17 12
發新話題

HD問題 急~!!

[Close]

HD問題 急~!!

琴日落左去CHEAK機之後怇地話我因為日日開住部機搞到HD後面果4粒精片好鬼熱,令到你出現HAND機同藍畫面

所以我決定聽日去黃金買~!!

想問我張HD卡係:sapphire hd5750

有冇其他同佢差唔多價錢但又唔太貴,最緊張D馬力係差唔多,好佢少少都冇問題

麻煩各位幫我解答一下,因為我明天出去買了!!拜託!!

PS:希望可以報埋價錢,HD牌子同名,順手黃金邊間買較好又唔係太貴價錢係合理既~!!
我部機係起Centralfield到買,會唔會去番果到較好??

唔該各位><

火牛多少版子?Watt?
budget?

引用:
原帖由 =[] 於 2012-8-29 22:56 發表
火牛多少版子?Watt?
budget?
你講既版子我唔係好明....可能我係新仔...抱歉

我正係g用緊既火牛名叫elta ServerPower 450W 12cmFan PowerSupply

引用:
原帖由 hopelove79 於 2012-8-29 23:11 發表

你講既版子我唔係好明....可能我係新仔...抱歉

我正係g用緊既火牛名叫elta ServerPower 450W 12cmFan PowerSupply
抱歉,打錯字
應該是牌子

沒有預算很難提供型號
GIGABYTE HD7750 1GB GDDR5  $839
Sapphire HD7770 Vapor-X 1GB GDDR5 超頻版  $1070

引用:
原帖由 =[] 於 2012-8-29 23:38 發表

抱歉,打錯字
應該是牌子

沒有預算很難提供型號
GIGABYTE HD7750 1GB GDDR5  $839
Sapphire HD7770 Vapor-X 1GB GDDR5 超頻版  $1070
700蚊留下有嘛??

引用:
原帖由 hopelove79 於 2012-8-29 23:45 發表

700蚊留下有嘛??
有,但不推薦
MSI HD6670  1GB GDDR5 Dual Fans $660

說真的,
寧願用多$100買HD 7750好過
始於效能高,更省電,更涼

引用:
原帖由 =[] 於 2012-8-29 23:51 發表

有,但不推薦
MSI HD6670  1GB GDDR5 Dual Fans $660

說真的,
寧願用多$100買HD 7750好過
始於效能高,更省電,更涼
如果我日日唔關機,推唔推薦 =.=??

「日日唔關機」
我更加推薦7系顯卡

引用:
原帖由 =[] 於 2012-8-29 23:58 發表
「日日唔關機」
我更加推薦7系顯卡
咁多嘴想問多句:我岩岩話日日唔關機,咁推薦最多幾耐關一次[大約關機耐先可以補番數??]因為我多數係令黎掛機,搞到唔關電腦=.=,同埋換左7系顯卡我火牛頂得順.口.??

Delta的火牛一向不需要擔心
至於[大約關機耐先可以補番數??]
答不到您

引用:
原帖由 =[] 於 2012-8-30 00:10 發表
Delta的火牛一向不需要擔心
至於[大約關機耐先可以補番數??]
答不到您
Centralfield 你岩岩講果張7系卡 都係差唔多價??

我睇標題以為你講緊高清-_______-
長開最好汁線,減少機箱風扇。
減少積麈。
每月停機清麈,硬件就無咁易過熱。

買過個新
三井Sama

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-30 00:28 發表
我睇標題以為你講緊高清-_______-
長開最好汁線,減少機箱風扇。
減少積麈。
每月停機清麈,硬件就無咁易過熱。
長開最好汁線 同減少機箱風扇 係咩意思-口-??唔係巧明><

汁線姐係收埋好d線
可以減少麈既積聚同改善散熱。
不過電腦鋪應該
幫你汁左。

太多風扇會變左吸麈機,建議機箱fan唔洗裝

17 12
發新話題