24 12
發新話題

已解決

[Close]

已解決

十分感謝各位的幫忙, 換左顯卡之後已經解決哂 THANKS ALL !

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

有冇試過重DOWN LOL
﹁___﹁

好似唔關事
字字字字字

因為我都試過有時玩玩下入面有D野會受到損壞但我重DOWN之後冇事
﹁___﹁

咁如果重裝都解決到問題既話
AERO果邊應該唔會出現掛DIRECTX 果邊3個功能都無效
我試過去裝番 NVDIA圖形驅動程式 但係佢又話 '此圖形驅動程式找不到相容的圖形硬體'

咁即係話底板CONTECT唔到張卡
﹁___﹁

咁我應該點做好?

重裝張卡/轉底板由於本人電腦知識都唔多好只可以比到呢D意見你
﹁___﹁

開始->控制台->硬體和音效->裝置管理員

展開顯示卡,然後capture screen放上來
(如下圖)

我解除安裝 第二次開機佢又自動裝番 就算係安全模式果到都一樣
過去裝番 NVDIA圖形驅動程式 但係佢又話 '此圖形驅動程式找不到相容的圖形硬體'

你用內顯定外顯..

你比D資料好少...

你用咩顯卡..評分得1分果個係咩黎

我見你係用緊內顯....
你想話你張顯示卡裝唔到DRIVER?

你試下拆左張顯卡..再裝一次..如果都係唔得,你插底板睇下..
如果插底板正常..即係你張顯示卡壞左..

顯卡壞判斷及解決方法

1.出現藍畫面,但按F8選安全模式,可入Window.可將顯卡驅動解除,就可暫時使用.

2.如果是另加裝的顯卡損壞,而底板是 All in one,有內置顯卡的,可將另加裝的顯卡拆除,用原底板的顯卡即可.

3.如果是另外加裝的顯卡,而底板是沒有內置顯卡的,則要更換顯卡,最好將舊卡拆下拿去做樣購買.

一句講哂= =
顯卡要換 ...... .

請先說明顯示卡型號

24 12
發新話題