗皮膚越容易出暗瘡

姐係  塗完好返之後會更容易復發

唔用等佢自己慢慢乾最好, 不過對俊俏度有好大殺傷力..
總有比自己更有天份的人,同時也比自己更努力

我用過白兔牌(最好屋企用)
唔係幾好用 雖然佢會停止出油
但塊面會一噠噠白印
其實你用洗面奶 一日洗3次面 倒  
唔食熱氣野 就完全掂
放下所有,與世無爭,隱姓埋名,留點回憶就夠了。

回復 4# 的帖子

洗面奶
我次次用洗面奶都會
起一粒粒野/.\
暗瘡膏右有副作用/.\
D豆豆點算?/.\
飲涼茶._.?

之前用johnson bb淋浴露洗面 仲有用過啲暗瘡膏

引用:
原帖由 alantam 於 2013-9-25 23:06 發表
洗面奶
我次次用洗面奶都會
起一粒粒野/.\
暗瘡膏右有副作用/.\
D豆豆點算?/.\
飲涼茶._.?
清曬熱氣後 唔再食熱氣野
多用清水洗面
放下所有,與世無爭,隱姓埋名,留點回憶就夠了。

暗瘡膏有副作用嫁咩??=="
有咩副作用

牌子:ERNO LASZLO
副作用:好貴---好似500定600蚊

用後感:似神丹妙藥,效用快(一個夜晚可以消除70%,當要要配合充足既睡眠)
選擇性回覆
(不回應的原因是層次有異)

喂 早訓先係重點
我講真 作為過來人建議早訓
每日6 7小時訓就夠 真心建議

引用:
原帖由 ChowPlayeis 於 2013-9-28 21:07 發表
喂 早訓先係重點
我講真 作為過來人建議早訓
每日6 7小時訓就夠 真心建議
飲食 早睡早起 做運動 好快無- -"

不過都係遺傳

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-9-28 21:20 發表

飲食 早睡早起 做運動 好快無- -"

不過都係遺傳
遺傳只決定新陣代謝方面 同埋做蛋白方面既野
暗瘡係由油脂分泌造成 遺傳影響見吾得會大
重點係睡眠 其次係飲食
做吾做運動隨你啦 一星期兩次 每次30分鐘帶氧運動就可以架喇

引用:
原帖由 ChowPlayeis 於 2013-9-29 12:44 發表
遺傳只決定新陣代謝方面 同埋做蛋白方面既野
暗瘡係由油脂分泌造成 遺傳影響見吾得會大
重點係睡眠 其次係飲食
做吾做運動隨你啦 一星期兩次 每次30分鐘帶氧運動就可以架喇 ...
但我覺得好大bor ma ba佢地都有啲方面既困擾 試過每晚9點訓,完全吾用電腦,咁樣過左一個星期,d豆豆差吾多好哂.點知/....有晚吾知做乜11點訓,第日又生多2粒出來,激鬼死
選擇性回覆
(不回應的原因是層次有異)

發新話題