30 12
發新話題

CPU

[Close]
唔會。。。
你都係等藍mon吧!
打下機先,影到post上黎

藍屏用Bluescreenview查看

謝大大,我都搵緊呢個軟件。

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-27 11:43 發表
謝大大,我都搵緊呢個軟件。
有藍畫面了- -
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

重新安裝所有驅動程式

你系統有衝撞.....

重裝完驅動程式都係唔得..就試下洗機..

或檢查開機程式

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-28 15:33 發表
你系統有衝撞.....

重裝完驅動程式都係唔得..就試下洗機..

或檢查開機程式
落去搵左人做電腦檢查,佢地話我張顯卡有少少壞,吹出黎既風都係熱既,所以好易hand機

其實就咁睇落去... 誰是最強? 有些少我以前既影子
個陣都係未識哂就9UP去教人

你呢個case似係出hdd問題, 個system run time 耐左, 你出現左某種程式去食你cpu usage ratio, 開工作管理員check下會唔會有野特別食你cpu usage ratio

引用:
原帖由 ir0N 於 2012-8-29 19:55 發表
其實就咁睇落去... 誰是最強? 有些少我以前既影子
個陣都係未識哂就9UP去教人

你呢個case似係出hdd問題, 個system run time 耐左, 你出現左某種程式去食你cpu usage ratio, 開工作管理員check下會唔會有野特別食你c ...
我試過一開機就玩PC GAME冇開其他野,之後就藍畫面或者重機!!

果D檢查電腦既人話我張HD5750果4粒精片好熱,所以會好易HAND

check ram..
check hdd

回復 23# 的帖子

會唔會係咁呀-_-
你覺得我全部都是廢話?

你用hd tune睇下有冇壞軌囉。

電腦鋪d人都檢查完係顯卡過熱啦-___-
我睇唔到藍屏話cpu使用量高而出現問題

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-30 14:55 發表
會唔會係咁呀-_-
你覺得我全部都是廢話?

我睇唔到藍屏話cpu使用量高而出現問題 ...
佢地話我顯示卡後面果4粒晶片過熱

引用:
原帖由 誰是最強? 於 2012-8-30 14:55 發表
會唔會係咁呀-_-
你覺得我全部都是廢話?

我睇唔到藍屏話cpu使用量高而出現問題 ...

咁係關D咩事??我今日買左散熱膏搽左都係好熱

顯卡係熱嫁- -"

你拎個軟件睇溫度..唔係太高就可以...

想問問我日日唔關機係唔係CPU出左問題??吾明

30 12
發新話題