39 123
發新話題

[交流] 有關卡卡西的疑難

[Close]
引用:
原帖由 BSL 於 2012-8-17 16:50 發表
係要有寫輪眼先得咩.....嗚門-風遁螺旋丸..係風遁版千鳥+螺旋丸混合BO...
我講得有尐模湖
其實要寫輪眼配合

記唔記得卡卡西細過同岭同帶土出去做任務個集?
卡卡未用帶土隻眼之前
佢用千鳥(當時好似未變雷切)
直線沖去敵人.因為速度太快(快到自己睇唔清).又係直線.
反被敵人砍了一刀

佢直至有寫輪眼用千鳥先順暢(最尾ko埋條友)

另外
臨之書上記載...雷切是S級忍術~~千鳥是A級忍術
螺旋丸都係a級

引用:
原帖由 不死的金川 於 2012-8-19 13:16 發表

我講得有尐模湖
其實要寫輪眼配合

卡卡未用帶土隻眼之前
反被敵人砍了一刀

佢直 ...
千鳥係A級但佐助好似勁過卡卡西~_~
夠做埋黎

卡卡西苦練左雷切咁多年

但係佐助天生資質高

難分高下
§風花雪月♣

引用:
原帖由 ✿惡魔 於 2012-8-29 19:48 發表

千鳥係A級但佐助好似勁過卡卡西~_~
關咩事...
黑絕都講講過
高手扔既小石頭可能勁過下忍扔既手裏劍
鳴門苦無可以win木葉丸螺旋丸
咁係咪螺旋丸廢過苦無

引用:
原帖由 不死的金川 於 2012-8-19 13:16 發表

我講得有尐模湖
其實要寫輪眼配合

卡卡未用帶土隻眼之前
反被敵人砍了一刀

佢直 ...
雷遁·千鳥
A級忍術,將大量雷遁査克拉集中於使出突刺的手,以高速衝刺,因此會發出有如一千隻鳥鳴叫的聲音,威力足以貫穿人體。

雷遁·雷切
S級忍術,千鳥的進階版,要求更高的査克拉控制能力。使用時手掌上凝聚了大量極度集中的雷遁査克拉,力量等同削鐵如泥的名刀,由於卡卡西曾以此術斬斷過真正的雷電,因此被稱為雷切。
且吾不知陳偉霆何人也

引用:
原帖由 ㋡aMoon 於 2012-8-30 10:58 發表
雷遁·千鳥
A級忍術,將大量雷遁査克拉集中於使出突刺的手,以高速衝刺,因此會發出有如一千隻鳥鳴叫的聲音,威力足以貫穿人體。

雷遁·雷切
S級忍術,千鳥的進階版,要求更高的査克拉控制能力。使用時手掌上凝聚了大量極度集 ...
so?
同我講法有咩分別

個名唔同
@_@

引用:
原帖由 不死的金川 於 2012-8-29 23:10 發表

關咩事...
黑絕都講講過
高手扔既小石頭可能勁過下忍扔既手裏劍
鳴門苦無可以win木葉丸螺旋丸
咁係咪螺旋丸廢過苦無
你既回復關你引用個句咩事 ?
§風花雪月♣

冇咩唔同
名唔同姐應該

39 123
發新話題